Miért tartják logikátlannak azokat akik a Szentháromságban hisznek?
Jó vicc kedves kérdező!
De azért a teológiai vita helyett még azért, próbálj válaszolni a lenti kritikákra.
Az elfogultság, a tárgyilagosság mellőzése, nem segít a pontos válaszok megtalálásában.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Fú hát itt komoly vitát folytattatok (Péter+egy Jehova Tanúja)!Én is Jehova Tanúja vagyok de nem szeretek belebonyolódni ilyen vitákba!Én megértem hogy mindketten a saját MEGGYŐZŐDÉSETEKET szeretnétek igazolni de szerintem felesleges ilyenekbe belemenni...előbb-utóbb az egyik fél személyes véleményt is belevisz a vitába és akkor már nem vitáról hanem veszekedésről beszélünk.
Péter én biztos vagyok benne hogy te nagyon sokat kutattál és megvagy győződve arról amit mondasz nem csupán másokat ismételgetsz és ez nagyon szép és dicséretes!De 1 valamit tarts figyelembe kérlek:
A leírás így folytatódik: „És ő [Jézus] elküldte angyalát, és általa jelekben bemutatta azt [a kinyilatkoztatást] rabszolgájának, Jánosnak, ő pedig tanúskodott az Isten adta szó mellett és a Jézus Krisztustól való tanúság mellett, igen, mindazok mellett, amiket látott” (Jelenések 1:1b, 2). Tehát János egy angyali hírvivő által kapta az ihletett üzenetet, amelyet lejegyzett egy tekercsre és elküldött az akkori gyülekezeteknek. Nagy örömünkre Isten megőrizte ezt, és ma egységes szolgáinak közel 100 000 gyülekezete nyer buzdítást általa a földön.
6 János napjaiban Isten a Jelenések könyvét a saját közlési csatornáján keresztül nyilatkoztatta ki, melynek a földi része János volt. Ehhez hasonlóan Isten napjainkban is egy közlési csatornán keresztül gondoskodik a szellemi táplálékról ’rabszolgái’ számára. A világrendszer befejezéséről szóló nagy horderejű próféciájában Jézus úgy azonosította ennek a csatornának a földi részét, mint „a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben” (Máté 24:3, 45–47). Jézus ezt a János osztályt használja fel arra, hogy feltárja a prófécia jelentését.
Tehát: Isten egy csatornán keresztül tárja fel az igazságot melyet fokozatosan értünk meg-->„Az igazságosak ösvénye . . . olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig”(PÉLDABESZÉDEK 4:18)
Péter!én kívánom hogy továbbra is kutasd a bibliát-->Példabeszédek 2:1-6:Fiam, ha befogadod beszédeimet, és parancsolataimat kincsként őrzöd magadnál, 2 hallgatva füleddel a bölcsességre, hogy szívedet tisztánlátásra késztesd, 3 továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel szavad, 4 ha folyton keresed azt, mint az ezüstöt, és FOLYTON KUTATSZ UTÁNA, mint a rejtett kincsek után, 5 akkor megérted Jehova félelmét, és megleled Isten ismeretét. 6 Mert Jehova ad bölcsességet, az ő szájából ismeret és tisztánlátás származik
Azért az közös bennünk hogy ti is és mi is(Jehova Tanúi) mélyen kutatunk és tanulmányozzuk a bibliát!Remélem egyszer sikerül közös pontra jutni és másképp fogod megítélni Jehova Tanúit!
Kedves kérdező!
Azt,hogy miért tartják logikátlannak,az az ő dolguk.Viszont te nyugodtan hivatkozzál az 1990 évi IV törvényre,ami tartalmazza a vallásszabadságot.
(én megtettem,amikor a "kedves"tanárunk szerint a katolikus egyház kezdte a zsidók üldöztetését a középkorban,és ebből egy jó kis "keresztényüldözést" kívánt kikerekíteni.Mellesleg ez már történelmi szempontból se igaz)
Miért tartják logikátlannak azokat akik a Szentháromságban hisznek?
Azért mert azok.
Miért? Mert a szentháromság eleve egy teljes mértékben logikátlan ostobaság.
A szentháromság agyrém szerint biblia istene három részből áll:
atya=Jehova/Adonaj/Zebaoth isten
fiú=Jézus
szent szellem (a magyar verziókban lélek)
Ez a három valaki a szentháromság agyrém szerint egyek.
Bele gondolt már valaki mit jelnet az, hogy Jézus az öreg muki és az nagy szellem ugyanaz a valaki/valami?
Nézzük akkor pl Jézust...
A szent szellem (aki egyenlő Jézussal és az istennel) az isten (aki egyenlő Jézussal és a szent szellemmel) parancsára az ő tudtán kívül és beleegyezése nélkül teherbe ejt egy fiatal lányt Jézussal (aki egyenlő a szent szellemmel, és az istennel).
Egyszerűbben kifejezve: Jézus megerőszakpolja a saját anyját a saját (értsd: Jézus) parancsára, és így teherbe ejti vele saját magával. Így Jézus a saját apja, és a törvénytelen fiacskája is egyszemélyben. Nem egyszerű vérfertőzés, az fix...
Más: Az istennek és Jézusnak van saját különbejáratú lelkük, vagy ők közösen osztoznak a szent szellemen? Mert ha van mindkettőnek még külön is egy saját lelke, akkor az már nem szentháromság, hanem szentötség. De ha netán még a szent szellemnek is van egy saját lelke, akkor már szenthatság. És ha ráadásként még hozzá csapunk egy plusz lelket ha már disznó legyen kövér alapon, akkor az már hétszentség. :D
Na ezért logikátlanok azok akik ezt a szentháromság nevű katolikus eszement agyszüleményt becumizzák.
Az is biztos,hogy te EGY marha vagy,de jó nagy.
(gondolom a douwe egberts 3in1-et is szemenként szétszeded,mert olyan nincs)
Egyébként hallottad már,hogy mindenki magából indul ki?Csókoltatom anyádat a zűrös nemi élete miatt.
Viszont te nyugodtan hivatkozzál az 1990 évi IV törvényre,ami tartalmazza a vallásszabadságot.
Na ezt kéne legelőször eltörölni. Utána meg a vallást...
Az ok, hogy mindenkinek joga van hülyének (vallásosnak) lennie, de ahhoz, hogy másokat hülyítsenek, szándékosan, és hogy ráadásként mások hiszékenységével visszaélve még jól le is lejmolják őket, ahhoz nincs senkinek joga.
Ez egy perverzül gusztustalan állam. A piramisjátékokat törvényellenessé nyilvánították, de a csökött papokat, önjelölt prédikátorokat, messiásokat, távgyógyítókat, reiikiseket, horoszkóp gyártókat, meg a többi hülyét akik mások tudatlanságából, és hiszékenységéből élnek (többnyire nagyon jól), azokat persze hagyják szabadon garázdálkodni...
Megy itt a népbutítás ezerrel gyerekek... Tiszta Amerika! Ott ez már kormányprogram szintjén fut. Talán itt is.
Szép is ez a véleményed, csak az a baj vele, hogy az igazságnak csupán az egyik fele. Ezért mondhatjuk, hogy féligazság, ami tudvalevő, hogy sokszor sokkal veszélyesebb, mint a direkt hazugságok.
Ezzel általánosítasz is, ami nem vall kifinomult ítélőképességre.
Nem a "vallásossággal", mint olyannal van a baj, mert valamilyen értelemben te is az vagy, ha egyet értesz vele, ha nem! Azzal van a baj, hogy sokakat becsapnak abban, amit hisznek. Nehogy azt gondold, hogy a materialista oldal nem ugyanezt teszi. Ha ezt hiszed, nem néztél még alaposan utána a dolgoknak.
Az emberiség túlnyomó részét, akármelyik oldalhoz tartozik is, alaposan átvágják rendszeresen. A választások csak a jéghegy csúcsa, amivel időről-időre hitegetnek, majd jön a csalódás. Leginkább az alapokban, világnézetben vezetik meg az embereket, akikkel nincs is nehéz dolguk, mert igazán hiszékenyek!
Az emberek közül csak kevesen, nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy előítéletmentesen és alaposan megvizsgálják a világnézetük fundamentumát. A legtöbben úgy fogadják el a vallásos és tudományos véleményeket, mint a készpénzt, csak mert forgalomban van!
Öreg hiba! Feltételezések, elméletetek, álérvek, hamisítások, és csalások. Ezek gyakran jellemzik mindkét oldal módszereit.
De ez nem jelenti azt, hogy nincs igazság, hogy nem található meg az igazság. Én abban hiszek, hogy nem csak az egyik, vagy a másik oldal tartalmazza egyedül az igazságot, hanem mind a vallásos, mind a tudományos oldalra szükség van ennek kiderítéséhez.
Együtt!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!