Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért beszélt ellentmond...

Jézus miért beszélt ellentmondásosan?

Figyelt kérdés

Szeressétek ellenségeiteket,ne ítélkezzetek,tett ilyen kijelentéseket.De mondott olyat is,hogy

"Mt 5.21

Hallottátok, hogy a régiek ezt a parancsot kapták: Ne ölj! Aki öl, állítsák a törvényszék elé.

Mt 5.22

Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére."

2013. júl. 18. 17:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

...hmmm...azért mert ami az embernek igazságnak tűnik, az Istennél éppen hazugság...mert az ember a kettősség...az ellentmondás az emberi kettősségből fakadó!...tudod...test és lélek...e kettő ritkán egyezik!...vagyis nincsen béke az emberben...hanem feszülés van...olyan ami testi betegségeket okoz...mert mást mond az embernek a lelke (szíve) és az elméje is más rugóra jár...

...Jézus tanítása szerint a Belsőt külsővé kell tenni...azaz lélek szerint kell megnyilvánulni azért hogy az ember ne legyen hazug, és az elme szolgálja a lelket, és ne a lélek az elmét ...

...amikor az elme szerint él valaki (elvei vezetik) akkor a lélek szolgálja az emberi elmét azaz sátáni fogságba kerül (Babiloni)...és ebből kell szabadulni!

2013. júl. 30. 16:54
 22/22 anonim ***** válasza:

Kedves Istvan!

Elárulom neked,hogy nem vagyok ateista:)

De én a Gnoszticizmust és a Gnosztikus tanokat tartom igaznak nem a megmásított formáját(Biblia).

Ne gondold azt,hogy aki nem hisz a Bibliában az csak ateista lehet,mert ez nem így van:)

2013. júl. 30. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!