Jézus miért beszélt ellentmondásosan?
Szeressétek ellenségeiteket,ne ítélkezzetek,tett ilyen kijelentéseket.De mondott olyat is,hogy
"Mt 5.21
Hallottátok, hogy a régiek ezt a parancsot kapták: Ne ölj! Aki öl, állítsák a törvényszék elé.
Mt 5.22
Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére."
Dosztojevszkij Karamazov testvérek
- ajánlom. A regényben Sztarec azt mondja: szeresd a bűnös embert! - szerintem a regényből megérted, mit jelent ez. Az embert szeretni- a bűnét elítélni. Az ember szeretetében benne van még az is: segíteni neki a bűntől szabadulni, megérteni, elfogadni őt és segíteni. Nem könnyű.
-aa-
Kedves Filoszmen!
Mond te olvastad az Apostolok Cselekedeteiről írt könyvet? Ez az újszövetség 5. könyve. Nyilvánvalóvá teszi, hogy ha Jézus csak egy szimpla hittérítő lett volna, a kereszténység SOHA nem születik meg. Ajánlom kicsit alaposabb tanulmányozásra: [link]
Üdv. Péter
Kedves Filoszmen!
Te el tudod képzelni, hogy a kereszténység elterjedjen az egész római birodalomban, sőt még azon kívül is (koptok...stb), úgy hogy csak egy szép eszme! Hát igen naív vagy szerintem... az Apostolok Cselekedetei című iratnál tökéletesebb leírás arról, ami akkor történt nem is lehetne...
Üdv. Péter
Nem lehet ilyesmit csak úgy zsinaton eldönteni. Az alapítás az más. A csodák pedig NEM a lényegi részei, az a népszerű - a tanítás fontosabb. János evangélista tanúbizonysága pedig mindennél fontosabb.. (ja, nem mínusz 7 éves volt, nem tudom, ezt honnan vetted, máshol írtad,hogy utána születtek, a legkedvesebb tanítvány volt, akire rábízta anyját és akit anyjára bízott Jézus, mikor megkínozták és kivégezték mert az inkarnálódott Logosznak, az ATYÁVAL EGYLÉNYEGŰNEK vallotta magát)
Matthias Grünewald Isenheimi oltár (Jézus anyja és János evangélista)
Azért "beszél ellentmondásosan" mert amikor a sok hülye pap a bibliát írta megváltoztatta a tanításait úgy ahogy nekik jobban kedvezett(mert a tanításai közel sem azok voltak ami most a bibliában van,és nem Jahve Jézus apja de ebbe most ne menjünk bele..)csak még annyira sem voltak képesek hogy rendesen megírják.Ezért van annyi ellentmondás benne.
És erre a bizonyíték az a sok gnosztikus irat.(amit a papság egyébként jó sokáig rejtegetett vagy megpróbált elpusztítani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!