Divat ateistának lenni?
Sziasztok! Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket. Zavarni engem nem zavar, csak furának találom ha nem hisztek Istenben akkor miért csináltok ateista oldalakat ahol keresztényeket gúnyoltok? Az már nem is ateizmus nem? Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyennek gondolja magát ne írjon.
És úgy veszem észre hogy mostanában Istenben nem hinni egy stílus, ateistának lenni is különlegesség, és mivel sok tudós az ezért az ateisták okosnak is gondolják magukat (kinek nem inge nem veszi magára).
Szóval mit gondoltok erről?
Saját véleményem szerint igen divat. Sok hülye divat jött be az elmúlt néhány évben és ebben az ateizmus is ott van a top 20-ban. Egyetértek ezzel a különlegességgel is, mivel mindenki ki akar tűnni a többiek közül. ("Én nem bégetek együtt a nyájjal, mint ti!" "Menj morzsolj el egy rózsafüzért!" és hasonló dolgok.)
Jómagam magas ívben letojom, hogy ki miben hisz, felőlem lehet ateista vagy muszlim, buddhista, vagy bármilyen keresztény, sőt a hitgyüli és a Jehova tanúi. Konkrétan megvan a saját véleményem és önálló értékrendem, gondolataim és nem nagyon érdekelnek másokéi. Ha igen, akkor megkérdezem őket, vagy utánaolvasok.
Tény, hogy divat lett ateistának lenni, már az általános iskolában is folyamat cikizés tárgya volt az, hogy én hívő családból származom, kiközösített az osztály meg ilyenek. Nem mintha nagyon vágytam volna a társaságukra. Olyan furcsa divatokat, mondhatni abnormális divatok vannak, amiket követnek az emberek.
Metro-szexualitás, hippszterek, most volt meleg-felvonulás (báeg divat melegnek lenni...én hetero vagyok, most emiatt vonuljak fel???), mindenféle hülyébbnél hülyébb öltözködések, zenék, filmek, mindenféle randi-party drogok, facebook elhülyülés minden téren. Mint mondtam engem ugyan nem zavar ez az egész, mindenki ott hülyíti magát ahol akarja, csak ne akarják már az orrom alá tolni ezt a dolgot, ne várják el, hogy majd én is csatlakozom a tuskók közé!
Most persze rengeteg ateista fogja azt mondani, hogy: HÚÚÚ, meg HÁÁÁ, te hüüüüülyeee, de kb. pont leszarom a véleményeteket. Ezen az oldalon állandóan cinkelitek a vallásos embereket. Kérdés:
Láttátok már azt, hogy egy pap, lelkész megtagadja a segítséget (keresztelés, temetés, esküvő) azoktól akik nem hívők? Odajöttök Szentestén félig részegen, de egyszer sem volt olyan, hogy a pap azt mondta volna, hogy na jó nektek semmi keresnivalótok itt! Azért mert a vallásos emberek toleránsak mindenkivel szemben. (nem vagyok tökéletes, bocs!)
"Sok hülye divat jött be az elmúlt néhány évben és ebben az ateizmus is ott van a top 20-ban."
Kíváncsi lennék, mi tartozik még a divatok közé? És remélem azt vágod, hogy mindig is voltak ateisták, már az ókorban is, és ahogy egyre nőtt a tudásunk, annál többen lettünk.
"Egyetértek ezzel a különlegességgel is, mivel mindenki ki akar tűnni a többiek közül."
És mi alkalmasabb a kitűnésre? A hit hiánya minden bizonyíték nélkül; vagy a hit, hogy Isten kedvence vagyok, a saját képére teremtett engem, kaptam egy halhatatlan lelket, amit Ő a Mennyben az örökkévalóságig dédelgetni fog? Persze azok, akik nem tetszenek nekem, a Pokolba kerülnek...
"Tény, hogy divat lett ateistának lenni, már az általános iskolában is folyamat cikizés tárgya volt az, hogy én hívő családból származom, kiközösített az osztály meg ilyenek."
Nálunk volt JT lány az osztályban, elég csendes volt, de ő tudta a legnagyobb oltásokat "előhozni". Senki sem bántotta, ahogy egy régebbi krisnás oszttársamat sem. Sőt, szóba sem jött a vallás.
"Metro-szexualitás, hippszterek, most volt meleg-felvonulás (báeg divat melegnek lenni...én hetero vagyok, most emiatt vonuljak fel???)"
1, hadd öltözzön már mindenki úgy, ahogy akar, nem neked kell a fura stílusaikat követni, akkor meg?
2, mikor vertek meg, rúgtak ki a munkahelyedből, mert hetero vagy? Mart ha ez megtörténik, akkor rendezünk hetero felvonulást. (ami 1-2 éve volt, és ment az üvöltözés meg a bzizás rendesen)
"mindenféle hülyébbnél hülyébb öltözködések, zenék, filmek, mindenféle randi-party drogok, facebook elhülyülés minden téren"
Ezek egyáltalán nem az ateizmus velejárói. AZ USA jó mérce erre: a jóval vallásosabb Bibliaövben több van mindenből: tiniterhesség, alkoholista fiatalok, kábszerhasználat, stb...
Oh, és a fura öltözködésre:
"Láttátok már azt, hogy egy pap, lelkész megtagadja a segítséget (keresztelés, temetés, esküvő) azoktól akik nem hívők?"
Igen, láttam. És hallunk a pedofil papok tízezreiről. Sőt a kedves hívőkről is, akik anyákat tesznek tönkre, amikor elmennek rendet bontani a meggyilkolt meleg fiuk, vagy a katonafiuk temetésére, mert valami nem tetszett a valláskárosultaknak. Papok dolgoznak a melegeket "átnevelő" haláltáborokban ilyen módszerekkel: verés, hánytató szedetése, elektrosokk, fenyegetőzés... csak hogy párat említsek.
" Azért mert a vallásos emberek toleránsak mindenkivel szemben."
Ezt bizonyítja a kereszténység erőszakos elterjedése, a boszorkányüldözések, az eretneküldözések, a kereszteshadjáratok, a gyarmatosítás, a rabszolgaság engedélyezése, a meleget/tudósok/másképp gondolkodók/más vallásúak üldözése; a nők tárgyként való kezelése és elhallgattatása.
Pont ilyen válaszokat vártam! ;) Köszönöm szépen!
Folytatnám tovább a vitát, de se időm, se kedvem haszontalan dolgokkal tölteni a napomat. Ateizmus, vs. boszorkányüldözések:
1. I. Kálmán király: "Boszorkányok márpedig nem léteznek!"
2. II. Vh. Nácizmus, proletárdiktatúrák, GULAG, Recsk, Andrássy út 60.
A nagyon ártatlan és békés ateizmusról ennyi szerintem dióhéjban elég is!:D Have a nice day!
Az egyes pontodnak majd utána nézek.
"2. II. Vh. Nácizmus, proletárdiktatúrák, GULAG, Recsk, Andrássy út 60.
A nagyon ártatlan és békés ateizmusról ennyi szerintem dióhéjban elég is!:D Have a nice day!"
A komminizmus nem az ateizmus nevében pusztít, hanem a kommunizmus nevében - akármilyen meglepő. Oh és a nácik?
Hitler beszédéből (1922, München) részlet: "I SAY: MY FEELING AS A CHRISTIAN POINTS ME TO MY LORD AND SAVIOUR AS A FIGHTER. IT POINTS ME TO THE MAN WHO ONCE IN LONELINESS, SURROUNDED ONLY BY A FEW FOLLOWERS, RECOGNIZED THESE JEWS FOR WHAT THEY WERE AND SUMMONED MEN TO THE FIGHT AGAINST THEM AND WHO, GOD'S TRUTH! WAS GREATEST NOT AS SUFFERER BUT AS FIGHTER."
A kommunizmus maga is egy vallás, szentekkel és túlvilághoz hasonló képpel, a soha el nem érkező világgal, ahol majd minden jó lesz az utódainknak.
A német hadseregben tábori lelkészek is szolgáltak és a felerősödött antiszemitizmus alapja a keresztény zsidóüldözésekben keresendő.
Kálmán királyunk felvilágosodott nézetei szerencsére elütnek a kora felfogásától, de ez személyes érdeme és ellentétben volt a vallás nézeteivel.
A náci kártyáról: írhattam volna nemzetiszocializmust is. Hitlernek semmi köze sem volt egyik egyházhoz sem. Nem nagyon érdekel, hogy mit mondott, mivel a tettei szöges ellentétben állnak ezekkel a mondatokkal. A zsidóüldözésekről szívesen beszélgetek bárkivel, de a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy azt sem a kereszténység kezdte...de mindegy.
A kommunizmus, mint vallás. Na ez új, bár ha átgondolom az orosz nép ragaszkodását az atyuskáihoz, akkor ebben van valami. A bolsevizmus, marxizmus és a szélsőjobboldali irányzatok is- így az olasz fasizmus és a német nemzetiszocializmus is az ateizmusra építkezett. Más kérdés, hogy míg a bolsevikok üldözték a vallásosokat, addig a szélsőjobboldal megtűrte őket-egy darabig. Ez kérem történelmi tény, szóval ezzel lehet vitatkozni, de akkor is így volt. Egy kis érdekességképpen jegyezném meg, hogy Kínában még mindig jelentős a vallásüldözés (lásd buddhista szerzetesek lelövése, bebörtönzése)
A felerősödött antiszemitizmus, na ebben ugyan van valami, de azt az aprócska dolgot felejtettétek el, hogy az I. Vh. után szinte minden ország gazdasága a béka feneke alatt volt. A nyomor azonban kevésbé érintette a kereskedőket, így különösen a zsidó származású embereket. Az egyszerű nép azt látta, hogy míg ő szenved, és nyomorban él, addig ezek az emberek viszonylagos anyagi biztonságban élnek. (persze nem mindenki, de azért elég jelentős létszámról beszélhetünk így is) Hitler észrevette és kihasználta ezt a dolgot, egyfajta belső ellenségképet állított fel az emberek számára. (most a zsidóság elkülönülésébe nem is megyek bele ha nem gond.) Talált egy népcsoportot, akit az emberek gyűlölhetnek, akiket okolhatnak minden bajukért. Nem utolsósorban kapcsolt eme hihetetlenül "ragyogó" elme, hogy ja mellesleg Jézust (aki zsidó volt mellesleg) a zsidók ölték meg. A nép pedig, amely amúgy is megtört a háború alatt és mérhetetlen harag és gyűlölet gyülemlett fel így lett felhasználva azért, hogy Adolf Hitler hatalomra kerüljön. Ha valamit rosszul írtam volna, vagy pontatlan voltam, nyugodtan javítsatok ki.
Ja igen tábori lelkészek: hát kérem tábori lelkészek -a vörös hadsereg kivételével- minden európai hadszíntéren voltak, mindegyik oldalon. Hiába a propaganda, aki nem fanatikus náci az életének talán utolsó percében vagy Istenhez fordul, vagy a családjára gondol. Azért oda ne lyukadjunk ki ebből a gondolatsorból, hogy tábori lelkészek őrizték a koncentrációs táborokat, jó? ;)
"A náci kártyáról: írhattam volna nemzetiszocializmust is."
Semmin nem változtat.
"A bolsevizmus, marxizmus és a szélsőjobboldali irányzatok is- így az olasz fasizmus és a német nemzetiszocializmus is az ateizmusra építkezett."
Idézet a szócikkből:
"Hasonló érvelési hiba lehet a „kommunista”, a „liberális” kártya kijátszása is, vagy a hazaárulózás."
Tehát szintén nem lettél tőle hitelesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!