Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Divat ateistának lenni?

Divat ateistának lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket. Zavarni engem nem zavar, csak furának találom ha nem hisztek Istenben akkor miért csináltok ateista oldalakat ahol keresztényeket gúnyoltok? Az már nem is ateizmus nem? Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyennek gondolja magát ne írjon.

És úgy veszem észre hogy mostanában Istenben nem hinni egy stílus, ateistának lenni is különlegesség, és mivel sok tudós az ezért az ateisták okosnak is gondolják magukat (kinek nem inge nem veszi magára).

Szóval mit gondoltok erről?

2013. júl. 6. 00:02
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
78%

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Én azért lettem ateista, mert megtapasztaltam, hogy az imádkozás nem használ. Aztán persze utánaolvastam a dolognak, és ez megerősített az ateizmusomban.

A keresztényekkel azért van bajom, mert korábban keresztény voltam, és abban a körben mozogva nagyon ráláttam az álszent képmutatására azoknak az embereknek, akik nagyon könnyen ítélkeznek és akiknek elvileg példát kellene mutatniuk.

Kyran, mégis, most mi az az óriási erkölcsi példa, ami a Bibliában van?

Meg kell kövezni a melegeket? Meg kell kövezni azt, aki szombaton dolgozik? Hogyan tartsunk rabszolgát?

2013. júl. 6. 16:50
 22/54 anonim ***** válasza:
0%
Divat.
2013. júl. 6. 17:53
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
A többiek nevében nem tudok beszélni, de én személy szerint nem azért lettem ateista, mert a haveri társaságom is az volt, vagy mert ezt láttam a TV-ben, vagy valami fostos huszadrangú magazinban olvastam volna róla. Azért lettem ateista, mert számomra ez a logikus, ez a racionális, végiggondoltam jó sokszor, meghánytam vetettem, és így is itt kötöttem ki.
2013. júl. 6. 17:54
 24/54 anonim ***** válasza:
10%

"Én azért lettem ateista, mert megtapasztaltam, hogy az imádkozás nem használ."

Miért, te mégis hogy képzelted? Hogy imádkozol, Isten megsegít, és egy csapásra minden gondod megoldódik?

"A keresztényekkel azért van bajom, mert korábban keresztény voltam, és abban a körben mozogva nagyon ráláttam az álszent képmutatására"

Ez nem a vallás hibája, hanem azoké, akik nem tartják be a keresztényi tanításokat, de ennek ellenére is kereszténynek mondják magukat. Akik álszent képmutatók, azok nem igazi keesztények.

"Kyran, mégis, most mi az az óriási erkölcsi példa, ami a Bibliában van?"

Gyakorlatilag nem tudsz olyan erkölcsi törvényt mondani, ami a Bibliában nincs benne, hisz a mai európai erkölcs a Biblián alapul.

De akkor csak pár példa: ne ölj, ne hazudj, ne lopj, ne törj házasságot, ne irigykedj másokra, ne tanúskodj hamisan mások ellen, tiszteld az idősebbeket, légy szerény és tisztelettudó, adakozz a szegényeknek, tarts mértékletességet stb.

"Meg kell kövezni azt, aki szombaton dolgozik? Hogyan tartsunk rabszolgát?"

Ilyeneket mégis hol ír a Biblia?

2013. júl. 6. 17:54
 25/54 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Kérdésed nyilvánvaló provokáció és mellesleg ostoba is. A divat fogalmával nem vagy tisztában, bemásolom neked a wiki korrekt megfogalmazását, teljes egészében, mert nem túl hosszú.

"A divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja.

Általánosabban divatként hivatkozhatunk az alábbi fogalmakra:

Az élet külső formáit, a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és konkrét változó szokások összessége, rendszere;

Felkapott szokás;

Valakinek vagy valaminek időhöz kötött közkedveltsége."

Nyilvánvalóan Te felkapott szokásként értékeled ez esetben az ateizmust. Sajnos ez aligha állja meg a helyét, mert nyilvánvalóan azt feltételezi, hogy aki divatból ateista, az valójában vallásos, de ez aligha lehetséges, hiszen ha hinne Istenben, akkor nem kockáztatná meg a haragját és nem akarná elveszteni mindazokat az előnyöket, amiket a vallás kínál a benne hívőknek, az örök életet, a kiváltságos helyet és az enyhe elbírálást az utolsó ítéletkor.

Feltételezem, Te is megérted, fordítva inkább előfordulhat ez az eset, amikor egy Istenben valójában nem hívő ember divatból kiadja magát kereszténynek, vagy más vallásban hívőnek, holott valójában cseppet sem hiszi el azokat a tanokat, amikről úgy tesz, mintha hinne benne.

Nyakába akasztja a keresztet, imát mormol és Jézus nevét hangoztatja, de valójában kineveti a hívőket.

Beláthatod, hogy kérdésed értelmetlen, cseppet sem gondoltad végig és saját magad égeted vele, mert kétségtelen, hogy egyszerűen kekeckedni szeretnél és csak ennyire futja.

Valamit szeretnél az ateisták orra alá dörgölni, mert a nyavalyások nem esnek hasra az előtt, amely előtt Te igen és nem tátják el bambán a szájukat, ha hihetetlen dolgokat hallanak és nyilvánvalóan reménykedsz abban, hogy mindez csak egy felkapott ostoba szokás, divat, nem pedig értelem függvénye.

Gratulálok, ritka szép díszpéldány vagy a fanatikusok táborából és értelmi színvonalad kiválóan jellemzi a vallás híveit, akiknek csak egyetlen mentsége van, nevezetesen az eddigi válaszokat olvasva néhányból kitűnik, hogy a válaszadó ugyancsak vakarta a fejét, hogy az ostoba kérdésre értelmes választ adjon és mentse annak értelmetlenségét úgy, hogy valami értelmet töltsön bele.

2013. júl. 6. 18:07
 26/54 anonim ***** válasza:
20%
tzolko veled valami nagyon nincs rendben. Pszichológust javaslok.
2013. júl. 6. 18:10
 27/54 A kérdező kommentje:
tzolko, egyelek meg:) én is ajánlanék neked egy pszichológust, de sajnos itt nem lehet hirdetni
2013. júl. 6. 18:25
 28/54 A kérdező kommentje:
Mármint én is ajánlanék tzolko-nak egyet
2013. júl. 6. 18:26
 29/54 A kérdező kommentje:

21-es látszik hogy fogalmad sincs a Bibliáról! Azok amiket leírtál az ótestamentumra vonatkoznak, és gratulálni tudok hogy nem Isten miatt hanem az emberek miatt lettél ateista!

Én csak azt ajánlom neked hogy remélem tudod hogy mindannyian bűnösek vagyunk ezért ne az emberek miatt kezdj hinni hanem Isten miatt! Lehet azért nem váltak be az imák, mert nem vagy elég tisztességes Isten előtt, vagy Isten jobbat akar neked!

2013. júl. 6. 18:28
 30/54 anonim ***** válasza:
62%

Bagoly mondja a verébnek, hogy Pszichológust...

:)

2013. júl. 6. 18:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!