Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Divat ateistának lenni?

Divat ateistának lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket. Zavarni engem nem zavar, csak furának találom ha nem hisztek Istenben akkor miért csináltok ateista oldalakat ahol keresztényeket gúnyoltok? Az már nem is ateizmus nem? Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyennek gondolja magát ne írjon.

És úgy veszem észre hogy mostanában Istenben nem hinni egy stílus, ateistának lenni is különlegesség, és mivel sok tudós az ezért az ateisták okosnak is gondolják magukat (kinek nem inge nem veszi magára).

Szóval mit gondoltok erről?

2013. júl. 6. 00:02
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Elhiszed hogy nem érdekelsz? Köszi a jó hosszú válaszodat, de további csevegésre nem vagyok kiváncsi
2013. júl. 6. 18:35
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

tzolko-val teljesmértékben egyet értek.

Amúgy miért fáj ez nektek, hogy mi nem hiszünk a ti képzeletbeli apucitokban? Inkább örüljetek neki, hogy mi majd úgyis a pokol tüzén fogunk égni, míg ti imádhatjátok a mennyben az isteneteket az idők végezetéig.

2013. júl. 6. 20:32
 33/54 anonim ***** válasza:
87%

#11 [#18-as vagyok megint] És szerintem (bár ez csak személyes vélemény) a Bibliának az a legfontosabb része, hogy hogyan kellene helyesen élni, és nem az, hogy volt-e Özönvíz, vagy sem.

Ezzel teljesen egyet is értek, de én ettől mégsem leszek keresztény. Szerintem az lenne a legjobb, ha az egészet az iskolában megtanítanák(nem biblia nevén, bár gondolom ez lehet az illemtan), és az egész vallást, úgy ahogy van lehúznák a WC-n. Így megszűnne a kereszténység, az ateisták örülnének, hogy eltűnt az egyik ellenségük, a keresztények meg hogy az iskolában tanítják a biblia tanításait. Ha meg ennyi nem lenne nekik elég, akkor több tiszteletet meg nem érdemelnének meg. Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. Csak szerintem mindketten tudjuk, hogy ez nem fog bekövetkezni, mert a pénz SZERINTEM(!) mindkét oldalon befolyásolja a történéseket. A másik hozzászólásodban meg írtad, nem tudom melyikben, az enyémre válaszoltál, hogy a Tízparancsolat inkább csak egy útmutató, hogy hogyan kellene élni. Ezzel rendben is vagyunk, csak szerintem az olyan ember nem ember, aki nem jön rá, hogy mást megölni rossz dolog, lopni, kárt tenni másban szintén rossz. Vannak pszichopaták, de szerintem ők nem olvassák annyira a Bibliát. :D Egy szó mint száz : Egyetértek az erkölcsi tanításokban, de nem hiszem hogy pont egy könyvnek kellene megtanítani mi a rossz, és mi a jó, hanem ez leginkább a szülők feladata. Idővel meg úgyis megtanulja a gyerek.(Remélhetőleg) A mai fiatalokat meg ismerem, csak akkor olvasnának a Bibliából, ha fizetnének érte, vagy kényszerítenék őket.

Hogy ne legyek off:

Én úgy 12 éves koromig szentül hittem Isten létezésében, nem kételkedtem semmiben, még imádkoztam is viszonylag rendszeresen. Utána valahogy úgy éreztem, hogy nem oldotta meg a problémáimat, és nélküle is megvoltam. 15 éves koromig "csak voltam", aztán elkezdtem érdeklődni a tudományos dolgok iránt, és akkor találtam rá, és értettem meg az ateista szó jelentését. Azóta én annak nevezem magamat, mert ez a szó jellemez engem leginkább. A környezetemben olyan "ateisták" vannak, akik nem hisznek Istenben, de még nem nevezik magukat ateistának se.

17/F

2013. júl. 6. 21:27
 34/54 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Előző!

"Szerintem az lenne a legjobb, ha az egészet az iskolában megtanítanák(nem biblia nevén, bár gondolom ez lehet az illemtan), és az egész vallást, úgy ahogy van lehúznák a WC-n."

Ezzel nem értek egyet, mégpedig azért, mert a Biblia több, mint illemszabályok összessége.

Alapvetően két része van, az egyik inkább történeti (XY ezt és ezt csinálta, fia született, ő ezt meg ezt csinálta stb., és ebből ez meg ez a törzs lett). Ez is fontos, de inkább történelmi okokból. A másik fele szól mondjuk úgy az életvezetési tanácsokról. Rengeteg remek pár soros történet (példabeszéd van benne), amit én mindenképp tanítanék az iskolában, mert érdekesek és hasznosak. Akár hiszünk Istenben, akár nem.

Na, de visszatérve egy vallás több, mint sok-sok életvezetési tanács és illemszabály. Egyrészről egy plusz motiváció, hogy erkölcsös életet éljünk (nehogy pokolba kerüljünk), másrészről pedig egy hasznos eszköz, hogy ne adjuk fel. Ha én elhiszem, hogy Isten velem van és segít, akkor már sokkal bizakodóbban és pozitívabban állok a dolgokhoz (akár betegség, akár más probléma, feladat), és ez több esélyt ad a sikeres megoldásra. Hívőként megnyugvást lehet ebben találni, hogy minden (a jó és a rossz is) okkal történik, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet hozhat el. Függetlenül attól, hogy Isten valójában létezik-e vagy sem.

"A mai fiatalokat meg ismerem, csak akkor olvasnának a Bibliából, ha fizetnének érte, vagy kényszerítenék őket. "

Sajnos igen, erre írtam még valahol az elején, hogy manapság a liberalizmus terjedésével egyre nagyobb "divat" a vallásellenesség és az ateizmus.

Személyes vélemény:

Nekem a legnagyobb bajom az, hogy az egyház és egyes vallásos emberek teljesen kiferdítik a Bibliát, és nem az egészet egyben nézik, hanem kiragadnak belőle olyan részleteket, amely épp megfelel a céljaiknak.

Tökéletes példa erre a maszturbáció tilalma.

Az 1400 oldalas Bibliámban a maszturbációról összesen 3 sor van. 3 sor 1400 oldalból. Arról is hosszabb leírás van, hogy miért ne együnk fürjt és hasonló madarakat. Ebből is látszik, hogy mennyire egy jelentéktelen része a keresztényi életnek. És gyerekeket azzal fenyegetnek, hogy ha maszturbálnak, akkor pokolra jutnak. Hát, szerény véleményem szerint ha valaki egyetlen bűne az, hogy maszturbál és fürjeket eszik, akkor az még simán a mennybe kerülhet, és egyértelműen jó keresztényként éli az életét.

2013. júl. 6. 22:52
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mutatnál olyan ateista oldalt, ahol a lényeg a keresztények gúnyolásán van? Én valahogy nem ismerek ilyeneket.

Azon kívül nekem is az a véleményem, hogy ateista nem igazán lehet divatból valaki. Jó, meg lehet próbálni - de ha valójában hisz valaki, akkor egész életében félni fog a büntetésétől. Nem szoktak ilyet csinálni az emberek, inkább a fordítottját (nem hisz, de úgy tesz, mintha hinne).

Úgy látom, inkább a te problémáidat próbálod kivetíteni másokra.

Végül: ha az 5000 éves Földben hiszel, akkor egyszerűen hülye vagy. Ezt lehetne hosszabban is magyarázni, de minek? Ha okos vagy, akkor magadtól is érted, vagy képes vagy utánaolvasni. Normális helyeken - nem ott, ahol idáig tetted.

2013. júl. 7. 02:16
 36/54 anonim ***** válasza:
88%

Én két részre bontom a kérdést. Először is, az ateizmus nem csak azért népszerűbb, mert magasabb szintű az oktatás. Fontos az is, de szerintem másodlagos. Sokkal fontosabb ebből a szempontból szerintem, hogy jobb az egészségügyi ellátás. A halál ijesztő, de már nincs vele mindennapos közvetlen kapcsolata az embereknek. Egy olyan dologból, ami jóformán bármikor megtörténhet, egy évtizedek távlatába vesző dolog lett. Aki pedig már nem fél a haláltól, annak pedig nem kell támasz és nem kell elhinnie olyan járulékos dolgokat, amiket az megkövetel.

Ami az ateista viccoldalakat illeti, az annak következménye, hogy a vallás kivételezett helyzete megszűnt. Most már senkit nem hurcolnak meg azért, mert viccet csinál belőle, vagy csak nem veszi komolyan, és tetszik, nem tetszik, a vallás remek forrása a könnycsorgató poénoknak.

2013. júl. 7. 09:25
 37/54 anonim ***** válasza:
88%

Kezdetnek: nem értem mit magyarázkodtok, hogy "Ezért, meg azért lettem ateista...". Senki sem LESZ ateista, annak mindenki SZÜLETIK. Nem születsz vallással és isten/ufo/ezotéria akármi hittel. EZt mindet belédnevelik, hogy irányíthassanak, majd később kitérsz belőle ha esetleg elhitted. De alapvetően mindenki ateistának születik.

" Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket."

Neked már az is gúnyolás, ha cáfolják a Biblia és a kereszténység alapjait, vagy tudsz mutatni is valami bizonyítékot az állításorda?

"Én nem mondanám: rengeteg hívő tudós van, mint tudjuk a tudomány és Isten létezése nem zárja ki egymást. "

Hányezerszer kell még ezt leírnom?

Az Amerikai Tudományos Akadémia a legjobb példa erre: 93% ateista, 7% vallásos. Ennyit a rengeteg hívő tudósról. És amúgy is, amikor tudományos munkát végez, akkor a tudományos módszereket és eredményeket használja, nem imát és isteni sugallatot... Ez a tudomány győzelme a valláskárosodás felett. És a udósok a dogmák és hittételek nagy részét már felrúgták, a maradék meg a TALÁN LEHETSÉGES jelzőt kapta meg.

"ettől függetlenül szerintem nem oktatás kérdése hogy valaki elhiszi a Bibliát"

A számok mást mondanak. Az ateisták IQ-ja 5 ponttal magasabb átlagban a hívőkénél. És nézd meg a 2011-es népszámlálás adatait. A vallásosak között kisebbségben vannak a felsőfokú végzettséggel bírók, az ateistáknál meg a 2/3 felsőfukú végzettséggel bír. Utána lehet nézni. És a legtöbb vallásos Afrikában van, ami a közbiztonságáról és igényes közoktatásáról híres :D

" hisz sok benne a beteljesült prófécia"

Egyet mondj.

"Ez igaz, de legtöbben (vagyis sokan) nem a vallásból, hanem az egyházból ábrándulnak ki."

A PEW kutatásai nem ezt mutatják. A vallásból ábrándulnak ki.

"de a Bibliában leírt egyetemes erkölcsi elveket az ateisták többsége is elfogadja"

Mint a rabszolgatartást, a házasság 8 formáját, a melegek és a két anyagból készült ruhákat viselők valamint a szakállukat borotváló emberek megkövezését? Én egyiket sem fogadom el.

"Egyáltalán nem neveltetés kérdése hogy ki miben hisz, fáj hogy ekkor a hülyeséget olvasok."

Akkor elvehetjük az egyháztól az iskoláit és egyetemeit, az árvaházat és mindent, ahol neveli a gyermekeket, hiszen nem kell a hitet tanítani? Jaaaa, hogy ebbe nem mennének bele, mert igenis kisgyerekkoruktól kezdve mossák az agyukat, hogy azt higyjék, amit ők. De ha ez nem így van, akkor miért van az, hogy egy országban a protestánt többség mindig megmarad, másutt a katolikussal van ez a helyzet, vagy az iszlám országok hogyhogy nem változtak kereszténnyé? Azt a téveszmét gyakorlod, amelyikben felnősz. Ha ókori görögnek születtél volna, akkor Dionüszosz ünnepén rituálisan részegednél le és feküdnél le férfival, nővel; majd ha megkérdezik, miért tettedezt, felháborodnál is kijelentenéd, hogy ez Dionüszosz parancsa volt.

"Azok amiket leírtál az ótestamentumra vonatkoznak, és gratulálni tudok hogy nem Isten miatt hanem az emberek miatt lettél ateista!"

A Biblia EGÉSZE vonatkozik a kereszténységre, nem hagyhatod figyelmen kívül az ószövetséget! Akár tetszik, akár nem.

"Én csak azt ajánlom neked hogy remélem tudod hogy mindannyian bűnösek vagyunk ezért ne az emberek miatt kezdj hinni hanem Isten miatt!"

http://www.youtube.com/watch?v=cJrqLV4yeiw&feature=c4-overvi..

És vicces, hogy ti, téveszmékkel küzdő emberkék ajánlotok egy ateistának pszichológust :D

"Sajnos igen, erre írtam még valahol az elején, hogy manapság a liberalizmus terjedésével egyre nagyobb "divat" a vallásellenesség és az ateizmus."

A liberalizmusnak köszönheted, hogy nem egyetlen egy valláskárosodás közül választhatsz, és hogy alkotmányos védelem alatt állhat téveszmék tömkelege. Hogy jogotok van politizálni és gyűlöletet terjeszteni adómentesen, és ezért még tiszteletet is kaptok. Örülj a liberalizmusnak.

2013. júl. 7. 10:51
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

"21-es látszik hogy fogalmad sincs a Bibliáról! Azok amiket leírtál az ótestamentumra vonatkoznak, és gratulálni tudok hogy nem Isten miatt hanem az emberek miatt lettél ateista!"

És az Ótestamentum nem a Biblia része? Te önkényesen le merted választani? Vagy Isten mondta neked, hogy az már nem érvényes? Elévülnek a Biblia részei vagy mi? Ki mondja meg, hogy mikortól járt le a szavatossága? Vagy az a rész ránk nem vonatkozik? Vagy csak rád nem? Ki mondja meg, hogy kire nem?

2013. júl. 7. 11:11
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te becsmérelni akarod az ateistákat, hogy csak divatból lettek azok?

Nem fog összejönni. Egyrészt, már írták, hogy miért nem - másrészt pedig az ateistaságot manapság sem díjazzák még úgy, hogy érdemes legyen rá divatot építeni.

Éppen ellenkezőleg: az ateistákat bármelyik hívő szabadon gyalázza - míg egy hívő azonnal hangosan kiabál, ha valaki egyáltalán meg meri kérdőjelezni a hittételeit. Még csak nem is a hitét, vagy a tetteit...

szóval ferde a pálya, még mindig.

Az ateizmus azért terjed, mert lassan vége a sötét butaságnak, ami a középkorban volt. Teret hódít a tudomány, amitől féltek, mint a tűztől - és nem véletlenül. Sajnos csak lassan, és ráadásul ti is minden eszközzel próbáljátok hátráltatni - de ez nem fog menni.

2013. júl. 7. 11:18
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Kyran : #18-as vagyok megint!:)

"Ezzel nem értek egyet, .... Akár hiszünk Istenben, akár nem."

Ezek között mindennel egyet értek. A következő sorokhoz én kicsit másképpen állok hozzá. Én a dolgokhoz máshogyan viszonyulok, ezért nekem nem kell Isten. Én nem azért élek erkölcsös életet, mert nem akarok a pokolba kerülni, hanem azért, mert tudom, hogy így helyes.

"Ha én elhiszem, hogy Isten velem van és segít, akkor már sokkal bizakodóbban és pozitívabban állok a dolgokhoz (akár betegség, akár más probléma, feladat), és ez több esélyt ad a sikeres megoldásra. Hívőként megnyugvást lehet ebben találni, hogy minden (a jó és a rossz is) okkal történik, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet hozhat el."

Nekem nincs Istenem, viszont ugyanígy van motivációm, hogy csak saját magamnak köszönhetem azt, amit elértem, és nem segített senki, önállóan tudtam megoldani a problémáimat. Azzal, hogy minden okkal történik, én nem teljesen értek egyet. Hosszú lenne kifejteni, hogy te mit értesz az alatt, hogy okkal történik, és hogy én mit értek ezalatt. Ha rossz dolog történik velem én nem úgy állok hozzá, hogy "Biztos így kellet történnie.", hanem úgy, hogy inkább a probléma megoldására fordítom az energiámat, ha meg nem lehet megoldani, akkor próbálom feldolgozni szintén egyedül. Ha sikerült, akkor lehetőleg legközelebb is sikerül, és a végén nem lesz olyan probléma, amit nem tudnék feldolgozni. Ha jó történik, akkor meg örülök a jónak, és nem azon gondolkozok, hogy "Na, ezt most megérdemeltem, mert pl. Isten is így akarta."

Most ráébredtem, hogy vannak a hívők között is kivételek. Őszintén megmondom, hogy eddig te voltál a legnormálisabb hívő/beszélgetőpartner, nem próbáltál téríteni, és normálisan érveltél. (Én viszont lehet párszor túloztam, és elég agresszíven támadtalak, ezért elnézést kérek). Csak sajnos nem az ilyenekből vannak többen, hanem a kapzsi, bigott emberekből. Jól mondtad, hogy legtöbben az egyházból ábrándulnak ki, nem pedig a vallásból. Beszélgetésünk alatt ráébredtem, hogy én is az egyházból ábrándultam ki. Ahogy így leírtad, a te vallásoddal nagyon kevés gondom van, de szerintem ez sem gond, hanem inkább nézeteltérés. Valamint ráébredtem arra, hogy tényleg nagy szó az egész vallást, vagy az egyházat utálni, vannak kivételek, csak sajnos azért kivétel a kivétel, mert kisebb arányban fordulnak elő.:(

sK

2013. júl. 7. 11:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!