Divat ateistának lenni?
Sziasztok! Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket. Zavarni engem nem zavar, csak furának találom ha nem hisztek Istenben akkor miért csináltok ateista oldalakat ahol keresztényeket gúnyoltok? Az már nem is ateizmus nem? Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyennek gondolja magát ne írjon.
És úgy veszem észre hogy mostanában Istenben nem hinni egy stílus, ateistának lenni is különlegesség, és mivel sok tudós az ezért az ateisták okosnak is gondolják magukat (kinek nem inge nem veszi magára).
Szóval mit gondoltok erről?
Európában igen. A liberalizmus terjedésének velejárója.
Aki csak szimplán ateista, az részemről teljesen elfogadható.
Aki viszont nem az ateistaságra, hanem a keresztényellenességre helyezi a hangsúlyt, az már kevésbé.
4-es: Sokan érvelnek azzal hogy alacsonyabb oktatásban részesültek a hívők. Én nem mondanám: rengeteg hívő tudós van, mint tudjuk a tudomány és Isten létezése nem zárja ki egymást.
A teremtés története más tészta: vannak teóriák,van aki szószerint veszi, van aki pedig evolúciót vall, de ettől függetlenül szerintem nem oktatás kérdése hogy valaki elhiszi a Bibliát, hisz sok benne a beteljesült prófécia, és azt kell elhinni hogy Jézus meghalt a bűneinkért, nem valami tudományos cuccot
"Nem divat, szimplán az oktatás és a tudományok széles körűvé válásával több embernek nyílik ki a szeme."
Ez igaz, de legtöbben (vagyis sokan) nem a vallásból, hanem az egyházból ábrándulnak ki. Ez azért nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!