Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Divat ateistának lenni?

Divat ateistának lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában látom hogy rengeteg ateista oldal van ahol folyamatosan gúnyolják a keresztényeket. Zavarni engem nem zavar, csak furának találom ha nem hisztek Istenben akkor miért csináltok ateista oldalakat ahol keresztényeket gúnyoltok? Az már nem is ateizmus nem? Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyennek gondolja magát ne írjon.

És úgy veszem észre hogy mostanában Istenben nem hinni egy stílus, ateistának lenni is különlegesség, és mivel sok tudós az ezért az ateisták okosnak is gondolják magukat (kinek nem inge nem veszi magára).

Szóval mit gondoltok erről?

2013. júl. 6. 00:02
1 2 3 4 5 6
 1/54 A kérdező kommentje:
Én egyébként keresztény vagyok, és itt szerintem kevés olyan van aki igazán érdeklődik a vallás iránt, általában keresztények vannak itt és ateisták akik szorosan ragaszkodnak az álláspontjukhoz, szóval sok értelmetlen "vallásháború" van, de kedvelem az oldalt
2013. júl. 6. 00:04
 2/54 anonim ***** válasza:
35%

Európában igen. A liberalizmus terjedésének velejárója.

Aki csak szimplán ateista, az részemről teljesen elfogadható.

Aki viszont nem az ateistaságra, hanem a keresztényellenességre helyezi a hangsúlyt, az már kevésbé.

2013. júl. 6. 00:06
 3/54 A kérdező kommentje:
Én is. Igazából szerintem az ateisták közül sokan olyanok mint a keresztények közül azok akik bigottak, nem a vallás érdekli őket, hanem az hogy másoknál jobbak. Én is elfogadom ha valaki ateista, de ha lenéző azt nem. Akár ateista, akár keresztény.
2013. júl. 6. 00:12
 4/54 anonim ***** válasza:
82%
Nem divat, szimplán az oktatás és a tudományok széles körűvé válásával több embernek nyílik ki a szeme. Nagymamám aki 8 általánost végzett összesen mélyen hívő. Szüleim és én már nem.
2013. júl. 6. 00:32
 5/54 anonim ***** válasza:
0%
ahogy az első mondta, provokatív liberálisok
2013. júl. 6. 00:51
 6/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy divat lenne. Egyszerűen ez a meggyőződésük. A meggyőződés pedig nem divat kérdése - jó esetben.
2013. júl. 6. 00:51
 7/54 A kérdező kommentje:

4-es: Sokan érvelnek azzal hogy alacsonyabb oktatásban részesültek a hívők. Én nem mondanám: rengeteg hívő tudós van, mint tudjuk a tudomány és Isten létezése nem zárja ki egymást.

A teremtés története más tészta: vannak teóriák,van aki szószerint veszi, van aki pedig evolúciót vall, de ettől függetlenül szerintem nem oktatás kérdése hogy valaki elhiszi a Bibliát, hisz sok benne a beteljesült prófécia, és azt kell elhinni hogy Jézus meghalt a bűneinkért, nem valami tudományos cuccot

2013. júl. 6. 01:04
 8/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett divat, csak fejlődött a tudomány, és ez azt eredményezi, hogy egyre többen gondolkodnak így.
2013. júl. 6. 01:04
 9/54 anonim ***** válasza:
98%
Az én családomban mindenki ateista. Csak az ük-üknagyszülőnkig tudtuk visszavezetni a családfát, de már ők is ateisták voltak, pedig akkor még nem volt "divat". Szerintem neveltetés kérdése, hogy ki miben hisz vagy nem hisz.
2013. júl. 6. 01:07
 10/54 anonim ***** válasza:
83%

"Nem divat, szimplán az oktatás és a tudományok széles körűvé válásával több embernek nyílik ki a szeme."

Ez igaz, de legtöbben (vagyis sokan) nem a vallásból, hanem az egyházból ábrándulnak ki. Ez azért nagy különbség.

2013. júl. 6. 01:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!