A vallásszabadságot szerintem fel kéne váltania a világnézet szabadságnak. Szerintetek?
#20-as:
1. Ez teljes mértékben így van
2. Isten áldd meg a magyart- ez egy fohász, egyébként a Himnuszunk kezdősora...és nem nemzeti jelkép, hanem az Alaptörvényünk preambuluma. Egyébként már megbocsáss, de a pápa imádkozik az egész világért, akkor az ateistáknak mégis milyen joga is sérül??? Nem teljesen világos, mivel én is imádkoztam már a magyar népért, na akkor most tessék beperelni alapjogaid megsértéséért. Ez az alapjog azt jelenti, hogy mindenkinek a hitét a magyar állam tiszteletben tartja, és garantálja a szabad vallásgyakorlást:
Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.
Azt azonban tagadni, hogy a vallásoknak milyen nemzetösszetartó szerepe volt, azt hiszem elég felelőtlenség lenne (persze nem vitás, hogy a vallási különbözőségek legalább annyira mély széthúzást is eredményeztek). Egyáltalán nem kötelez, hiszen az Atv. így fogalmaz:
Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. -egy szóval sem mondja ki, hogy minden magyar állampolgárnak kötelessége a keresztény hitet felvenni? Vagy, hogy keresztelkedjen meg mindenki? Látsz ilyet valahol? Na ugye. Ha nem bánod nem húznám tovább az idődet, ha bármi egyéb kérdésed van, írj nyugodtan.
Az Alaptörvény preambuluma, ÉS a Kölcsey-féle Himnusz része, AMI viszont nemzeti jelkép.
A pápa mellesleg azért imádkozik akiért akar, az az ő szabadsága.
Az ateista szabadsága ott sérül, m,ikor az ateistának kell imádkoznia - amire a Himnusz mint nemzeti jelkép (és az Alaptörvény ha éppen benne van) bizony kényszeríti.
Amikor a Magyar Állam a pl. ateisták nevében a keresztény istenhez imádkozik, súlyosan megsérti a lelkiismereti szabadságot.
Ha becsülni akarod a "különöző vallási hagyományokat", akkor hagy engem NEM imádkozni!
MÁS: a vallásoknak nemzet-SZÉTTAGOLÓ ereje van és volt kizárólag.
Továbbá: ha MINDEN állampolgár elismeri a kereszténység nemzetösszetartó erejét, az azt jelenti, a kereszténység MINDEN állampolgárt összeköt, különben nem tartozik az illető a nemzethez.
Azaz
a) vagy kötelezve vagyok arra hogy keresztény legyek
b) vagy meg vagyok fosztva a magyar állampolgárságtól, MIVEL ENGEM SEHOVA NEM KÖT A KERESZTÉNYSÉG.
A kimondott szavakból akkor lesz ima, ha azt aki kimondta a szavakat az a szándék vezérli, hogy imádkozni akar. Csak azért mert Isten áldd meg a magyart, de te nem hiszel Istenben ez még nem ima. Az imánál tehát nem maga a kimondott szó a lényeg, hanem a mögötte meghúzódó akarat. Ennél fogva a Himnusz éneklésekor te nem imádkozol, hanem elénekeled az ország Himnuszát. Valóban hülyeséget mondtam a nemzeti jelképpel kapcsolatban ezt elismerem! A Magyar Állam nagyon sokmindent megtehet az állampolgárok nevében, ez akár tetszik akár nem. Jómagam például nem akartam EU-s állampolgár lenni, mégis az lettem. Most akkor sérültek a személyiségi jogaim? Megértem az érzéseidet, de úgy érzem rosszul fogod fel a dolgokat.
"a vallásoknak nemzet-SZÉTTAGOLÓ ereje van és volt kizárólag." Ez itt nem vallási vita, így ha nem bánod erre nem válaszolok, nem akarok még több ateistát magamra haragítani. Te így gondolod én meg másképpen gondolom, és sokmindent gondolok, nincs hely és idő leírni a gondolataimat, részleteket kiragadni meg nincs értelme.
A nemzetösszetartó erőt is szépen kifordítottad, hozzáteszem ezt is rosszul értelmezted. Az állam elismeri a kereszténység nemzetösszetartó erejét. Ez azt jelenti, hogy a kereszténységnek jelentős szerepe volt abban, hogy a nemzet összetartson. Pont az előtte szereplő mondatban írtad, hogy ez szerinted nem így van. Ez nem azt jelenti, hogy minden állampolgár keresztény. Ez azt jelenti, hogy a kereszténység segített letelepedni a magyar népnek a Kárpát-medencében és tartotta össze a magyar nemzetet több száz esztendőn keresztül. (Árpádházi-királyok, I. Mátyás, Habsburgok, Mindszenty bíboros) Az állam elismeri, hogy ezeknek a személyeknek jelentős szerepe volt abban, hogy a magyar nép összetartson. Nyilvánvaló, hogy volt itt árnyoldala is a dolognak: reformáció miatt kis öldöklések, parasztlázadások, Erdély elszakadása stbstbstb. Nem tudom mennyire voltam érthető, igyekeztem pedig!
Az utolsó két mondatodra is reagálnék:
-Már mondtam, hogy nem vagy kötelezve arra, hogy keresztény legyél. Az állam elismeri a vallásszabadságot.
-Nem lehet megfosztani senkit sem az állampolgárságától (magyar állampolgárt legalábbis nem!), tehát ez a része a gondolatodnak jókora butaság, már megbocsáss. Egyébként meg lelkiekben nem köt sehova a kereszténység, mégis egy keresztény földrészen élsz, egy olyan Európai Unióban, amelynek keresztény szimbóluma van. A magyar állam jelképei tele vannak keresztény szimbólumokkal, van keresztneved, délben harangoznak és nem Mekka felé borulsz le imádkozni, egyszóval egy keresztény gyökerekkel rendelkező közegben élsz.
Az előtted lévő vagyok. A magyar Kormányok ilyen típusú rendeleteit (színtől, szagtól függetlenül) pont leszarom. A baracfáról, Magyarország-dal, és összes ilyen hülyeségről megvan a véleményem és nem félem kimondani!:P
Népbutítás minden oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!