A vallásszabadságot szerintem fel kéne váltania a világnézet szabadságnak. Szerintetek?
Vallásszabadság van, de az ateizmus nem vallás a szó szoros értelmében , viszont olyan nézet,ami a valláshoz kötődik.
Ezért úgy gondolom az a korrekt,ha ez is beletartozik az egészbe.
Nem értek veled egyet. A vallásszabadság is létezik és a gondolat és lelkiismereti szabadság is. Nem kell felváltani. Az ateizmus a gondolat és lelkiismereti szabadsághoz sorolnám. Az ateizmus nem más, mint mások hitének gúnyrajza. Megértem, hogy valaki ateistának tartja magát, de én vallásos vagyok. Isten nálam nem a világnézetemnél szerepel, hanem a vallásomnál!
Pulcino pio!:P
"Az ateizmus nem más, mint mások hitének gúnyrajza."
Van akinél igen, van akinél nem. Én pl. ateista vagyok, de tisztelem a vallást és mások hitét. Néha itt is meg szoktam védeni a keresztény nézeteket. :)
"Az ateizmus nem más, mint mások hitének gúnyrajza".
Na látod,most megsértettél:)
Nem nem ez az ateizmus. Az ateizmus az,hogy a világ képes önmagában is létezni és képes volt létrejönni mindenféle láthatatlan ,emberek számára szabályokat felállító lények nélkül is,amik létezésére semmilyen bizonyíték sincs.
A világ ok és okozati összefüggéseiben hisz.
Mondjuk ,ha valaki paráználkodik,akkor azt nem isten bünteti betegséggel,hanem egyszerűen nagyobb esélyt kap el bizonyos fajta vírust. Ha kivágunk sok fát,akkor megváltozik a légkör egyensúlya stb.. És elvárnám,ha valakinek azt mondom,hogy nem vagyok vallásos és ne fárassza magát,akkor onnantól ne akarjon meggyőzni a vallásos dolgairól.
Ez itt nyilván egy fórum féleség,ezért itt mehet a győzködés.
Nagyon elfogultnal kellenni ahhoz,hogy valaki azt allitsa,ma Mo-on vagy Ny-Europaban ne lehetne szabadon velemenyezni vallast,egyhazat,ill. akar a visszasagokat,botranyokat is. Hogy nem demokratikus orszagokban mi folyik,az messzire vezetne,hiszen ahol az ateistakat uldozik,nem egy esetben a keresztyeneket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!