A keresztény elvek akkor is ellenzik az abortuszt, ha a terhesség valamiért veszélyezteti a nő egészségét, vagy akár az életét?
De ha mondjuk 99%, hogy baj lesz?
Isten nem szokta csak úgy osztogatn azokat az 1%-okat.
Én tudok egy konkrét példát mondani:
ismerős nő 3 császár után ismét teherbe esett, ahelyett, hogy vagy elköttette volna magát, vagy csomót köt a férje nemi szervére, ugyanis fennáll ilyenkor a lehetőség, hogy a 3 vágás miatt egyszerűen szét nyílik a hasfal mikor már nagyobb a baba.
A nő elvetette és egész egyszerűen beleőrült ebbe a döntésbe, már nincs anyja a 3 megszületett gyereknek. Esélyt sem adott a kicsi életnek és ez végzett vele.
Kérdem én: te, aki ott ül a gép előtt a provokatív kérdéseiddel, hogy van képed azt állítani bármire is, hogy az abortusz az egyetlen helyes döntés?
Isten mindenható és nem egyszer bizonyította már, hogy nem csak 1, de fél százalékokat is szívesen osztogat.
A mai eltunyult, elkurvult, siker- gyönyör- és felszínes társadalom nem akar felnevelni egy sérült gyereket, mert hát az csúnya is, meg ugye lehet válogatni, szelektálni.
Én nagyon remélem, hogy minden Istent játszó nő, férfi, orvos vagy beteg el fogja nyerni a méltó büntetését.
#7-es, ez nagyjából így van, én ugyan ateista vagyok, de ismerem a klf. egyházak abortuszról alkotott nézeteit, és hát a kereszténységben egységes az elutasító álláspont, de ennek mértéke a különböző egyházakban jelentősen különbözik.
(melleslge a katolikusok radikális elutasítása sem 100%-os azért, és az is zömmel az elmúlt 100-150 év folyamán lett ilyen, a XIX. század közepe előtt ők se foglalkoztak különösebben a magzatelhajtás kérdésével)
Az iszlám is teljesen hasonló, van ága, amelyik radikálisan ellenez, és van ága, amelyik kb a magyar szabályozással egyezően:) az első 3 hónapban korlátlanul megengedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!