Szerinted Isten miért teremtett baktériumokat, vírusokat?
Kedves Mákoscsiga!
Köszönöm, hogy közölted velem, szerinted mit kellene tennem.
Valóban sértés arra a feltevésre, hogy van Isten, úgy reagálni, hogy nem adom meg a jogot, hogy pancser munkát végezhet.
Mea culpa, belátom súlyos tévedésben leledzettem eddig, ezért "visszaveszek az arcomból" és készséggel elismerem, hogy ha lenne Isten, akkor joga lenne vacak, hitvány, félresikerült dolgokat is teremtenie. Mivel én nem szoktam képzelődni, ezeket a fogalmakat Tőletek vettem, én egyáltalán nem hiszem, hogy létezik felsőbbrendű lény. Ha esetleg létezne, akkor is nagy valószínűséggel nem olyan lenne, mint amit a vallások tanítanak.
A legtöbbet hangoztatott véleményhez igazodtam, amikor Isten tökéletes munkájáról írtam, ami szimpatikus volt számomra és kissé sajnálom, hogy Te hitványnak titulálod a munkáját, de valóban, miért ne lehetne pancser, felőlem nyugodtan képzelheted ezt. Te hihetsz kétbalkezes Teremtőben is, engem nem zavar. Azt nem teljesen értem, hogy akkor miért van arra szükség, hogy tiszteljük, már ugye, ha a Te álláspontodat vesszük, hogy selejt a munkája. Bizonyára úgy gondolod, hogy az igyekezet is megérdemli ezt.
A bacikról leírt eszmefuttatásoddal is teljesen egyetértek.
Örülök, hogy beszélgetésünket így zárhatom, teljes egyetértéssel, minden tekintetben.
Szia.
"Te álláspontodat vesszük, hogy selejt a munkája."
Sajnálatos szövegértési problémákkal küzdesz.... Én sehol nem írtam, hogy ez az én _álláspontom_ lenne. Én azt mondtam, hogy ez egy lehetőség. Mindegy, pedig érdekes a kérdés... lehetne róla érdekes eszmefuttatásokat folytatni, márha a felek értenék az írott szót.
"Én sehol nem írtam, hogy ez az én _álláspontom_ lenne"
Oké, de akkor ez kinek az álláspontja?
"Szerintem a baktériumoknak is megvolt a szerepük a természetben, de a bűnbeesés után a természet fellázadt az ember ellen."
Ja, ipiapacsoztak Ádámmal és Évával, de a kiűzetés után örihariba lettek. X)
Kedves Mákoscsiga!
Szeretném tisztázni, mert a logika ezt diktálja:
Akkor most szerinted tökéletes e, vagy nem Isten munkája?
Úgy gondolod talán, hogy esetleg a baktériumokkal mellényúlt? Mondjuk, mint az öreg székely a gerendával, amiből fogpiszkáló sikeredett?
- Meglehet -, mondja a székely, - ha el nem -, hm, izé, biztosan tudod tovább is...
Az azért kemény, hogy ti mennyire dogmatikusan gondolkodtok...
Nem szeretem azt mondani, hogy isten. Én inkább természetnek hívom... Ezek után mi az, hogy isten teremtette a baktériumot, az meg MAGÁTÓL elromlott?
A baciknak nincs egojuk(sátán) ami a rosszra vinné őket...
A dolog egyébként rendkívül egyszerü az én álláspontom szerint, ahányszor a természet, a környezet ellen teszel, egyuttal lépsz egyet egy szép új számodra kártékony dolog felé is. Valahogy jobb belátásra kell bírni az embert.
Titak, Ítélethozó!
Nagyon értelmes, amit írtok.
Ez kemeny. Aki szerint ezek a Satan muvei, valthatnak is vallast az oldalan. A lebontobakteriumok pl karosak lehetnek az elo szervezetre, de a korforgasban azert jelentos szerepuk van. Bolygo lepteku, ez pedig tulmutat az emberi fajon. Vagy egyiket Isten, masikat Satan teremtette? Satan mar teremteni is tud?
Szerintem Isten=virus- es bakteriumvilag osszessege. Befolyasoljak, iranyitjak, es segitik az elet korforgasat, mindamellett "lathatatlanok". DE! Merhetoek es bizonyithato a letezesuk. Bizonyitani Isten letezeset: Megoldva! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!