Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted Isten miért teremtet...

Szerinted Isten miért teremtett baktériumokat, vírusokat?

Figyelt kérdés
Miért jöttek létre a betegségek, mikortól vannak és hogyan volt ez a teremtés idejében?

2013. máj. 22. 23:06
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Kedves Ozmium42!

Ez nem trollkodás, pusztán kíváncsi vagyok.

Megnyugodnom sem kell, nem vagyok ideges. Hát Te?

Arra kérlek, magyarázd el nekem ezt a mutációt, légy szíves.

:)

2013. máj. 23. 22:07
 22/43 A kérdező kommentje:
Hogyan lesz a himlőből pestis?
2013. máj. 23. 22:09
 23/43 anonim ***** válasza:

Hol írja a Biblia, hogy nincs???

Isten megcsinált valamit. A Sátán elrontotta, és más célokra használta. Noé is lehetett ugyanolyan beteg, mint bármelyikünk. A mutáció létezik, de nem bizonyítja az evolúciót, csak az, hogy egy jól működő dolgot el lehet rontani.

ui: te is ugyanannyira tisztában vele, hogy trollkodsz, de tudom, hogy ezt lehet olyan köntösbe csomagolni, hogy csak ártatlan kérdéseket teszel fel. A látszat ez is, de mindketten tudjuk, hogy az igazság nem ez.

2013. máj. 23. 22:13
 24/43 A kérdező kommentje:

Ez kérlek a valláskritika rovat.

Kritizálom a vallást, a teremtés történetét, és Noét, akinek leprában, tripperben, tbc-ben, pestisben, himlőben diphtériában, paralízisben, vírusos agyhártyagyulladásban, aidsben, szifiliszben, szamárköhögésben, spanyol náthában, tífuszban, maláriában és a fene tudja, mi mindenben kellett szenvednie, mert a zsebében nem menthette át ezeket a kórokozókat.

Nagy butaságokat írtok és a mennyei állapotok ecsetelésével Ti szálltok el a valóságtól, én csak rávilágítok, hogy blődség az egész.

Vagy talán nem?

2013. máj. 23. 22:23
 25/43 Ozmium42 ***** válasza:

Ugyanúgy, mint ahogyan a Down-kóros és más genetikai betegséggel rendelkező emberek születnek. A DNS változik, ez a hívők előtt is tény, és ennek változatos eredményei lehetnek.

Az evolúció lényegében azt feltételezi, hogy ez a nyilvánvaló és megfigyelhető jelenség évmilliárdos skálán a teljes biodiverzitás kialakulására magyarázat. Tehát extrapolálás, egyfajta spekuláció.

2013. máj. 23. 22:25
 26/43 A kérdező kommentje:

Na és a tied nem spekuláció?

Valami bizonyítékot légyszi...

2013. máj. 23. 22:27
 27/43 A kérdező kommentje:

Milyen "változatosak"

Mondjuk egy közös ősből (ősbaktérium) mindenféle jellegű, teljesen eltérő csoportok és ezek variációi?

Hm, ismerős.

2013. máj. 23. 22:30
 28/43 Ozmium42 ***** válasza:
Nem negatív értelemben használtam a spekuláció szót, de tényleg az. Csak akkor tudhatnánk biztosan, ha lenne valami időgépünk, amivel megnézhetnénk, hogy mi történt valójában. Addig csak a meglévő adataink alapján tudunk spekulálgatni. Aztán a teremtéshívők más adatokból dolgoznak, mint az evolúció hívei, egyező adatokból is másra spekulálnak. Ez így működik.
2013. máj. 23. 22:31
 29/43 A kérdező kommentje:

Csakhogy a Tied nem működik, amíg az evó igen.

Te valóban csak spekulálsz, mégpedig pontosan az evolúcióra támaszkodva, de valamilyen oknál fogva ezt nem vagy hajlandó elismerni. A fából vaskarika, az csak fakarika, de lelked rajta, engem nem kell meggyőznöd, én tisztában vagyok a mutációval és azzal is, ahogy minden orvos, hogy a leprának semmi köze a pestishez.

Szóval Ádámék megtölthettek volna három kórháznyi kórtermet? Ja bocs, teli van Noé családjával...

2013. máj. 23. 22:42
 30/43 Makoscsiga ***** válasza:

"Ha igen, akkor gondolom tökéletesre sikeredtek, akár csak Ádám, mert Isten munkája csakis tökéletes lehet. "

Miért? Ez egyszerűen nem logikus. Tegyük fel, hogy van isten. Tegyük fel, hogy mindent megtehet, akkor válaszolj ezekre a kérdésekre:

1) Miért kellene neki mindent tökéletesen csinálnia?

2) Ha egyszer bármit megtehet, akkor mi akadályozhatja meg abban, hogy ha úgy tartja a kedve, akkor tökéletlent alkosson?

3) Miből gondolod, hogy a vírusok, baktériumok 'tökéletlenek'? A tökélesességet, vagy annak hiányát csakis a cél ismeretében tudjuk megítélni: ez vagy az a tulajdonság közelebb vitt-e a célhoz vagy sem. Ha te azt állítod, hogy egy tulajdonság, vagy az azt hordozó dolog 'tökéletlen', azzal te azt implikálod, hogy ismeretében vagy a 'célnak'. Ebből fakad a kérdés: honnan van fogalmad a célról? Miből veszed, hogy ifj. Gipsz Jakab Bivalybasznádon tudatában van annak a célnak, amit a világegyetem teremtője a szeme előtt tartott a világ teremtésekor (már ha volt ilyen persze)?

Szerintem visszább kellene venned az arcodból...

2013. máj. 24. 03:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!