Miért folyik agymosás a keresztény iskolákban?
Katolikusnak vagyok keresztelve, de nem gyakorlom ezt a vallást. 19 éves vagyok, református általános iskolába, majd református gimnáziumba jártam. (nem volt más választásom). Katolikus hittant tanultam végig. Az iskolákban csak a vallástanárok voltak vallásosak, meg az igazgató. A gimnáziumban történtek érdekes dolgok.
Hittan órákon sokszor "áttanulmányoztunk" más vallásokat is, és elmagyarázták nekünk, hogy miért rossz mindegyik. A buddhizmusról pl azt tanultuk, hogy az egészet egy bizonyos Mohamed találta ki, aki egy írástudatlan analfabéta paraszt volt, aki hallott ezt-azt az útján, és összerakott belőlük egy vallást aminek semmi értelme. A sátánizmusról azt tanultuk, hogy abból áll az egész, hogy gyalázzák a keresztényeket, becstelenül élnek, külön kiemelték, hogy mindenki mindenkivel szexuálisan közösül a miséken. De vettük a hinduizmust is, meg még sok mást, mindenről ilyesmiket tanultunk. A más vallásúakat meg konkrétan szegény szerencsétlenekként kezelték, akiken a jószívű kereszténynek mihamarabb segítenie kell. És az osztálytársaim el is hitték, és bár egyikük sem vallásos, lenézik a nem keresztény embereket azóta is, mivel előtte nem hallottak semmit más vallásokról, csak itt. Engem mindig is érdekeltek ezek a dolgok, ezért én már eleve utánaolvastam, tisztában voltam vele hogy mi-micsoda, és csak tátottam a számat a sok csúsztatáson és hazugságon amit ezek ott összehordtak.
Kérdezem teljesen jóindulatúan az itt lévő keresztényekről: csak a tanáraim voltak ilyen mentalitásúak, vagy a vallásotok szerint erre tényleg szükség van? Ha igen, akkor miért? Mi a baj vele, ha valaki más vallást követ? Miért kell megakadályozni, csírájában elfojtani ennek a lehetőségét is?
9
"Részben igazad van. a Szcientológiánál viszont azt találtam, hogy nagyon szoros rokonságban áll a Buddhizmussal. Ők is az egyén saját maga által megtapasztalt igazságot ismerik el és nincsenek dogmáik, mint a keresztény és mohamedán egyházaknak. Érdekes, nem?"
A scientológiának és a buddhizmusnak semmi köze egymáshoz és nem is hasonlítanak. A saját megtapasztalás miatt nem fognak szoros rokonságban állni, sok más területen egész másról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!