A Keresztények miért esznek húst?
10 Parancsolat IV: "Ne ölj"
Egy állat életének az elvétele akkor mi is pontosan?
Tisztelt Kérdező.
Nos ez kezdetben nem így volt.
Ha belepillantasz a bibliába, akkor az elején a Teremtő azt mondta, hogy mind az állatoknak, mind az embereknek, nővényeket adott eledelül, nem volt arról szó, hogy az állatokat megölhetik, és megehetik.
A vízözön után engedélyezte a változást.:
(1Mózes 9:3, 4) 3 Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül. Mint a zöld növényt, azokat is mind nektek adom.
Más részt a ne ölj az első sorban az emberi életre vonatkozott, nem az állatra.
Jól lehet a Teremtő adott utasításokat arra vonatkozóan, hogy az állatokkal azért nem lehet kegyetlenkedni, mert büntetést von maga után aki az állatokat szadizmusnak veti alá, és itt nem az elfogyasztásra tett élet kioltásról beszélek.
Szia!
1. Alapvetőleg a Tízparancsolat első négy parancsa az embernek Isten iránti kapcsolatáról szól, a többi hat parancsolat pedig a többi emberrel való törvényszerűségeket foglalja magában. Így tehát nem lehet az állatokra értelmezni. (Figyeld meg, hogy Jézus hogyan magyarázta a Máté 5,21-26-ban) Másrészt ez a parancsolat nem zárja ki sem a halálbüntetést, és a zsidó áldozati rendszer is ennek ismeretében zajlott.
2. Nem minden keresztény eszik húst. Én például igyekszem visszatérni ahhoz az étrendhez, amelyet Isten eredetileg adott az embereknek, abban pedig a hús nem szerepelt. Ezzel nem csak én vagyok így, hanem még más keresztények is hasonlóképpen gondolkodnak.
Minden jót ^^
Kedves Szeressük egymást:
A vér az nagyon fincsi, hagyman megsutve. Emellett rengeteg ásványi anyag van benne. Sok helyen a mai napig fontos sobeviteli forrás, mert egyetlen a kornyeken. Pl egy adott sivatagi vidék túlélő szituacioja. Amúgy a húst sem lehet 100%-ig verteleniteni.
Én még csak döglött állatokat ettem, élve már nem biztos, hogy szeretném. ;) Utóbbi csak tréfa, értem, mire gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!