Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért lett mostanában olyan...

Miért lett mostanában olyan nagy divat a "keresztény-ellenesség"?

Figyelt kérdés
Ezen az oldalon és máshol is jóformán csak olyan kérdéseket és válaszokat olvasok (persze ezek alól kivétel a hívők írásai), amelyekben a kereszténység ellen beszélnek, támadják az Egyházat. Oké, tudom, hogy az Egyház sok mindent már csak a pénz miatt tesz, de ez nem a kereszténység hibája, erről senki nem tehet, mert az Egyház és a vallás két külön dolog. Rengetegen az inkvizíciót és a keresztes hadjáratokat hozzák fel ellenérvként, de ezek a dolgok teljesen ellentétesek a Biblia és Jézus tanításaival, még ha Isten nevében tették is ezeket, ezt Isten sem nézi jó szemmel, mert a 10 parancsolatban leírt "Ne ölj!" nagyon röviden, de lényegre törően megfogalmazza azt, aminek 5-600 évvel ezelőtt ellenszegültek a magukat kereszténynek nevező emberek, akik egyébként egyáltalán nem úgy éltek. Ezekért a dolgokért szerintem egyáltalán nem a kereszténységet általánosságba véve kellene támadni. Olvastam itt már olyan kérdést is, amiben azt írta a kedves kérdező, hogy ha a holokausztot tagadását büntetik, és be van tiltva a horogkereszt, stb. viselése, akkor a Szent Kereszt viselését miért nem tiltják be az inkvizíció miatt. Szerintem nagyon is felháborító, hogy úgy tűnik, van, aki a nácikat többe nézi (még ha ez nem is így van), mint sok keresztény embert, aki az egészről egyáltalán nem tehet, és a Bibliában leírtakat veszi figyelembe.

2013. márc. 31. 23:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Ennyi erővel azt is kérdezhetnénk, hogy mi ez a nagy szocializmus/kommunizmus ellenesség. Az sem mondja ki, hogy embereket kell ölni és nyomorítani. Mégis megtették.
2013. márc. 31. 23:35
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

> mert az Egyház és a vallás két külön dolog.

Az egyház (így, kisbetűvel) a vallásnak, a vallásos, hülyíthető embereknek köszönheti a létét. Szóval annyira nem két külön dolog.

> Ezekért a dolgokért szerintem egyáltalán nem a

> kereszténységet általánosságba véve kellene támadni.

Szerintem meg igen. A vallás egy hátsó kapu, amolyan "biztonsági rés" az emberek tudatában, amin keresztül nagyon sok ember nagyon könnyen manipulálható. Az egyház a vallás segítségével (többnyire a halál utáni élet félelmével) szerzett hatalmat a primitív emberek tudata felett. Ennek voltak köszönhetőek a keresztes hadjáratok, meg az inkvizíció. A biblia "tanításai" jól láthatóan lóf*szt sem értek...

> a Szent Kereszt viselését miért nem tiltják be az inkvizíció miatt.

Ez a kereszt dolog nagyon ízléstelen.

Gondoltál már arra, hogy milyen szerencse, hogy jézust nem felkötötték, vagy lefejezték, mert akkor feszület helyett akasztófa, vagy guillotine lenne a gyerekek osztálytermében? Ha már jézusosnak valljuk magunkat, és ezt folyamatosan meg kell erősíteni, miért nem pozitív üzenetekkel teszik, pl. Jézus kenyeret oszt, vagy tanít.

Valahol ez a nagy horroros bűntudat-gyártás egy csomó háborúért, szenvedésért, terrorizmusért, népírtásért felel.

2013. márc. 31. 23:45
 3/19 anonim ***** válasza:
4%

Érdekes, ti miért nem tudtok manipulálni.

Nektek miért nem hisznek az emberek?

2013. márc. 31. 23:56
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,hallottál már Nietzsche-ről,Vagy giordano bruno-ról?Nietzsche már a 19. században elég élesen szidta a kereszténységet,Bruno pedig már a középkorban az alap tanokba kötött bele.Szóval mi az hogy "mostanában "?Ez egyáltalán nem új dolog.

És szerintem azért nem olyan gyakori ez.Ha direkt rákeresel akkor persze hogy találsz ilyen embereket,de ha csak össze vissza járod az internetes oldalakat,csak nagyritkán találsz ilyen radikális embereket.

És ez a " VALLÁS-KRITIKA" topic,tehát kérlek ne lepődj meg,ha belekötnek a legérzékenyebb pontodba,a világnézetedbe.

2013. ápr. 1. 00:40
 5/19 anonim ***** válasza:
41%
A nácik legalább nem voltak álszentek.
2013. ápr. 1. 12:10
 6/19 anonim ***** válasza:
12%

tényleg, milyen rendes emberek voltak a nácik, Hitlerrel az élen, egyáltalán nem voltak álszentek, csak megöltek egy csomó ártatlan embert a vallása miatt, másokat meg származása miatt (pl cigány, vagy magyar, mert Hitler a magyarokat is ugyan arra a sorsra tette volna, mint akiket megöletet)

2013. ápr. 1. 12:40
 7/19 anonim ***** válasza:
26%

A múltkor beszélgettem egy 8 éves kisfiúval, általános dolgokról. Az íjászattól indultunk, mivel ez az egész eset íjász edzésen esett meg. Eldumáltunk a sportról, erről-arról, aztán nem is tudom, hogy jött ide, de vigyorogva közölte, hogy "Én utálom Istent!" Szó szerint így, büszkén és vidáman, mintha ez olyan menő dolog lenne. A 8 éves.

Szóval ahogy mondod: divat. Azt látják a fiatalok, hogy az Urat "utálni" menő, klassz, vagány dolog, ezért ők is azt kezdik hangoztatni, hogy nincs isten. Mert ez szerintük menő. Közben meg fogalmuk sincs az egészről.

Én tehát az ismeretek nagyon nagy mértékű hiányát, a félretájékoztatottságot, és azt nevezném meg okként, hogy azt hiszik, hogy ez menő.

2013. ápr. 2. 14:23
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem kedvelem, de ki tudja nem-e így van megírva.

Jó így, ha egyre többen gyűlölik és megvetik az Istent, mert ugye haragvó Istenünk van és igaz mi hívők is szenvedni fogunk (csak a miént az Úr miatt, mely kegyes), de legalább hamarabb jön el Isten országa.

Úgyis ezt mondták az utolsó időkre és kik vagyunk mi hogy ezt megváltoztassuk. Minden a Biblia szerint történik...

Van egy közmondás, hogy az nevet aki utoljára nevet. Most ők röhögnek, de utoljára meg mi, de nagyon.

2013. ápr. 2. 14:44
 9/19 anonim válasza:
Mert nem a sötét középkorban élünk ahol azért csonkították meg magukat, hogy majd a mennyben minden jó lesz... Én személy szerint meg vagyok keresztelve de nem járok templomba. Nem a vallás fogja tartani bennem a lelket, hogy majd valaki fentről biztos figyel. Akkor miért van az, hogy Afrikában 5 éves kisgyerekek halnak meg 10 kilósan?
2013. ápr. 3. 21:01
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem lett "divat" a keresztényellenesség, de jóval kevesebb ember vallja magát hívőnek, mint régen, ez tény. Viszont, ami jó ebben: aki hívőnek vallja magát, az valóban az is, hiszen divat vagy szokás nem kötelezi arra, hogy bármely felekezethez tartozónak hazudja magát. Pont erről volt szó múltkor nálunk a templomban.

Ezen az oldalon pedig bárki felteheti a kérdéseit, legyen az akármilyen hülyeség. És jó, hogy megteszi, mert legalább kaphat rá valamilyen értelmes választ, és nem kell úgy éreznie, hogy bűnt követ el azzal is, hogy ilyen kérdés egyáltalán megfordult a fejében.

Persze ha valaki csak kötekedik... hát, annak jó szórakozást XD

2013. ápr. 3. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!