Az evolúcióbiológusok mind csalók és hazugok?
Itt az oldalon van néhány személy akik szerint nem történt evolúció(válaszom,Péter,Berta Wooster).
Ezen személyek szerint akkor a biológusok nem értenek a biológiához?
Esetleg értenek hozzá de hazudnak és becsapnak minket?
Nekem egy dolog szúrt szemet, de az nagyon: hüllőkből emlősök? Ilyet nem állít egy tudós sem(remélem). Nem tudom honnan vetted. Az emlősök "elődei" már a dinoszauruszok korában is jelen voltak.
Amúgy a dinoszauruszok utódai(ami nem pusztult ki) a madarak.
"Ja és csak egy mondat, amit szintén olvastam csak sajnos már nem tudom hol,
"amelyik élőlénynek nincs medence csontja, annak soha nem lesz lába".... "
Látod, pont ez a hatalmas probléma, hogy minden baromságot elhiszel gondolkozás nélkül, amit olvasol.
De ha mutatsz nekem olyan rovart, rákot, polipot amelyiknek van medencecsontja, abban a percben belépek én is a Jehova tanúi közé.
1:0 ide.
Kedves előttem szóló.
Én nem a rovarokról, vagy a rákokról beszélek.
Azért az ízelt láb messze van a fejlettebb élőlények lábától.
És a polipot se soroljuk már ide.
Én arra utaltam, hogy annak az élőlénynek aminek sosem volt lába, annak soha nem is lesz. Mert nem fog kialakulni.
Egyébként is a Teremtésben jól lehet olvasni, hogy a Teremtő külön teremtett csúszó-és mászó állatokat, amiknek van lábuk, és külön egyéb más repdeső állatokat, aminek szintén van lábuk, és nem az egyikből alakult ki a másik.
Ilyen butaságot, hogy a vízből kijött állatka, egyszer csak lábat növesztett, némelyik kitollasodott, és az egyik rovar lett a másik meg madár...
Én erről beszélek.
A delfinnek soha nem lesz lába.
De semmilyen halfajtának sem. :)
Tisztelettel
Katy Weaver
Bla-bla-bla, a magyarázkodás az megy.
Ezt írtad: "amelyik élőlénynek nincs medence csontja, annak soha nem lesz lába"
Most meg: "Én nem a rovarokról, vagy a rákokról beszélek."
Pontosan erről van szó. Azt mondtad, amelyik élőlénynek nincs medencecsontja, annak nem lehet lába.
Mondtam 3 példát is. Erre jön a magyarázkodás: "Azért az ízelt láb messze van a fejlettebb élőlények lábától."
Aha. Akkor mikortól láb a láb?
2-0 ide.
"Én arra utaltam, hogy annak az élőlénynek aminek sosem volt lába, annak soha nem is lesz."
Hát ez mondjuk k*rvára igaz, elég merész lenne, ha egy kígyó egy reggel arra kelne, hogy hosszú combjai nőttek. :D
"Egyébként is a Teremtésben jól lehet olvasni..."
Rohadt magasról leszarom a teremtést, vágod? Egy elb*szott mesegyűjtemény. A Gyűrűk Urában meg hobbitokról meg a szőrös talpukról lehet olvasni. És?
"Ilyen butaságot, hogy a vízből kijött állatka, egyszer csak lábat növesztett, némelyik kitollasodott, és az egyik rovar lett a másik meg madár...
Én erről beszélek. "
Azt látom, hogy te erről beszélsz, csak nem értem miért? Ezek a dolgok csak a te fejedben léteznek, a tudományhoz, evolúcióhoz nem sok köze van.
"A delfinnek soha nem lesz lába."
Hát ez elég valószínű, mert ha lenne, az már nem delfin lenne. Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy egy nőnek sosem lesz pénisze. Valóban nem, mert azt férfinek hívják, nem nőnek.
"De semmilyen halfajtának sem. :)"
Igen? Akkor ez, mi? [link]
Anomália? Isten elbóbiskolt teremtés közben?
Az axolotl nevű állat egy kétéltű hüllő, de a lényegen nem változtat. Halszerű teste, kopoltyúi,lábai vannak. Nekem úgy tűnik, mint ha egy hal éppen tartana a szárazföldi élet felé. Minek egy halnak láb? Minek egy szárazföldi állatnak olyan farok, mint a halaknak van?
Nehéz elhinni, hogy pont ilyenre teremtették, és ilyen is marad. De persze a biblia erről nem ír, így kár is magyarázni nektek.
Első vagyok. Nem olvastam teljesen végig mindent, de ezt azért leírnám:
Az a baj sokakkal, hogy egyáltalán nem értik az evolúció lényegét. Egyrészt nem tagadja ez az elmélet Isten létét, másrészt nem magyarázza meg az élet keletkezését, de nem is dolga.
Ne úgy képzeljétek el ezt, mint egy egyenes vonalú láncot, ahol minden egyes ma élő és néhány már kihalt, meglelt élőlény egymásból fakad, egymásból alakul. Millió állat- (és növény) faj hal ki napjainkban, képzeljük el, mennyi halhatott már ki a megjelenésünk előtt, vagy történelmünk hajnalán! Megszámlálhatatlan! Ezeknek csak nagyon kevés hányadát találtuk meg különféle fosszíliák képében. Hiányos az evolúcióelmélet? Persze hogy az, hiszen a "nyersanyagnak", a folyamatnak 1%-át ha ismerjük, és szerintem még sokat is mondtam! Nagyon kicsi az esélye, hogy egy test megmarad viszonylag épen, még mesterséges körülmények között is nehéz ezt előidézni, hát még amikor ilyesmi nem volt, csupán az állatok élték az életüket, meg az ősemberek... ezért is van ilyen kevés adatunk, na meg azért, mert a nagy részét még nem leltük meg, pedig valahol, nagyon mélyen, vagy tiltott/elfeledett területeken biztosan van még... De akkor sem ésszerű magyarázat erre Isten, a teremtés...
Az élet kialakulása nem tudom, hogy ment végbe, de nagyon könnyen el tudom képzelni, sőt, igazából ez a valószínű, hogy a Föld tengereiben közel egyszerre, sok-sok egysejtű alakult ki, mert a hőmérséklet, a közeg, a rendelkezésre álló anyagok ehhez megfelelőek voltak, kötést alkottak egymással a különféle részecskék. Aztán eltérő helyen eltérő dolgok mentek végbe, tehát lehet, hogy egy hegy árnyékában álló tavacskában másfelé fordult a fejlődés, mint a nagy világtenger közepén, vagy más összetételű esők estek, más anyagokat lövelltek a vulkánok, egyáltalán más volt a vízben fellelhető anyagok fajtája, hőmérséklete, stb. Így az egyik helyen inkább a kisebb vízi élőlények alakultak ki, máshol pedig inkább a később partra kimászó lények. Azt sem tudjuk pontosan, hogy az első emlős hogyan alakult ki, de el tudom képzelni, hogy egy már jórészt kint élő fajnak valami oknál fogva az vált előnyére, ha az utóda nem tojásból, petéből, ikrából vagy akármiből fejlődik ki, hanem védettebb helyen, a méhben. Így ezek az egyedek szaporodtak tovább, egyre távolabb a vizektől, miközben ott is végbement a fejlődés.
Valóban nagyon elenyésző a valószínűsége az élet kialakulásának, de elég, ha csak egyszer létrejön. A Föld 4,5 milliárd éves, ez rengeteg idő! Csak dobálózunk itt a számokkal, de el tudjuk képzelni, hogy mégis mennyi? A fenéket! A mi történelmünk is nagyon hosszúnak tűnik, rengeteget kell (vagy kéne) így is történelmet tanulni, márpedig az jórészt csak a civilizációval foglalkozik, részletesebben pedig az elmúlt 2500 évvel. Hát mi ez a 4,5 milliárdhoz képest? Semmi!
De mi a növények nemesítése, állatok tenyésztése? Hiszen ez is evolúció, csak mesterséges. Évszázadok óta bizonyos mértékben beleavatkozunk a természet rendjébe, és lehet, hogy előttünk már más fajok is próbálkoztak ezzel. Ha rövidlábú macskákat akarsz tenyészteni, akkor minden alomból a legrövidebb lábúakat kell továbbszaporítanod. Néhány évtized, és megjelennek az ilyen macskák, amelyek már így is szaporodnak tovább, néhány kivételtől eltekintve:
http://www.youtube.com/watch?v=HECa3bAFAYk
Ez is bizonyos mértékben evolúció, bár nem természetes alkalmazkodás, hanem mesterséges kiválasztódás, de akkor is!
Erre Isten nem válasz, hiszen felvet egy még komolyabb kérdést: ő miből alakult? Hogyan alakulhat ki egy olyan lény, amely mindentudó, mindenható, mindig mindent lát, teremteni képes? Mert valahogyan ki kellett alakulnia, az nem válasz, hogy mindig volt és mindig lesz. Teremtették? Akkor aki teremtette, az honnan jött?
Ha nektek nem elég magyarázat a bevallottan hiányos, csupán jelenlegi tudásunknak megfelelő nagy bumm elmélet pl., akkor nekünk miért legyen elég az, hogy Isten mindig volt és mindig lesz, mindenható és mindentudó, és punktum?
"A Gyűrűk Urában meg hobbitokról meg a szőrös talpukról lehet olvasni. És?"
Igen, a kolleganőm elhiszi, hogy vannak vámpírok akik nagyon romantikusak is, de a boszorkányoktól is fél. Szokta is mondani, hogy bizonyítsam be, hogy nem léteznek. Szerinte rejtőzködnek, látod ezt sem tudjuk bebizonyítani, mint a vallást.
Kedves Obsidián.
Szerettem volna, tovább boncolgatni a Témát, gondoltam jó beszélgető partner vagy, ám az ocsmány szavak miatt, inkább elállok ettől.
Felőlem azt is írhatod erre, hogy megijedtem és nem tudok további érveket. Sajnálom, hogy nem értettél meg.
A rovaroknak nincs medence csontja, mivel csontjuk sincs,.. de hát Te tudod.
Tisztelettel
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!