Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten szemében miért bűn az...

Isten szemében miért bűn az abortusz?

Figyelt kérdés
abortusz, Isten

2013. ápr. 2. 16:55
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Köszi és nem baj, nem mondtam, hogy rossz vagy Sc:)

A föld sorsra már meg van pecsételve, az ellen már a jó Isten sem tehet sajnos....Na jó, azért ennyire nem gáz a helyzet.

A védekezéssel kapcsolatban azt tudom csak mondani, hogy nem természetes. Hisz gyakorlatilag akkor mindenre rá lehetne mondani, hogy természetes. De Istent nem érdekli a szexuális szokásod, amíg az senkire sem káros.

Az emberek még az éhséget sem tudják megoldani, akkor ezeket sem fogják, mert nem akarják....

A fogyatékos téma az, amin egyáltalán érdemes elgondolkodni. Sok hívő van, aki fogyatékosokat nevel és nem mutogat Istenre, hanem szeretettel bán velük.

@tz:

Teljesen igazad van abban, amit írtál. Annyit írnék még mellé, hogy nem tiltani kell az abortuszt, hanem sokkal inkább megelőzni kellene.

Tudom, a hogyan mindig az a neheze.

2013. ápr. 4. 20:42
 42/44 anonim ***** válasza:

42:

Sajna ennyire gáz a helyzet. A Föld jegsapkainak 40%-a olvadt el az elmúlt 40 évben. Ennek a 40-nek a döntő többsége pedig az elmúlt 25 évben. Ez durván rohamos tendencia. És ez még csak egy érintett terület. Sok van. Annyira feljebbvalonak hiszi magát az ember az allatoktol, mégsem használja hatalmas kollektív tudását, hogy alternatív megoldásokra törekedjen. Most nem a nepirtasra gondolok, hanem mondjuk az ipar, a járművek, és az alternatív energiaforrások megreformalasara. Na meg nemzetektol független szuletesszabalyozasra. De ez már csak elmelyiti az alapkerdest. Csak a felszín alatt ott vigyorog ez is az arcunkba.

Scavenger out. :)

2013. ápr. 5. 04:32
 43/44 A kérdező kommentje:

04-05 00:28

Na most ezt azért gáz, mert alapvetően az indok is béna, ha már egyszer vki szült, és a másik baba jön, nem hiszem, h fog abortuszt csinálni.

Szerintem mindennek két oldala van. Az én véleményem zárásként, h a Földön azért vagyunk, alapvetően egészségesnek és boldognak teremtve, ami hosszútávon lehetetlen, h tapasztaljunk. Rosszat is és jót is, ezáltal Isten is kiteljesedik. Az nem jó, h ennyire népszerű az abortusz, de hiszem, h van olyan lélek, szülőpáros, akiknek ezt kell megtapasztalniuk, születésük előtt ezt választották tapasztalandó, tanulandó életfeladatnak.

Köszönöm ezt a rengeteg választ, ennyi még sosem érkezett egy kérdésemre sem.

2013. ápr. 8. 10:41
 44/44 világvége1 ***** válasza:
Csak a 13. héttől bűn (ha valaki tudja, hogy akkor már igen kellemetlen érzés a magzatnak).
2020. jún. 26. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!