Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten szemében miért bűn az...

Isten szemében miért bűn az abortusz?

Figyelt kérdés
abortusz, Isten

2013. ápr. 2. 16:55
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
13%
Tetszik a gondolatmeneted kérdező.
2013. ápr. 2. 20:31
 12/44 anonim ***** válasza:
42%

"kérdező:Miért vagyunk itt? Szerintem azért, hogy tapasztaljunk, és a tapasztalataink által fejlődjünk. Persze ez nem keresztényi szemlélet. "

- Miért ne lenne az?? Abszolút az.

És tapasztalni csak testben tudunk. Két születés közt csak szemlélet van. A test révén tudunk tapasztalni. Ezért ez egy lehetőség- amit kegyelemből kapunk. Ajándékba.

2013. ápr. 2. 20:40
 13/44 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy az emberek halál után hová kerülnek még nem jogosít fel bűn elkövetésre...
2013. ápr. 2. 20:45
 14/44 A kérdező kommentje:

# 10/12

A Lélek szerintem úgy bizonyítható, hogy az ember kitágítja az érzékelési tartományát, és nem csak az anyagra koncentrál, hanem az anyag fölötti dolgokkal is ismerkedik. Másként nem lehet megtapasztalni.

2013. ápr. 2. 20:46
 15/44 A kérdező kommentje:
"Két születés közt csak szemlélet van." - ezt hogyan érted?
2013. ápr. 2. 20:47
 16/44 anonim ***** válasza:

Azért bűn az abortusz mert emberi életet oltasz ki vele. Amerikában és máshol hoztak arról egy törvényt, hogy a meg nem született csecsemők nem tekinthetők személynek... Ezzel szabad utat is nyitottak az abortusznak és sok már szinte milliárd nagyságrendű az ezzel való halálozások száma.

És Isten szólt: Népesítsétek be a Földet!

Apropó, a személy megnevezéssel vigyázzatok mert ha ezt ráaggatják egy emberre akkor annak az embernek nem emberi jogai fognak érvényesülni hanem személyi jogai amiket nem Isten, hanem az emberek szabnak meg. Ez lehet rossz irányú ilyen pl az abortusz.

Csak azért mert nem született meg, nem tekintik személynek és ezért meg lehet ölni őt ez szörnyen nagy butaság és egyben gonoszság is!

2013. ápr. 2. 21:33
 17/44 anonim ***** válasza:
25%

"De ez nem Isten szemében bűn, hanem az emberek szemében."

Itt már nem is olvastam tovább akkora butaságot írtál.

A Biblia az Isten ihletett és tévedhetetlen beszéde!

Meg van írva, hogy az ölés az bűn! Az abortusszal gyilkosságot követsz el, tehát bűn!

Ez van, ezt kell szeretni!

A te nézeteid világi eredetűek. Az emberek nem tekintik bűnnek ahogy az előző válaszomban leírtam, de ettől függetlenül aki ezt elköveti és nem kéri a megváltást és megbocsájtást Jézustól, az ugyan úgy bűnhődni fog ezért a pokolban.

2013. ápr. 2. 21:46
 18/44 anonim ***** válasza:
33%

A Bibliában ez is áll: Isten már akkor is ismert amikor még meg sem születtél.

Ebből is látszik, hogy Isten számára már akkor is ember voltál, emberi jogokkal az életre amikor még csak meg sem születtél.

Nagyon nagy hiba azt feltételezni, hogy aki még nem született meg az nem ember és ezért meg lehet ölni.

Ha nem ember, akkor az Isten szerelmére MÉGIS MI?

2013. ápr. 2. 21:51
 19/44 anonim ***** válasza:
78%

Szia kérdező!

Ha elfogadod, hogy Isten bölcsebb mint mi akkor fogad el, hogy nem lehet abortusz még akkor sem ha mi másképpen látjuk.

Személyes: engem nem akartak, sőt.

De megtartottak, mert Isten szemében bűn az abortusz.

Ma 40 évesen is hálás vagyok Istennek ezért a törvényéért és persze a szüleimnek is.

Sokszor a törvény mögé kell nézni és meglátni a szellemét, tudod: nem az ember van a törvényért, hanem a törvény az emberért.

2013. ápr. 2. 23:04
 20/44 A kérdező kommentje:

"A Bibliában ez is áll: Isten már akkor is ismert amikor még meg sem születtél. "

Mivel a Lélek halhatatlan ezért a földi leszületés előtt is kapcsolatban állunk Istennel. Szerintem. De ehhez az is kell, hogy elfogadjuk a több életünk van életfelfogást. Ezért mondtam, h nem keresztényi szemmel nézve nem biztos, hogy bűnnek számít.

Sokak szerint a lélek akkor költözik a testbe, ahogy a csecsemő először levegőt vesz. Addig a Lélek nem tartózkodik mindig a test mellett, vagy egyáltalán nem tartózkodik ott.

"Isten számára már akkor is ember voltál, emberi jogokkal az életre amikor még csak meg sem születtél."

Elsősorban szerintem lelkek vagyunk, az ember kifejezés magára a testre utal, a 3ds kiterjedésünkre, de ezt a születésünkkor öltjük magunkra. Ha el tudod fogadni, hogy előtte a Lélek test nélkül is létezik egy másfajta állapotban, akkor ez így már nem igaz. Nézhetjük anyagi illetve lelki oldalról a születést. És ha azt is el tudjuk hinni, fogadni, hogy a milliárdnyi bolygó közül máshol is van élet, ahol valószínűleg nem emberek élnek, akkor oda is leszülethettünk volna, miért pont a Földre tettük meg?

"Nagyon nagy hiba azt feltételezni, hogy aki még nem született meg az nem ember és ezért meg lehet ölni. "

Mikortól számít embernek? A test és a lélek nem egyszerre fejlődik, szerintem. Bár lehet. Én lélek szempontjából közelítem meg az abortusz kérdést, a léleknek semmi baja nem esik, ha abortuszt hajtanak végre közvetlen a fogantatás után. Szerintem a Lélek ténylegesen akkor veszi birtokába a testet, ha a csecsemő megszületett.

Tegyük fel több életünk van, az életek között egy magasabb dimenzióban létezünk. Ott kiválasztjuk, mit szeretnénk megtapasztalni, és ezt hol lenne a legalkalmasabb. Kijelölünk egy házaspárt a Földön, ők szexelnek, és teherbe esnek, a magzat elkezd fejlődni, én pedig boldogan várom, h leszülethessek, de ők elvetik a magzatot 2 hónap után. Akkor velem mi történik, mint lélekkel? Semmi. Kiválasztok egy újabb családot, ahol hasonló körülmények között tudok tapasztalni. Ott megint gyermekáldás lesz, és leszületek oda. Ezzel az életfelfogással az abortusz nem bűn. Ettől függetlenül káros hatása biztosan van a szülőre nézve, főleg a nőre, de szerintem a leszületendő lélekre nézve nincs.

"De megtartottak, mert Isten szemében bűn az abortusz. "

Ezért tartottak meg? Félelemből? Szerintem, és ezt nem bántásként mondom, nem szeretnék haragot, de ha nem ehhez a családhoz születtél volna le, akkor egy másikhoz, ahol hasonlóan éltél volna. Bár nem biztos.

2013. ápr. 2. 23:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!