Isten szemében miért bűn az abortusz?
Szia Orsi
A szándékos fájdalom okozása bűn, igaz. Most jön az én kiegészítésem, ami már lehet irritáló egyeseknek, hogy a negatív dolgot is meg kell tapasztalnunk. Ha az életutamban benne van az, h neked fájdalmat kell okoznod valamilyen oknál fogva nekem, és én ebből tanulok, vagy ez hatással lesz rám/rád, akkor miért bűn? Ez amolyan... a fejlődés szempontjából a szükségszerű rossz. Most nem az abortuszra gondolok. És a szerelmi fájdalommal mi van? Nekem is sokszor fájt a szerelem, aztán rájöttem, h azért, mert gyenge vagyok érzelmileg, és változtattam magamon, azóta nem fáj, ha egy lánnyal nem jön össze. Valszeg nem ilyen fájdalomra gondoltál.
De nézzünk egy esetet bírónő :-), sétálok haza az utcán, megtámadnak, megvernek elég jól, mentőt kell hívni. Ez bűnnek számít? Folytatódik a sztori, napokig bent fekszem a kórházban (persze amilyen a rendszer azonnal hazaküldenének) és egymásba szeretünk az ápolóval, aztán házasság lesz, és gyerekek, és az életed olyannal éled le, akivel tényleg tartalmas lehet. Akkor köszönetet mondanál a bűnelkövetőnek, h kórházba juttatott?
És ha Hitler szülei úgy döntenek, hogy inkább abortusz? Nehéz kérdések ezek.
"akkor az ajàndékozonak okozok fàjdalmat"
ha valaki nem fizikai ajándékot ad, hanem szerelmet? És visszautasítod, mert szerinted csúnya az illető, és semmi vonzót nem látsz benne, és talán ezt meg is mondod neki, bájos stílusban? Ennek hatására feleszmél, h tényleg, és változtat magán? A fájdalom szükségszerű az életünkben, hisz az vesz rá a változásra.
Úgy vélem, nagyon sok negatív cselekedet elkerülhető lenne, ha az emberek önként változtatnának magukon, de mi szeretünk lusták lenni, és csak akkor vagyunk hajlandók kilépni a megszokottból, ha már mély fájdalmat érzünk. Aki pénzt lop, csal ki másoktól, az ha erős lenne, és bölcsebb, akkor tudna mind a társadalom, mind pedig Isten szemében helyesnek mondott cselekedettel pénzt szerezni, legalább is belátná, hogy a cselekedete ártó, de lehet pont ez vezet ahhoz, hogy az áldozat megváltozzon... Rengeteg negatív dolog van, ami elkerülhető lenne külső szemmel nézve, de vajon az aki abban a helyzetben van, és azzal az intelligencia illetve lelki fejlettséggel rendelkezik, amit kapott, ő ezt láthatja a legegyszerűbbnek, legjobb megoldásnak.?! Én részemről nem szoktam igazán haragudni azokra, akik negatívan bánnak velem, mivel őket olyan hatás éri felőlem, vagy máshonnan, ami miatt az adott cselekedetüket a leghelyesebbnek tartják. Legyen. Maximum kirekesztem őket az életemből. Ha én leszülető gyermek lennék, és kiválasztok egy fiatal párt, akik a félelmeik, társadalmi helyzetük és esetleg más negatív hatást kiváltó tényező miatt úgy döntenek, akár könnyen, akár nehezen meghozva azt, hogy elvetik a magzatot, nem haragudnék rájuk, mivel ebben az esetben lehet én is ugyanúgy járnék el. Nekem csak a saját életemmel kell foglalkoznom, valószínűleg vannak olyan cselekedeteim, amikre mások úgy tekintenek, mint legtöbben egy abortuszt választó nőre.
Na de visszatérve, nem tudjuk, miért okozunk fájdalmat a másiknak. Lehet olyan is, hogy szándékosan okozunk fájdalmat, és ezáltal mindketten tanulunk az esetből, talán ez a legjobb variáció... Sokszor van az, hogy akaratlanul fájdalmat okozunk másoknak, észre sem vesszük, mi nem változunk, de az illető a fájdalom hatására igen. A fájdalom okozását is meg lehet nézni más szemszögből, úgy mint az abortuszt. Persze mindig törekedni kell a jóra, szépre, és kerülni a szándékos bajt, de van, hogy becsúszik a gixer.
Ez jó hosszú lett :-)
Szia!
Mindenre vigyáznunk kell, főleg azért, mert még az élet fogalma sincs tisztázva! No meg, előbb utóbb egy kőből is növény, állat, esetleg ember lehet.
Mert a Jó Isten szereti látni a fogyatekosan, benan, stb született gyerekeket.
A védekezést sem szereti, mert akkor jó neki, ha minél hamarabb globális katasztrófát okoz a tulnepesedes. Földünk okoszisztemaja 3milliard embert tud úgy eltartani, h az egyensúly ne karosodjon, s még tudjon ujulni. Ezzel szemben? Tessék gondolkodni.
Tegyük fel most, hogy létezik a lélekvándorlás!
A halál után a lélek, miután megkapta a tapasztalati pontjait és a karmája is megfelelően változott, ehhez a szinthez keres egy minél jobb inkarnációt. Nem ismerjük a szempontjait, ezért lehet, hogy a következő életében még több tapasztalati pontot akar szerezni, ezért számunkra érhetetlenül azt választja, hogy szülessen bénának. Beköltözik a testbe, amit még a születés előtt megölnek. A lélek ránéz a tapasztalati pontjaira, és a karmájára, és szomorú, mert alig kapott valamit, és törlesztenie sem sikerült. Ez nem jó neki sem.
OK. Tegyük fel. Amiről beszéltél, az a gének "valasztasa". Már nagyon korán kimutathatok egyes betegségek. Akkor bizonyos eséllyel előre lehet jelezni a felsőbb hatalom szándékait? Mi plusz tapasztalatot szerezhet egy szellemi fogyatékos gyermek, akinek szuletesetol kezdve mondjuk azon képességei is hiányoznak, h felfogja a körülötte zajló világot? Vegigszenvedni egy eletet jobb, mint gyorsan adni egy új lehetőséget a jobb testbe vándorlashoz? És a szülőknek is tönkremegy az életük, hacsak nem dugjak egy intézetbe. Ez nekem nem kerek.
És a tulnepesedessel mi a helyzet. A Föld mielőbbi elpusztulasa a cél?
Hajjaj. Csak ne tudnám, hogy mire akarsz kilyukadni! De tessék, kimondom, amit hallani szeretnél, hogy belekezdhess:
i g e n
Te nem? Van olyan, aki nem? Valaki már óvodás korában eltokeli, hogy végig sz0pni szeretne az életben?
Szóval harmadjára is megkérdezem a tulnepesedes, és Isten védekezéssel kapcsolatos elképzeléseinek osszefuggeset! Az onmegtartoztatast kihagyhatjuk, mert az osztonok elfojtasa torzult szemelyiseghez vezet, az pedig már nem éppen az ép lélek kategória.
Ja, az ép testben ép lélek dolognal vizsgáltuk már a fogyatekkal születettek esetet? Csak úgy vallási szempontból.
Még mindig jobb az abortusz, mintha titokban otthon szül a lányanya, abba maga is belehalhat, aztán a már megszületett gyermek, ami valóban az már, minden kétséget kizárólag, nejlonzacskóban a kukában végzi.
Ha nem engedélyezik, akkor felszökik az illegális, a pancserok által végzett abortusz, amikor belepusztul az anya is, meg a pirinyó is.
Hát nem értitek, tiltással nem lehet megoldani semmit, az nem szabályozás...
Nem ez a módja az abortuszok csökkentésének.
Először is, akinek ebben része van, annak sem könnyű.
A nem kívánt terhesség még nem egyenlő azzal, hogy az a nő egy gyilkos, egy gonosztevő, akinek egyáltalán nincsenek érzelmei.
A többiről is esett már szó, de egyáltalán ne gondold azt, hogy ez olyan sima ügy.
Hogy is mondta?
- Az vesse rá az első követ...-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!