Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, feltettétek-e...

Keresztények, feltettétek-e már magatokban ezt a kérdést?

Figyelt kérdés
Higgyek-e csak azért Istenben, mert a tudományt nem értem?

2013. márc. 14. 16:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt a mikro-makro marhaságot pont azok találták ki, akik mint írtam, nem értik az evolúciót, ezért inkább elhiszik a teremtést. :)"

Te milyen sötét vagy kérdező. Attól mert te nem hiszel valamiben az már nem is létezhet? Az általad feltett kérdés már látszik, hogy csak provokáció, egyszerűséged nem engedi, hogy "felfogj a gömbnél bonyolultabb formákat". Egy ötévesnek hiába magyarázom a több ismeretlenes egyenletet, ha nincs kellő ismerete a dolgokról, nincs mire építeni a tudást. Majd folytatjuk, ha megértél rá... Viszlát.

2013. márc. 17. 10:29
 22/33 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek itt az utolsó hozzászólóval.
2013. márc. 17. 13:10
 23/33 anonim ***** válasza:

A válaszodból pont az látszik, hogy neked fáj valamiért, hogy mi hiszünk Istenben. Eleve provokáció a kérdésed, + most nem olyan válaszokat kaptál, amire számitottál, és dúlsz-fúlsz, oltogatsz.

Mondjuk a Biblia meg is mondja, hogy utálatosak leszünk az emberek szemében az Ő nevéért. Ezt az igazságot te magad is csak megerősited.

Ha zavar a hitünk, ne foglalkozz velünk. Nem kell ahhoz hivőnek lenni, hogy toleráns legyél a másik emberrel.

Nem furcsa, hogy amig te igy gondolsz ránk, addig mi imádkozunk érted?

2013. márc. 18. 13:36
 24/33 A kérdező kommentje:

Ja értem, ez a kérdés provokáció, de fordítva nyilván nem az, ugye?

Értem meg fölösleges imádkoznotok, ha rajtam múlna be lenne tiltva a kereszténység minden formája az egész világon, aki meg mégis hinne benne, azt inkvizíciós módszerekkel győznék meg, hogy téved. :)

2013. márc. 18. 13:41
 25/33 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem az evolúció feleslegessé teszi egy teremtő Isten gondolatát, legfeljebb a panteizmust tudom elfogadni.
2013. márc. 18. 14:17
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse, hogy nem rajtad múlik! Egyébként sem érnél el vele semmit, hisz rengeteg tiltott dolog van, mégis aki akar simán hozzájut. Az ilyen vergődő kis p*csöktől mint te van rossz véleménye az embereknek az ateistákról. Bár látszik, hogy 15-16 nál nem lehetsz idősebb, hisz ha érvelni nem is tudsz akkor átmész picsigó kis pisisbe. Ez nem vall felnőtt gondolkodásra. De sose bánd, egyszer majd te is megérted majd amit a nagyok... ;)
2013. márc. 19. 01:36
 27/33 A kérdező kommentje:

Ahaha, nekem egy keresztény birka ne beszéljen érvelésrõl, eszem ágában sem volt érvelni.

Nem is értem milyen érveket szeretne egy olyan ember, aki azért hisz el mindent egy 1000+ éves könyvbõl, mert "csak".

Viccesek vagytok, köszönöm, jókat nevettem. :D

2013. márc. 19. 09:54
 28/33 Balu86MH ***** válasza:
100%
Én értem a tudományt (hogy a te megfogalmazásodat használjam) és mégis hívő vagyok. A 2 nem összeegyeztethetetlen, sőt kiegészíti, igazolja egymást. Az egyik ráépülhet a másikra.
2013. márc. 19. 15:48
 29/33 anonim ***** válasza:
92%

Na, örülök, hogy legalább jó kedvre deríthettelek, mert korábban elég morcos voltál. A hitem viszont nem a te dolgod. Majd én eldöntöm, hogy miben és miért hiszek.

Az pedig, hogy a tényekkel szembesítettelek és nem tetszett, arról én nem tehetek. Nézd meg, a legtöbben egyetértenek velem abban, hogy te támadod a hívőket, és mivel nem ért veled senki egyet, még jobban felhúzzod magad. Ne idegeskedj, ha nem olyan válaszokat kapsz amiket vártál...

2013. márc. 20. 07:41
 30/33 anonim ***** válasza:

Az a legszebb, hogy a tudományok nem zárják ki Isten létezését.

Hogyan keletkezett a világ? --> ősrobbanás --> na jó, de az mitől lett, mert a semmiből (tényleg semmiből, se anyag, se idő, se semmi) nem lesz valami --> Isten teremtette...

Most csak egyet mondtam (vagyis ebbe több tartozik, de érted), mert nincs időm, de mindegyikhez lehet "Isteni" magyarázatot adni, hogy ez a jelenség mitől van

Meg persze ezt a példát is extrém módon leegyszerűsítettem...

2013. márc. 23. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!