Hívők, feltettétek már magatoknak valaha ezt a kérdést?
: D
Én inkább vallom magam ateistának, mint vallásosnak, de leginkább "útkeresőnek".
De, az evolúció kérdése ebben a kontextusban (még) nem merült fel bennem.
Pedig van. Természetesen nem arról van szó, aki tudja hogyan zajlik az evolúció, az nem hihet Istenben.
Tulajdonképpen lehet rosszul fogalmaztam meg, az hittem ki lehet úgy is lyukadni oda, ha visszautalok egy régebbi, fordított kérdésre. Mindegy, már így jó.
A 2 -es vagyok.
Az, hogy nem sz0pom be, hogy egyes bibliai emberek 120, 600, mittudomén, hogy hány évet éltek, meg az egész szent írás dolgot egy maszlagnak tartom, attól még nem kell megkérdőjeleznem Isten létezését.
Ismerem, "értem" az Evolúció elméletét, és ismerem a teremtés valóságát.
Nem kétséges miért hiszek Isten létezésében
Mesélnél egy kicsit róla, hogy mi is értsük?
Miről szól az evolúcióelmélet?
Nem, h*lye kérdés csak h*lye fejben fogalmazódik meg. Nem azért hiszek Istenben mert tagadom az evolóciót. Épp ellenkezőleg, úgy gondolom, lehet benne valami.
Ennyi erővel te is feltehetnéd magadnak a kérdést:
Azért kérdezek hülyeségeket mert...
a, nincs jobb dolgom
b, fingom sincs a vallásokról, mégis szeretek okoskodni
c, szeretek kötözködni
Ismét a 2 - es vagyok.
Csak egy gondolatot szeretnék megosztani a Kérdezővel...
"A természet nem úgy jelenik meg előttünk, mint vak erők káosza, nem úgy, mint energiának és anyagi részecskéknek a kusza keveréke; éppen ellenkezőleg, nyilvánvaló rend van benne. A bolygónkon tévelygő emberek számára Isten lényege mély titok marad, mindazáltal a természet megfigyelése nem hagy kétséget az Ő létezésének valósága felől."
Johannes Reinke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!