Szerintem leírtam, hogy aki érti, még nem kell, hogy ne higgyen.
2013. márc. 3. 10:37
12/26 anonim válasza:
Értem az evolúciót (persze nem vagyok egy professzor), szeretem a természettudományokat, és ezek csak megerősítenek abban, hogy Isten mennyire nagylelkű és mennyire szereti ezt a teremtet világot.
2013. márc. 3. 11:58
13/26 anonim válasza:
*teremtett
2013. márc. 3. 11:58
14/26 Sághegyi Csaba válasza:
Kéretik nem lepontozni egy korrekt válaszért, csak azért mert nem tetszik... Jómagam evolúcióhívő voltam, mikor hitre jutottam Jézusban. Az evolúciós fejlődést bizonyított tényként fogtam fel. Az évek során vettem észre, hogy csak azért kezeltem tényként, mert gyerekkoromban ezt tanították nekem. Találkoztam azokkal az érvekkel, amelyek megkérdőjelezik az evolúciós fejlődés tényszerűségét, ma pedig már inkább hiszek teremtésben, mert néhány tény nem illik bele nekem az evolúciós elméletbe, vagy ahhoz kapcsolódó mai világnézetekbe.
2013. márc. 3. 14:50
15/26 anonim válasza:
Ezt a kérdést nem kellett nekem soha feltennem, mert nem érzem ellentmondónak a hitemet és az evolúciót.
2013. márc. 3. 19:52
16/26 anonim válasza:
Ez egy tipikos olyan kérdés hogy istent mi teremtete. Egy tudományos tényt nem kell azér hiteltelenek hini mert nem magyaráz mindent bár a vallás se de egy vallás nak kőnyeb dolga van ott a válasz isten igy akarta nem kell fárasztóan megalapozni vegyük a kereszténységet 2000év allat anyii marhaságot ősze hordak a papok hogyha létezne isten nagyon mérges lene. A valás alapja hogy isten teremtet mindent viszont ezel együt mindent be vesznek amit a papok álitanak és me, lehet elenőrizbi. Az evulució elmélete álátámasztot a fajat nemesitésekel pl kutya tenyésztés uj fajtákat hozunk létre kisérletileg meg is ismételjuk. A vallás csak isten tuná bizonyitani ha megjelene nyilvánosan és meggyőzően ami ha létézik hatalmába áll. És az hogy amit észlelünl az univerzumboll az rend az nem feltétlenül isten müve, minden káoszba meg vanak a szabájok nincs teljesen véletlen szerü folyamat csak nagyon bonyolult le irni ami idővel rend hez vezet idővel nem kll részecskékr gondolni az egyesek ugygondolják hogy ojan néhéz felfogni mint a hejesirást. Gondoljanak egy csatára ha még mindenki mindenki elen lene is előb utob csak mozdulatlan hulák lenének a csatemezőn . Az evulóció is ejen nem szabályozot hanem rendezetlen mondjuk 100 mutációbol egy hasznos 4semleges és 95 káros a károsak csőkentik az életben maradás esélyét éhen hall megeszik megbetegszik mielőt továb adná gényeit. Viszont akinek hasznos mutácója van nagyob esélyel adja továb végul a sok mutáciotol uj faj jőn létre.
2013. márc. 4. 14:06
17/26 anonim válasza:
Nem, soha nem tettem fel magamnak ezt a kérdést. Azok az idők már elmúltak, amikor az emberek azért hittek Istenben vagy istenekben, mert a természet dolgait nem tudták megmagyarázni. Az Istenhit sokkal inkább lelki szükséglet.
Egyébként a keresztények TÖBBSÉGE elfogadja az evolúciót. Vannak olyanok is persze, akik mindenáron azt próbálják magyarázni, hogy nincs evolúció, és minden úgy volt, ahogy a Bibliában van - de ők csak egy szűk réteg.
2013. márc. 4. 18:58
18/26 anonim válasza:
Ez olyan, mintha így fogalmaznánk:
Azért hiszek Istenben, mert nem értem a Hamupipőke mesét?
Hát, nem soha, még véletlen sem gondolok az evolúcióra, mialatt Isten jár az eszemben. Ha Isten útját járom, nem létezik ez a természeti világ, egy másik dimenzióban vagyok, ahol mint evolúció fogalom sem létezik.
2013. márc. 6. 16:29
19/26 anonim válasza:
Na, ennek az utolsónak aztán igazán jogos volt a kérdést feltenni, de úgysem ért semmit belőle, sajnos.
Az előbbi már teljesen normális, válasza értelmes. Az Ő Istene bizonyára barátságos és jóindulatú és a világ fejlődését sem akadályozza.
2013. márc. 7. 00:04
20/26 anonim válasza:
Tzolko, neked van olyan mindent tudó könyved, ami leírja, hogy kinek miben van igaza?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!