Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, feltettétek-e...

Keresztények, feltettétek-e már magatokban ezt a kérdést?

Figyelt kérdés
Higgyek-e csak azért Istenben, mert a tudományt nem értem?

2013. márc. 14. 16:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

A tudománnyal nem lehet megmagyarázni a világ keletkezését, ez tény. Szóval a kérdés inkább az, hogy higgyek-e abban, hogy minden amit látunk, az pusztán véletlenül jött létre, mert ahhoz aztán elég sok hit kell. Attól, hogy nem voltál még szerelmes egy lányba, attól a szerelem még létező dolog.

Isten léte bizonyítható: bárki megtapasztalhatja, aki teljesen őszintén Istenhez fordul imádságban, és kéri, hogy költözzön a szívébe, és ismertesse meg vele az igazságot.

Nagyon sokan vannak akik ezt meg is tették, és meg is bizonyosodtak, mert aki őszinte magával, és őszinte Istennel annak ez sikerül is.

Hogyan mondod erre, hogy ez nem létezik, ha soha nem tapasztaltad?

Mert én úgy mondom, hogy létezik, hogy tapasztaltam, te pedig úgy mondod, hogy nem létezik, hogy nem tapasztaltad.

Tehát nem tudod mire mondasz nemet.

2013. márc. 15. 13:44
 12/33 anonim ***** válasza:

Érdemes megnézni:

[link]

2013. márc. 15. 17:27
 13/33 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es válaszoló, a makro-evolúcióval nekem sincs semmi bajom.

A hívő tudósok pedig nem fogadják el a darwini elméletet, pusztán kutatják a világot és fedeznek fel csodás dolgokat, technikában, gyógyszeriparban.

Én egy rakás ateista tudóstól olvastam azt, hogy nem tudják megmagyarázni az élet, Föld, a világegyetem keletkezését, de tagadják Isten létezését.

Mindenkinek megvan szerintem a maga teóriája (imént már többisten keletkezésről és ötödik dimenzióról olvastam és ez is valakinek a nézete) és úgysem fog engedni senki semmiből.

A hitem erős, másé pedig nem az én felelősségem, ugyanakkor furcsa az a helyzet, hogy úgy tagadnak dolgokat emberek, méghozzá a hitet, hogy nem ismerik, nem tapasztalták.

Miért is baj, hogy nem állok be azok sorába, akik bőszen hirdetik a nagy bummot?

2013. márc. 15. 17:54
 14/33 anonim ***** válasza:

"makro-evolúcióval nekem sincs semmi bajom"

Ezt nem értem.

Ha a makroevolúciót elfogadod, akkor a mikroevolúciót miért nem?

"A hívő tudósok pedig nem fogadják el a darwini elméletet"

Francis Collins,Theodosius Dobzhansky,Falus András...

"Miért is baj, hogy nem állok be azok sorába, akik bőszen hirdetik a nagy bummot?"

A nagy bummot nem kell hirdetni és nem kell elfogadnod se.

2013. márc. 15. 18:11
 15/33 anonim ***** válasza:
Mert félreírtam. Mikroevolúciót akartam. A mobil gyönyörűségei.
2013. márc. 15. 18:19
 16/33 A kérdező kommentje:

A probléma csak ott van, hogy nincs olyan mikro- és makroevolúció.

Egyféle evolúció van, aminek okai a véletlen mutációk és a természetes szelekciót.

Ezt a mikro-makro marhaságot pont azok találták ki, akik mint írtam, nem értik az evolúciót, ezért inkább elhiszik a teremtést. :)

2013. márc. 15. 18:46
 17/33 anonim ***** válasza:

Ahogy gondolod kérdező. Nekem mindegy, hogy ezen az oldalon hány arc és névtelen júzer mond bolondnak, bár 1600 évvel ezt megírta a Biblia, így nem ért senkit készületlenül.

Engem az érdekel, hogy a valódi életemben milyen emberek vesznek körül, akik okos és hívő emberek. Na az ő véleményük bizony érdekel! Nekem azért sokkal többtucatnyi számít a nevük előtt a doktori fokozat, mint a te névtelen kérdésed, vagy bárkié.

Hogy te készpénznek veszed azt a feltételezést, hogy csak az hívő, aki nem érti az evolúciót, az a te dolgod. Legyél vele boldog, sok sikert.

2013. márc. 15. 19:49
 18/33 anonim ***** válasza:

Utóirat, mert ez lemaradt: az evolúció típusait ateisták találták ki. Legalább ebben legyél már otthon.

Szia

2013. márc. 15. 19:50
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek és a tudományt is értem, már ami az én szintemen érthető. Abszolút nyitott és befogadó vagyok és az Istenhitem is megvan. Az egyik nem zárja ki a másikat. És mivel a Biblia nem akar tudományos lenni, így nem is áll szemben vele.
2013. márc. 15. 21:37
 20/33 anonim ***** válasza:
A makroevolúció és a mikroevolúció valóban biológiai szakkifejezések, ám egészen mást jelentenek, mint amit a kreacionisták beléjük látnak. A biológiában a makroevolúció és a mikorevolúció két vizsgálati módszert jelent, a mikroevolúció a rövid távú folyamatok tanulmányozását jelenti, teszem azt annak a vizsgálatát, hogyan váltak ellenállóvá a maláriaszúnyogok a DDT –vel szemben, míg a makroevolúció vizsgálata alatt általában nagyobb léptékű folyamatok tanulmányozását értjük, teszem azt az emlősök elterjedését a dinoszauruszok kihalása után. Ez nem azt jelenti, hogy kétféle evolúció létezne, lenne külön mikro- és makroevolúció, ez mindössze két szemszög, amiből ugyanazt a folyamatot nézzük. Egyetlen evolúció létezik, a mikroevolúció és a makroevolúció semmiben sem különbözik egymástól, csak a vizsgált időintervallumban, nincs köztük semmilyen minőségi különbség sem.
2013. márc. 16. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!