Mit szóltok hozzá, hogy Jehova tanúinál is pedofil botrányok vannak?
Nem ez az első eset, hogy a társulat pedofil botrányba keveredik. Azonban most csak egy cikket választottam, egy rövidet:
"Szabadon távozhatott a bírósági tárgyalásról egy angol pedofil, aki gyermekek elleni szexuális inzultusok sorát ismerte el.
Michael Porter a Jehova tanúi egyháznál betöltött pozícióját használta ki, hogy a gyerekek közelébe férkőzzön. A 38 éves férfi 24 gyermekmolesztálást ismert el, egyik áldozata egy mindössze másfél éves kisbaba volt.
Az ügyben ítélkező bíró úgy döntött, hogy nincs szükség börtönbüntetésre, csak a rehabilitációs kezelés folytatására. Michael Porter nevét felvették a szexuális bűnözők listájára is, továbbá nem dolgozhat 18 évnél fiatalabbakkal.
Az ítélet ellen hevesen tiltakozott a férfi nővére, aki nevetségesnek tartja az ítéletet.
"Undorodom, és nagyon-nagyon dühös vagyok. Azt gondoltuk, hogy legalább egy évre lecsukják" - jelentette ki feldúltan Tina Hughes.
A 40 éves nő szerint a bíró beteges döntést hozott, az öccse pártját fogta, és azt hiszi, hogy a további terápia mindent rendbe hoz, miközben nem szabadna kiengedni az utcára.
"Az öcsém a gyerekkorát hibáztatta, ami szemen szedett hazugság, a bíró mégis bevette" - dühöngött Tina Hughes.
A rendőrség valószínűleg fellebbez az ítélet ellen."
Szia
Két aproságot emelnék ki.
1 VOLT Jehova tanuja, hiszen kiközösítették ez miatt.
2 sennki nem akarta bujatani, áthlyzni, hanem azonnal az iagzságszolgáltatás kezébe adták.
Szerintem a lehető legjobban jártak el vele kapcsolat.
Az ítéletett pedig nem a Tanúk hozták meg hanem az emberi igszságszolgáltatás.
Amugy ez egy régi történet, ha vitákat akrsz gerjeszteni szerinteem keress ujabbat, jobban be fog vállni.
Szia!
Felteszem a buszsofőrök, szállodai karbantartók, elméleti fizikusok és a szobafestők között is hasonló arányban találnánk pedofilokat. Legfeljebb ennek kevesebb lenne a hírértéke.
Melleseleg a börtönbüntetés a törvényhozás tehetetlenségének a megnyilvánulása, mert a pedofília pszichiátriai betegség. Nem hinném egy év letöltött börtönbüntetés hatékony gyógykezelési eljárás lenne.
Pedofilbotrányok mindenütt vannak...
Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor szemet kell hunyni az eset felett. De nem lehet ezt arra kenni, hogy az illető JT volt.
"Amugy ez egy régi történet, ha vitákat akrsz gerjeszteni szerinteem keress ujabbat, jobban be fog vállni."
2011 szeptemberében történt, tehát nem volt az olyan régen. Megjegyzem, olvastam egy hasonló hírt ami 2013-as, csak a hossza miatt nem másoltam be. Amúgy nem vitákat szeretnék gerjeszteni, csak a véleményeket szeretném kikérni. Luther azt mondta annak idején, hogy az Egyház legkissebb bűne nagyobb, mint az állam legnagyobb bűne. Mert az állami vezetőknek nincs olyan tekintélyük mint a vallási vezetőknek. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én egyetértek.
"Amugy egyetértek azal hogy aki istn ről meg erkőlcsről papol szószerint akir tartsa magát hozájuk"
Fején találtad a szöget. Amikor egy erkölcstelen ember rombolja maga körül az életet, az is rossz dolog, de mondhatjuk azt, hogy - sajnos - tőle nem is vártunk mást általánosságban. Azonban amikor valaki a szeretetet hirdeti, és erkölcsi dolgokról beszél, és úgy keveredik valamilyen botrányba, az eléggé kiábrándító tud lenni, és akkor most finoman is fogalmaztam.
Pedofil botrányok:
Már ne haragudj, de úgy állítod be ezeket, min ha havonta több ezer Tanú pedofiliát gyakorolna.
S ha megfigyeled, ezek nem is itt Magyar országi példák, sőt a 239 országból 1-2 országot említenek meg hosszú hosszú évek alatt.
S soha, hangsúlyozom, soha nem állította senki, hogy Jehova tanúi tökéletesek, és egy ember hibája miatt nem lehet egy egész nemzetet kiirtani.
Evvel az erővel Péter hibája miatt amikor megtagadta Jézust, az egész keresztény gyülekezetet fel kellett volna oszlatni.
Vagy Más apostol butasága miatt, mert Ők is hibáztak.
Itt megkapják a megfelelő büntetést, hogy a gyülekezetből ellegyen ez a személy távolítva.
S ekkor az illető, nem méltó arra, hogy Jehova Tanújaként azonosítható legyen, mert nem az a kiközösítés után.
15:46:
A kérdésemben végülis nem említtem számot, így nem tartom megalapozottnak azt, hogy ezzel a kérdéssel én több ezer tanút szerettem volna vádolni. A témát tekintve szerintem mindegy, hogy Magyarországon történt az eset, vagy máshol. Ami tény és való, hogy ezek a borzalmas események a Jehova tanúi közt többször is megtörténtek, amelyet mindenki vissza tud ellenőrizni. Ha pedig valaki dokumentálni akarja, akkor kaphat egy viszonylag pontos számadatot. Péter apostol példája nem sorolható ide, ugyanis én nem veszek egy kalap alá minden Jehova tanúját. Mint ahogyan a kommentedben is írtad, Jehova tanúi is követhetnek el hibákat. A probléma azonban tudod ott van, hogy az eddigi beszélgetéseim során nem minden tanú képviselte gyakorlatban is ezt az álláspontot. Itt a fórumon is olvastam már normális tanú kommentjét, és a magam részéről maximálisan tiszteletben tartom a hitét, függetlenül atól, hogy bizonyos teológiai kérdésekben nem egyezik a hitünk. Az azonban tagadhatatlan, hogy a tanúk közt is vannak olyanok akik egyfajta felsőbbrendűséget szeretnének gyakorolni a másik felett, és sértő szavakat küldenek más emberek felé. Olyanokat, amelyek köszönőviszonyban sincsenek Jézus tanításával. Az ilyen emberek elgondolkodhatnak a kérdésen, miszerint érdemes-e vádaskodni, amikor náluk sincs rendben minden. Értelemszerűen az olyan tanú, akire ez nem vonatkozik, ne vegye magára. Van azonban a kérdésnek egy másik fajta szemlélete is, az, amelyet Luther mondott, erről beszéltem az egyik kommentemben.
Kedves Kérdező.
Ha valamely testvér ilyen "hangnemet" üt meg azért hidd el a Teremtő nem fogja megdicsérni, sőt, nem lesz a szolgálata sem sikeres.
A sáfárságát nem használta megfelelően.
Ez a Teremtő jog körébe tartozik, nem mi ítélkezünk mások felett.
Az alázat elengedhetetlen egy keresztény életéből.Hiszen Jézus azt mondta, hogy olyan alázatot kell kifejleszteni mint amilyen egy kisgyermekben még benne van.
ezért az a Testvér akinek súlyos hiba van a számláján önként odamegy a kinevezett Testvérhez és elmondja a helytelenségét, hogy orvosolni tudják a hibát.
Kiközösítés akkor történik ha a körülmények megvizsgálása során felszínre jön, hogy az egyén nem bánta meg a tettét, és kitart a helytelen élete mellett.
S többé nem lehet Isten nevéről nevezni, és nem képezheti részét Isten gyülekezetének.
ahhoz, hogy vissza térhessen ahhoz alapos megbánásra és életvitel változtatásra van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!