Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van áteredő bűn, vagy nincs?

Van áteredő bűn, vagy nincs?

Figyelt kérdés
1 Móz. 7,1 "Monda az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába; mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben."
2013. márc. 10. 10:21
1 2
 1/20 Shai-Hulud ***** válasza:
66%

"ÁTEREDŐ" ???????

Hát az meg milyen? Mert eddig csak az eredendő bűnről hallottam.

2013. márc. 10. 10:26
 2/20 anonim ***** válasza:
72%

Van, ahol áteredő bűnnek mondják.

Születésünktől fogva megvan a hajlamunk a bűnre - de senki ne értse félre, ez nem azt jelenti, hogy alávaló, megátalkodott gonosz lelkek vagyunk. Csak annyit, hogy nem vagyunk tökéletesek.

2013. márc. 10. 11:13
 3/20 titak ***** válasza:

Valószínűleg van.

2 Móz. 20,5 "... mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen"

2013. márc. 11. 19:47
 4/20 Shai-Hulud ***** válasza:

Nincs!

Én buddhista vagyok.

2013. márc. 11. 20:18
 5/20 anonim ***** válasza:
Van, noha nincs.
2013. márc. 11. 21:21
 6/20 A kérdező kommentje:
De akkor Noé,hogy lehetett igaz?
2013. márc. 12. 07:03
 7/20 A kérdező kommentje:
Van,noha nincs,ez jó:-)
2013. márc. 12. 07:04
 8/20 anonim ***** válasza:
58%

Eredendő/áteredő bűn az, amivel minden ember születik. Ez a bűnös hajlam bennünk, amit Ádám vétke miatti következménynek is nevezzük. Amíg meg nem keresztelnek, ez a bűn ott van benned, a keresztség ment meg tőle. Mária volt egyedül e nélküli, mert ugye Ő a Megváltó édesanyja, és így Isten megadta ezt neki.

ahhoz, hogy ezt az egészet, amit itt felvetettél, megértsd, alapos teológiai ismeretekre kell szert tenni. Én sem vágtam sokáig, hogy hogy is van ez.

Nos: a Szentírás első 11 fejezete, az őstörténet, valójában meg nem történt eseményeket tár elénk. Ez nem azt jelenti, hogy hazugság a Biblia, csak egy régi kor köntösébe öntöztetve tanít nekünk isteni igazságokat, amire minden ember keresi a választ: ki teremtette a világot, az embert, miért tette, honnan a rossz?

Nyilván ha belegondolsz, eleve furi, hogy van Ádám és Éva, meg egy fiúk marad, ugye Káin, és k népesítik be a földet... ne de ezt nem fejtegetem, mert nekünk egy szemeszter anyaga volt csak ez a 11 fejezet...:S

Az, hogy Noéról ezt írja, az csak azt akarja mondani: vannak igaz emberek, akiknek a szívében ott lakik a jó, s az Isten őket megmenti az örök haláltól. A vízözön a pusztulás, a halál jelképe, míg a bárka a megmenekülés, a biztonság jelképe. Tehát Noé azokat az igaz embereket jelképezi, akik Isten törvényeit követik, minden időben:)

Egy teológus

2013. márc. 12. 22:19
 9/20 anonim ***** válasza:
Nincs, viszont nem értem, hogy az általad beírt vers hogyan támasztja alá az érvedet, kedves kérdező...?
2013. márc. 13. 06:50
 10/20 A kérdező kommentje:
Úgy,hogy Noé igaz volt,feddhetetlen,tehát ha van áteredő bűn,akkor rajta miért nem fogott?
2013. márc. 13. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!