Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves keresztény és Jehovás...

Kedves keresztény és Jehovás barátaim! Miért gondoljátok, hogy a Biblia, amire életeteket építitek és amire reményeiteket alapozzátok, isteni eredetű, "igaz tanításokat" tartalmazó mű? Nem pedig egy emberi eredetű legendagyűjtemény?

Figyelt kérdés
Végigolvastátok már más világvallások szentnek tartott könyveit (pl. Korán, Védák) amikben -állítólag- szintén isten szól, és igaz, isteni eredetében emberek milliárdjai hisznek megingathatatlanul? Meggyőződtetek róla, hogy ezek mind hamis tanításokat tartalmaznak? Vagy feleslegesnek tartjátok mindezt? Ugye tudjátok, hogyha Mohamednek mégis igaza volt, akkor szörnyű kegyetlen büntetésekben fog titeket részesíteni Allah?

2013. febr. 22. 18:30
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
0%

Nos az utolsó válaszolónak talán elkerülte a figyelmét az amit írtam

A világ egyetemünknek egy Teremtője van.

A biblia nem íródott volna meg, ha Ádám nem lázad fel azon elrendezés ellen, amit Jehova felállított.

Mivel megtette, ezért szükséges intézkedéseket léptetett életbe az utódok számára, mert ezt megkívánja,az Igazságosság.

Mózessel elkezdi leíratni az eseményeket, hogy hogyan kezdi el és mi lesz a vég kimenetele a szándékának.

A bibliában képet kapunk az élet forrásáról, Jehova Istenről és a kibontakozó szándékáról.

A Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig Jehova közli az emberekkel, hogy egy királyság által hozza helyre amit egy ember elrontott, és ennek Jézust a fiát nevezi ki .

Jézus elkezdi megtanítani az embereknek, hogy ezért a királyságért imádkozzanak, hogy a földön is jöjjön el, mert ez az egyedüli megoldása az emberiség problémáinak.

A jelenések könyvével Jehova lezárja a mondani valóját, hiszen ott elmondja, hogyan fognak az utolsó napok lezajlani miután Jézus átveszi az uralmat az emberektől, akik csúfos kudarcot vallottak a maguk irányításában.

Erre több száz évvel ezek után megjelennek a föld keleti részén emberek és elkezdenek könyveket írogatni, és azt mondják hogy az a szent könyv.

S közben nem hogy Istent nem igazán említik meg, de egyenesen Sátán gondolkodását tükrözik vissza, melyben az emberi megoldásokra helyezi a hangsúlyt, ami eleve halálra van ítélve.

Már az Éden kertben felütötte a fejét ez a független gondolkodás mód amit Sátán behozott a világba.

"Nincs szükség Istenre" S ezt Buddha a könyvében melyben Ő "megvilágosodott" ezt a nézetet támogatja.

A többiről nem is beszélve, s egyáltalán semmi logika, vagy magyarázat nincs ezekben a könyvekben az élet keletkezéséről, a Teremtő személyéről, szándékairól az emberiség Jövőjéről.

Az egyik azt tanítja, hogy a Nirvána az örök boldogság ami az ember önsanyargatása, mert a teremtő nem akarja megfosztani az embert a természetes élettől amihez a szexuális élet is beletartozik a házasság keretein belül.

Már pedig Buddha ezt tanítja megvilágosodásnak.

Mivel egy Isten van és Ő a rend és az egység Istene, nem fog nyolcszáz félét az embereknek beszélni.

Egy igazság van és Az Egy Isten egy félét mond.

Valaki hazudik.

Vagy az az igaz hogy van pokol vagy az hogy nincs mert a halál a büntetés, vagy a lélek halhatatlansága az igaz, és a reinkarnáció, vagy az, hogy az ember a lélek és meghal, mert ez a büntetése.

S Jézus az emberiség megváltója a bibliát jelentette ki határozottan Isten szavának, amit abszolút Igazságnak nevezett.

Buddha nem Isten, emberektől származik tökéletlen és nem adott áldozatot , és többi vallás sem rendelkezik logikus magyarázattal az élet és az élet értelmére.

Meg lehet nézni, hogy kik azok akik Isten akarata szerint élnek minden nemzetből békében míg a többi valláshoz tartozók, Allahal,Buddhával, meg a hindukkal elég nagy bajban vannak ezen a területen.

s nem utolsó sorban a bibliában leírt események teljesednek a szemetek előtt, szépen

Akkor most lehet szelektálni az _Istenek között.

2013. febr. 23. 09:45
 22/59 anonim ***** válasza:

Hogyha Isten mindenkit szeret, mindenkinek megbocsájt, meg eljött Jézus, hogy elvigye a "balhét".

Akkor egy Buddhista ember nem dicsőülhet meg? Mert, nem él helytelen életet...

Én nem támadni - védeni akarom a vallásokat, mert nekem van saját elképzelésem és nem érdekel, hogy a Pokolra jutok a Hitem miatt. Bár, alapból elvetem ezt a meny - pokol elméletet, SŐt, már előző életemben is elvetettem. ;)

2013. febr. 23. 10:30
 23/59 anonim ***** válasza:

Tehát azok akik más vallásban hisznek mert olyan családba születtek(budhista, hindu, krisna, stb) azoknak nem jár a megváltás mert másban hittek. Még csak esélyük sem volt kiválasztani melyik a számukra szimpatikus vallás, mert már kiskoruktól úgy nevelték őket. És ezek az emberek kárhozatra vannak ítélve Jehova tanui szerint mert nem az igaz istenben hittek. Ezt bizony diszkriminációnak hívják. Gratulálok jevova tanui, ti egy olyan istenben hisztek aki elítéli az olyanokat akik nem benne hisznek attól függetlenül, volt e lehetőségük megismerni az ő vallását, vagy sem. Ja és még valami böki a csőröm. Az a mágikus 144000-es szám. Aki nem tudná miről beszélek elmondom. Halálunk után(pesze a JT szerint!) a fejesek 144 ezer ember rögtön a mennybe jut a maradék pedig itt maradhat a földön tovább örömködni a feltámadás után ahol béke és nyugalom lesz. Mi ha ez nem diszkrimináció? Hogyhogy én nem mehetek a mennybe? Más mennyivel jobb nálam? Én eddig azt hittem az Isten nem tesz különbséget ember és ember között vagy mégis??? És még egy ellentmondás, ha már itt tartunk. JT szerint mi hús vér testtel lettünk megteremtve, merthogy ha Isten azt akarta volna hogy a mennybe menjünk akkor szellem lénynek teremtett volna minket, Ezzel szemben azok akik beletartoznak a 144 ezerbe, azok már szellem lényként mehetnek a menyországba!! Értitek? Egyszer azok vagyunk, másszor nem. Elég érdekes. De persze ezt is megpróbálják majd kimagyarázni, de állok elébe!

Egyébként bocs az off-ért. ;)

2013. febr. 23. 16:22
 24/59 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, lemaradt egy kérdőjel az első mondatomból, bocsi tehát a mondat helyesen:

Tehát azok akik más vallásban hisznek mert olyan családba születtek(budhista, hindu, krisna, stb) azoknak nem jár a megváltás mert másban hittek?

2013. febr. 23. 16:24
 25/59 anonim ***** válasza:

Szia 24 -es. Előtted szóltam hozzá a témához.

Nem bántásból írom, remélem, senki nem veszi támadásnak.

Hozzám anno becsöngetett két Tanú.

Hoztak magazinokat is (Őrtorony... és hasonlók)

Közben meséltek és engem akkor még valóban az újdonság erejével ért a mondanivalójuk és érdekelt is, kérdéseim is voltak.

Egy mondat, ami megragadt bennem, bár elképzelhető, hogy az Őrtorony magazin címlapján tévesen értelmeztem, hogy

'A Kárpát - medence lesz az új Ararát - hegy.' WTF? :O

'144000 kiválasztott' Két bekezdéssel lentebb pedig olvasom, hogy már több, mint két millió Jehova Tanúja van...

Ez azt jelenti, hogy akkor most meglehet, hogy hiába élek Jehova Tanújaként, nem jutok a Mennybe?

Aztán kérdeztem Tőlük, hogy mi a Szent Írásuk neve.

Mondták, hogy a Káro!!!ly!!!i féle Biblia.

Akkor javítottam, hogy feltételezhetően a Károli féle Bibliára gondoltak.

Aztán eszembe ötlött, hogy a Édesanyám polcán ott van ugyancsak ez a Biblia, pedig, mi római katolikusok vagyunk, annak ellenére, hogy én fekete bárányként, bár meg vagyok keresztelve, de semmilyen szinten nem gyakorlom a keresztény vallást.

Na szóval kérdeztem, hogy miért kellene áttérnem, hiszen, ugyan azt a könyvet, írást, Ugyanazt a Bibliát olvassuk, akkor miért cselekszem rosszul?

(Én tényleg vártam a választ, gondoltam, hogy kapok is... Tévedtem...)

ígérték, hogy hoznak magazinokat majd mert abban mindent megtalálok... Én behívtam őket a kerti padra is(kora nyár volt, kellemes időjárással, csak, hogy félre értés se essék, hogy télen invitáltam őket), hogy egy limonádé mellett meséljenek, de vissza utasítottak.

Elnézést kérek mindenkitől, aki ezt provokatívnak érzi.

Azóta annyi választ kaptam, bevallom nem túl szorgalmas keresgélésem által, hogy a különbség a Bibilia értelmezésében rejlik...

2013. febr. 23. 16:38
 26/59 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk nincs engedélyünk az ítélkezésre.

Egy feladatunk van nekünk szolgáknak, hogy megbékéltessük az embereket Istennel.

ezért szervezte meg Jézus azt, hogy mindenki a világ minden táján halljon erről a királyságról és tudjanak dönteni, hogy szeretnének-e élni ezzel a lehetőséggel vagy sem.

(1Korintusz 1:21) . . .az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket.

Míg az emberek bolondságnak tartják, hogy prédikálunk a teremtő meg ezt követeli.

az embereknek az Isteni dolgok bolondság, az Istennek, meg az emberi dolgok bolondság. Kinek lesz jobb?

Gondolj bele, az Isten elkezd egy feladatot megvalósítani.

Ha mindegy lenne, akkor Pálék is minek mentek el Rómába Görög országban meg kitudja hova, hirdetni az evangéliumot ha mindegy volna.

Hogyan lehet egységbe terelni az embereket egy imádatba, Isten akarata szerint?

Hogy mindenki megy a feje meg a saját kényelme után, vagy mindenki egyformán tartja be azokat amiket Isten parancsol?

Ezek szerint csak nem jó valami ha ilyen munkát kell végezni minden országban az egész földön.

S Jézus sem tett volna ilyen kijelentéseket, hogy nem mindenki jut be Isten királyságába aki vallja Jézust és a nevében csinál dolgokat.

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Valamit nem jól csinálnak ezek az emberek ezek szerint.

hiszen Jézus ebben a versben elismeri, hogy sokan az Ő nevében tesznek dolgokat, de nem fogadja el őket?

Vajon miért? Miért tesz ilyen kijelentést?

ezek elég kemény szavak, de valamit jelentenek.

A vers első részében Jézus azt mondja, hogy az atyja akaratát cselekvőket fogadja el.Azt nem aki az Ő nevében tesz némely dolgokat. Ezen nem gondolkodtatok el?

Nyilván való ezért vannak világméretű prédikáló munka, hogy azon a napon ne mondhassa senki, hogy nem hallott Isten királyságáról.

amikor elutasítják ezt az üzenetet nem minket hanem Istent utasítják el, és azt az elrendezést amit Ő felállított.

Ha valaki más hova született annak is felkínálja Jehova Jézuson keresztül a megmentést.

De ha a Buddhisták, a hinduk,és még kitudja milyen hitűek nem nem akarnak változtatni?

Minden országban prédikálnak a testvérek, és elmondják, mit kell tenni. de megverik őket, meg rájuk csapják az ajtót.

Már pedig a teremtő ezt az eszközt használja fel, nem mást.

A világi bölcsességűek Isten Királyságának e prédikálását teljes bolondságnak tekintik, olyasminek, ami minden gyakorlatiasságot nélkülöz. Isten Királyságának prédikálóit hajóra tapadó tengeri élősdiekhez hasonlítják, akik csak súlyosabbá teszik az állam hajóját, és lassítják annak az ideális politikai kormányzat irányába történő haladását. Az így gondolkodók mindebben támogatást kapnak a kereszténység papságától, amely e világ bölcsessége szerint prédikál, és nem mondja el az embereknek azt, amit tudniuk kell Isten új világáról és Királyság-kormányzatáról, annak ellenére, hogy ez volt Krisztus fő tanítása

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig. . .

Nos az embereknek a magukat Isten szolgáinak tartók elfelejtették elmondani az igazságot, hogy a Teremtő Isten királysága nem politikai kifejeződésen keresztül jön el, mert nem a világ része Jézus királysága, egyebek mellett engedékenyen laza erkölcsöt engedélyeztek, ami által igen sokan nem is élnek keresztény életet,

Így soha nem lenne egységes boldog emberi társadalom, ahogy tapasztalható.Hiszen békétlenség van a világban pedig kis millió vallás van.

Tehát a vallások képtelenek a békére egységre?

Nem véletlen

Nem Isten támogatását élvezik,

2013. febr. 23. 17:01
 27/59 anonim ***** válasza:
12%

Én még egyetlen Tanútól sem hallottam, hogy csak 144 ezer ember fog üdvözülni. Talán rosszul értelmezed, remélem véletlenül.

Másrészt mindenki kap lehetőséget arra, hogy megismerje a Bibliát és Jézust, de nagyon sokan arra használják a hívást, hogy a gyakorikérdések pont hun csesztessék a minimális tudásukkal a hívőket.

2013. febr. 23. 17:24
 28/59 anonim ***** válasza:

25-ösnek:

Nem neked szántam a számonkérést hanem a tanuknak. Bocs ha félreérthető volt. Amit te mondtál azzal teljesen minden rendben van. Egyet is értek veled.

26-nak:

A hamis próféták ti vagytok, titeket fog Jézus elkergetni, hisz ti keveritek az embereket meg úgy ahogy a 25 ös is állította: Ha ti is a Károli féle biblia szerint éltek, minek mentek térítgetni? Menjetek oda aki egyáltalán nem hisz semmiben. Meg egyébként is csak kiforgatjátok a bibliában leírtakat. Hogy mivel, azt már korábban leírtam.

27-nek:

Ha nem hiszel nekem kérdezd csak meg az előtted hozzászólt. Persze most sem említett meg semmit róla, nem válaszolt a feltett kérdésekre csak dumál, mert azt hiszi, ha sokat mond akkor elhiszi neki valaki a mesét. Tudod van egy mondás: Hallgatni arany. Csak egyszer próbálnának meg szépen tömören és érthetően elmagyarázni valamit. De mit is várhatnék tőlük? Vaknak mondhatom, hogy virrad...

2013. febr. 23. 18:19
 29/59 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 28-as

Hogy Jézus kit fog elkergetni azt majd meglátjuk, de egy biztos minden egyes fordításban benne van, hogy az utolsó napokban egy csoport prédikálni fogja Isten királyságának jó hírét.

Miért kell ilyet tenni mikor mindenki Ismeri a bibliát?

Vagy még sem?

Pál apostolék sem azokhoz mentek akik nem hittek semmiben, bár azokhoz is.

Hanem igen csak kemény hellenisztikus hitet gyakoroltak a Görögög, és Pál felhívta a figyelmüket, hogy rossz úton haladnak.

ezen kívül a Tanúk több mint 5000 féle biblia fordítást vizsgáltak meg, és ott nem írja sehol azt, hogy Jézus azt mondta volna, hogy csak a hitetlenekhez mehetnek.

Sőt Ő maga sem hitetlenek prédikált hanem sőt mi több Papoknak vallás vezetőknek is, akik eltértek a helyes imádattól.

Ma sincs más kép, az egyházak ami egyre jobban látszik kirajzolódni lelepleződnek a hamis tanításukkal, és becsapták az embereket kiknek fogalmuk sincs hogy az utolsó napokban élünk és mélyen benne vannak a világ dolgaiba, amiről Jézus azt mondta, hogy a keresztények nem lehetnek része világnak.

E világnak van Istene, és Ő vezeti az emberiség legnagyobb részét aminek a politika, a kereskedelem, és az összes korrupt a világgal lepaktáló egyház is a része.

Jézus azonosította Sátánt mint e világ Istenét, és a vallások legnagyobb része a kereszténység hozzá tartozik ezért is fogja a teremtő megbüntetni őket.

Már látható, hogy a Vatikán lesz az első, amiért benne vannak a gyerekek kereskedelemben a homoszexualitásban gyermekek molesztálásában és még sorolhatnám,

Az igaz keresztény tanítás szerint a keresztény gyülekezetben nem lehet megtűrni az ilyet és Pál utasítása szerint ki kell közösíteni nem lehet az Isten szent gyülekezetének része, de ott minden mocskot elnéznek meg megtűrnek.

Hát nézz már körbe kik alkotják a kereszténység legnagyobb részét...

paráznák, egyneműeket szeretők, gyilkosok, politizálnak, gyermekeket becstelenítenek meg, részvényeik vannak a dohány és fegyver gyárakban,,,

És Ők Jézus követői?

Na majd meglátjuk ...

2013. febr. 23. 21:26
 30/59 anonim ***** válasza:

És miért vagy te olyan biztos abban, kedves tanu, hogy a ti nézeteitek a valódiak, másokéval szemben és nem ti vezetitek félre a jónépet? Szerintem csak meg kellene nézni a nevetséges állításaitok helytálóságát miszerint 144 ezer ember mehet csak fel a mennybe(diszkrimináció) vagy hogy Isten minket hús vér testnek teremtett és ha azt szerette volna hogy mi is a mennybe menjünk, szellem testet adott volna nekünk, viszont a 1440 ezer ember szellem testkét mehet a mennybe(újabb diszkrimináció és egyben ellentmondás) vagy például az hogy csak azok az emberek térhetnek meg és kaphatnak üdvözülést akik őt követték és az ő hitét vallották, attól függetlenül hallottak e róla valaha, vagy hogy volt e esélyük mérlegelni, vagy a vallásos neveltetés miatt esélyük sem volt más vallást megismerni(budhista, zsidó, hindu családban nevelkedők). Ez egy újabb diszkrimináció a te istened felől amire én nem lennék olyan büszke és jogosan háborodik fel oly sok ember ellenetek tanuk ellen mert ha csak a neveteket meghallja az ember feláll a hátán a szőr. Még jó hogy a Valódi Isten akinek ha van is neve biztos nem jhv, adott egy olyan tulajdonságot még a legbutább embernek is amivel megérezheti mi jó és mia rossz. Ezt pedig úgy hívják ÖSZTÖN. Ez a védekező mechanizmus indul be minden emberben mikor meghallja csak a neveteket.

Ezt kellene előbb rendbetenni, a sok ellentmondást az úgymond tanításaitok körül és akkor talán nem lenne ennyi sárral dobálózás irányotokba.

Tisztelettel

2013. febr. 23. 23:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!