Kedves keresztény és Jehovás barátaim! Miért gondoljátok, hogy a Biblia, amire életeteket építitek és amire reményeiteket alapozzátok, isteni eredetű, "igaz tanításokat" tartalmazó mű? Nem pedig egy emberi eredetű legendagyűjtemény?
"Amit a nagy egyházak csinálnak, az néha egészen kétségbeejtő. Csak elnézem, hogy milyen sok jó és szép dolgot hirdetnek, tanítanak: szeretetet, toleranciát. A hinduknak volt vagy hatezer évük rá, hogy az emberiséget megjavítsák. A zsidóknak is volt rá négy-ötezer évük, a buddhizmusnak két és félezer, a kereszténységnek kétezer - mi az eredmény? Valami nem stimmel! Nagyon sok időt kaptak a sorstól, és valahol elvétik a lépést."
/Popper Péter/
Kedves Józanész Barátom
Nem Jehovás, hanem Jehova Tanúja.
Isten nevét valahogy nem lehetne tiszteletben tartani?
Más Isteneket akik hamis Istenek is tisztelettel emlegettek, de a világegyetem teremtőjének nevét valamiért nem tudjátok kedvesebben kezelni.
Még Sátánt sem "becézgetitek" ilyen ironikus, morbid módon
De vissza térve a kérdésedhez.
Nos Mohamed, meg Budha Jóval később keletkezett mint Jehova szolgái.
„Az i. sz. 623-as év májusában, holdtöltekor született Nepálban egy indiai Sákja herceg, név szerint Siddhattha Gotama.
Ha ezek lennének az igazak akkor miért kellett Jézusnak meghalni közel 600 évvel előtte?
S addigra mire ez a herceg megszületett már Jehova leíratta a kezdetektől a végéig az emberi történelem alakulását, és a jövőjét
Teljesen elüt Isten szándékától ennek az embernek a felfedezése, nem beszélve, hogy a teremtő lezárta a mondani valóját a jelenések könyvével, ami i.sz 98-ba íródott.
*** sh 5. fej. 116. o. Hinduizmus — A megszabadulás keresése ***
Buddha — Gautama, a buddhizmus alapítója; a hinduk Visnu egyik inkarnációjának (avatárájának) tekintik
Jehova pedig nem teremtett Reinkarnációt, meg egyáltalán.
egy ember van és meg hal nincs tovább.
Semmi szándéka nincs és nem is illik bele Jehova tervébe...hogy ezzel az emberrel vagy még kitudja mikkel,össze vissza magyarázzon az embereknek.
Nem tudom miért gondoljátok hogy Isten össze vissza írogat könyveket.
A Teremtő könyve egy témáról szól,A bibliát kezdte el leíratni, mert az mondja el, hogy Ő ki, mi történt az emberekkel, miért lett bűnös az ember, és mit tesz annak érdekében, hogy ezt helyre állítsa.
Ádám bűnbe esése miatt szükséges volt egy megfelelő áldozatra, ami által Ádám leszármazottai vissza kaphatják azt a lehetőséget, amit Ádámék eljátszottak.
Jézus eljött és lefizette az árát a szabadulásunknak:
S kijelentette:
(János 17:17, 18) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
Na már most. ebben a könyvben a teremtő mindent leíratott, amit tudnunk kell és e szerint élni.
Jézus ezt a könyvet nevezte egyedül Isten szavának és egyben az Abszolut igazságnak.
ebben van minden leírva amit a teremtő közölni kíván velünk-.
A többi könyvben meg sem Istenről sem a szándékairól, nem nyilatkozik, és nem is ad út mutatót az életre, hogy mit tegyünk hogy elfogadjon minket.
A biblia egy átfogó egységes képet ad és célt ír le a Teremtőről, és megvalósítandó szándékáról.
a többi könyv ettől a témától eltér, sőt némely írásokban mint a Buddhizmus, vagy a tipitaka(hármaskosár) pont az ellenkezőjére tanít.
Isten nélküli életre.
De mint láthatjuk, hogy az Isten törvényei és vezetése nélkül hova jutott az emberiség.
Igaz tehát amit a biblia ír:
(Jeremiás 10:23, 24) 23 Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.
Az ember nem úgy lett megteremtve, hogy tudja saját magát irányítani.
Nos kétféle igazság pedig nem létezhet ha egy Isten van
Vagy a Biblia írja le az igazságot vagy a Quorán, vagy Buddha,stb
Isten a rend az egység és a harmónia Istene, nem a zűrzavaré.
S ahogy elnézem Allah és a többi "Istenek" elég jól összekuszálták a békét.
Miközben Jehova jól szervezett népe 236 országban Békében él és egyforma imádatot mutat be Istennek, ahogy Jézus tanította.
Kedves Utolsó!
A biblia, az Biblia.
A tiszteletreméltó 12-es válaszoló ismét remek felelettel örvendeztetett meg. Nem nagyon értem miért 32%, mikor az ő válaszai mindig teljesen kimerítőek.
Valóban, a keresztények a szeretetre törekednek és Jézus tanítása szerint igyekeznek élni, amibe a másik ember szeretete beletartozik és az a legfőbb parancs. Ha mindenki így élne, akkor tökéletes világ lenne.
Ezzel szemben a többi vallás lényege vagy az, hogy csak te számítasz (gondolj bele, hogy milyen lenne a világ, ha mindenki csak magára gondolna?) vagy az, hogy csinálj bármit, majd helyre hozod a következő életedben, vagy az, hogy majd eljő a Megváltó és végre elpusztítja az összes mocskos keresztényt.
Vallástörténet órán az összes vallást meg kellett ismerni. Ha ezek után sem érted, hogy miért egyedül Jézusé az igaz hit, akkor baj van.
Látom, mennek az idézetek a Bibliából.
Én talán csak egy gondolatot idéznék.(Nem a Bibliából)
"Én azt állítom, hogy mi egyformán "ateisták" vagyunk, csak én eggyel kevesebb istenben hiszek, mint te. Mikor megérted, hogy te miért veted el a többi istent, megérted majd azt is, hogy én miért vetem el a tiédet."
Üdv.
Érdekes, ezt a gondolatot már én is írtam, talán más megfogalmazásban, de azt hittem én találtam ki.
Kitől van az idézet?
Én itt írtam ezt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kedves 14-es
Köszönöm a hozzám való kedves szavaidat,
De valószínűleg azért 32%, mert csak ebben a témában vagyok érdekelt itt más témához nem szólok hozzá,
S hidd el engem nem zavar.
Már múltkor is megjegyezted, ezt ha az emlékezetem nem csal.
De ne emészd magad, remélem Jehovánál 100% és ez számít
azért érdekelne, hogy ha ennyire tetszik akkor miért nem veszed fel a kapcsolatot a tanúkkal, ott rendszeresen kaphatnál választ a kérdéseidre, és ugyan ezeket, nem mást.
Bocsánat az offért.
22:19:
Hé, állísd már le magad! A Kérdező normális hangnemben tett fel egy kérdést. Vagy talán fáj neked, hogy nem tudsz normális választ adni? szánalom ;-)
10-esnek:
Na ha te olyan okosnak hiszed magad miért nem cáfoltál rá arra amit a kérdező mond. Én tudom a választ: Mert TE jöttél vitázni és egy épkézláb ötleted sincs amivel érvelhetnél. Szívesen meghallgatnánk a cáfolatodat ha lennél olyan kedves és begépelnéd. Persze ha nem nagy kérés, ellenben te tűnsz olyannak aki valótlant állít, hisz nem érvelsz csak dobálózol.
Kérdezőnek: Nagyon értelmes kérdés én is feltettem már egy JT-nek de kitérő választ kaptam. Kérdésem a következő volt: Honnan lehet tudni, hogy melyik vallás a valódi? Mondjuk ha ide jön egy idegen honnan tudhatja a sok vallás közül melyik a valós?
Erre ezt a választ kaptam egy JT-tól aki talán 43 éve tanú:
Nos egyszerű a válasz: Össze kell hasonlítani a többi vallást a bibliával... stb(bla bla bla)
Ez nekik az érvelés? Hasonlítsuk össze a bibliával? És mikor rámutattam arra, hogy miből gondolja hogy a bibliához kellene hasonlítani a többi vallást a válasza valami ilyesmi volt: Mert a biblia szent és Istentől való.
Tehát ezt a logikát követve minden vallás képviselője ugyan ezt mondhatja el magáról és a szent könyvéről és most ugyan ott vagyunk ahol a part szakad. Ahol kezdtük.
Saját véleményem: Szerintem senki nem lehet biztos benne hogy az ő vallása a valódi, amíg meg nem vizsgálja a többit és ki nem zárja valami kritérium alapján! DE! Ennek a kritériumnak a saját vallását is alá kell vetnie és objektíven eldöntenie, hogy megfelel e azoknak a kitételeknek, vagy sem. Persze erre senki nem képes, hisz mindenki elfogult a saját vallását illetően. Így ez egy szélmalom harc arról kinek melyik vallás az igaz.
Kérdésed nagyon is helytálló és ha lenne rá esély szívesen megnézném az eredményeket ki mire jutott. :)
Legyen szép napotok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!