Meleg kérdésben mi a különbség a Biblia és a Mein Kampf között?
Azt tudom, hogy a Biblia szerint a melegeket meg kell gyilkolni.
A Mein Kampf is ezt írtja, vagy egy fokkal jobb?
Ha az egyik könyv lenne a társadalom és a törvények alapja a melegeknek melyik lenne a jobb?
14:09
Most te min akarsz vitatkozni? Az idézet arra vonatkozik, hogy két férfi nem lehet olyan módon együtt (úgy), ahogyan egy nő és a férfi (a Biblia az együtt hálást a szexuális együttlétre használta). Tényleg nem értem, hogy mi ezzel a problémád, hogy számodra mi nem világos az egészből. Most mibe kötsz bele: A homoszexualitás Bibliai leírásába vagy a halállal büntetésébe?
14:17
Az a gondom vele, hogy ha en bloc akarta volna tiltani a homoszexualitást, akkor nem fogalmazott volna ilyen körülményesen, csak ennyit írt volna, hogy "ha férfi vagy, akkor ne hálj férfival, vagy hálj meg", vagy valami hasonló. A bibliai idézet szerint viszont az is belefér, ha nem előlről közösülnek (úgy, ahogy nővel szokás), hanem hátulról.
Vagy, ahogy Birtalan Balázs leírta, azt is jelentheti, hogy férfit ne használj szexuális tárgyként, ahogy az akkoriban nőkkel szemben elfogadott volt, hanem legyetek egyenrangúak az ágyban. És ezen kívül még négyféle módon szedte szét ezt a mondatot.
"A Mein Kampf pedig annak az embernek a műve, aki parancsot adott a b.uzik kiírtására. Nem tudom, hogy ez nem elég?"
Én úgy tudom, hogy a melegeket megégették, amikor az egyház diktált.
Kérdező, igen, a 13. századi Angliában például élve eltemették azt, aki állattal, a saját neméhez tartozó személlyel vagy zsidóval közösült, de ugye,nem állítjuk azt, hogy ez a Biblia betűje alapján történt?
Viszont ma az Egyház kínosan ügyel arra, hogy nehogy megmásíthatatlan szövegben ítélje el a homoszexualitást, mert az a Biblia alapján támadható lenne, és nem engedhetnek meg maguknak ekkora presztízs veszteséget.
Ezt szintén Birtalan Balázs könyvében olvastam, aki tudja, az cáfolja.
*kérdező sem
*másképp voltak értendőek
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!