A Biblia ír az örök életről, és a halhatatlan életről, a kettő között mi a különbség?
Timóteus,2.
10 Megjelentetett pedig most a mi Megtartónknak Jézus Krisztusnak megjelenése által, aki eltörölte a halált, világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangélium által,
Erre gondoltam a halhatatlan élettel kapcsolatban.
Szia!
Az eredeti görög szövegben a halhatatlanság helyett romolhatatlanság kifejezés szerepel. A halhatatlanság egyedül Istené az I.Tim. 6:16 szerint, a teremtmények mind halandók, akiknek élete a Teremtőtől függ. A Szentírás nem tanítja a lélek természetes halhatatlanságát, ez a tanítás az újplatonizmussal került be a keresztény tanításokba. Ahogyan az első hozzászóló is kifejtette az élet ellentéte a halál.
Üdv. Péter
Péter!
Szerintem ha a Biblia ír örök kárhozatrol,örök halálrol,akkor a lélek halhatatlan ,csak teljesen más létformában fog létezni mint ahogy most e halandó,romlandó testben van.
És még anyit,hogy van :szellemi halál
Fizikai halál
örök halál
A Biblia szerint.
Igen, én is, ezért is mondta Isten, hogy bizony meghaltok... A sátán mondta azt, hogy dehogy haltok meg...
Melyiknek is hiszünk?
Az ember:test ,lélek és szellem.
Vagy olyan szellemi lény akinek van halhatatlan lelke,és halandó teste.
Ádám szelleme lett halott,amikor nem az Istennek hitt.
Halott:nem funkcionált ,nem működött.ez a részünk Krisztus ban újra meg elevenedik,ha valaki megtér az Úrhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!