Ehhez mit szóltok ateisták?
A műveltek véleményére vagyok kíváncsi akik nem csak ócsárolni jönnek ide.
Szóval.
A nagyon régi leleteket radiometrikus kormeghatározással vizsgálják meg, a interneten viszont rengeteg olyan infó terjed hogy pontatlan!
Olvassatok utánuk, majd írjátok le ide a véleményeteket kérlek.
Én mint keresztény azon állásponton vagyok hogy a világ minimum 1 millió évnél fiatalabb és a tudósok hazudhatnak.
Remélem kérdésem nem hangzik gyűlöletkeltőnek, sértőnek.
A feltorlódott hegységeket ugyanúgy megmagyarázza, sőt még jobban.
"A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett."
Vagyis az egész (kisebb, még fel nem szakad felszínű) Földet víz borította.
"És monda Isten: Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn.
És nevezé Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig tengernek nevezé. És látá Isten, hogy jó."
A szétnyílás után a vizek összegyűltek a kialakuló medencékben.
Majd a vízözön idején jött egy nagyobb tágulás:
"Noé életének hatszázadik esztendejében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján, felfakadának ezen a napon a nagy mélység minden forrásai, és az ég csatornái megnyilatkozának.
És esék az eső a földre negyven nap és negyven éjjel."
A "nagy mélység minden forrásai" lehettek a kőzetekből kiszabaduló vizek, az "ég csatornái" lehettek a Föld külső, űrbéli jégburkából lezúduló vizek. De mindenképpen egyszerre csak több víznek kellett lenni a Földön, mint azelőtt. Mégpedig pontosan annyinak, amennyi most is van.
"Azután a vizek felette igen nagy erőt vevének a földön, és a legmagasabb hegyek is mind elboríttatának, melyek az egész ég alatt valának.
Tizenöt singgel nevekedének a vizek feljebb, minekutánna a hegyek elboríttattak vala."
Mivel nem voltak még olyan nagy hegyek és a Föld felszíne is kisebb volt, ezért a ma a Földön lévő összes víz könnyedén elboríthatta az egész Föld felszínét.
"És bezárulának a mélység forrásai s az ég csatornái; és megszűnt az eső az égből.
És elmenének a vizek a földről folyton fogyván, és száz ötven nap mulva megfogyatkozának a vizek."
Vagyis egyszercsak több víz lett, aztán annyi maradt. "Elmenének a vizek a földről", mert belefolytak a hirtelen kialakult óceáni medencékbe.
"Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között."
Vagyis addig lehetséges, hogy nem volt a Földön szivárvány, mert nem volt annyi víz a légkörben, mint most.
"Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala."
"És monda az, aki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak."
"És a tenger többé nem vala", vagyis egyszer majd újra nem lesz tenger, az újjáteremtett Föld hasonló lesz az elsőhöz, aminek még nem szakadt fel annyira a külső "szárazföldi" kérge, mint az özönvíz utáninak.
Ezek a Bibliából vett idézetek, de léteznek mai tudományos elméletek is minderre.
A szivárványnál egy sort kihagytam, hogy mi is a szövetség, aminek a jele a szivárvány:
"Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére."
"Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között."
A táguló Föld elmélet nem tagadja a lemeztektonikai elméletet teljesen. A lemeztektonika létezik, a maga helyén dolgozik. De nem az a fő ok. A lemezek nem vándorolnak, de egymásnak feszülnek, gyűrődnek.
Vedd le egy narancs vastag héját. Egyenesíts a görbületén. A középvonal hossza marad (valamennyire) állandó, a rövidebb belső átmérője felszakadozik (törésvonalak és vulkánok), a hosszabb külső átmérője felgyűrődik (hegységek).
Ne hazudj, ezt a hülyeséget Kent Hovindtól hallottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!