Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ehhez mit szóltok ateisták?

Ehhez mit szóltok ateisták?

Figyelt kérdés

A műveltek véleményére vagyok kíváncsi akik nem csak ócsárolni jönnek ide.

Szóval.

A nagyon régi leleteket radiometrikus kormeghatározással vizsgálják meg, a interneten viszont rengeteg olyan infó terjed hogy pontatlan!

Olvassatok utánuk, majd írjátok le ide a véleményeteket kérlek.

Én mint keresztény azon állásponton vagyok hogy a világ minimum 1 millió évnél fiatalabb és a tudósok hazudhatnak.

Remélem kérdésem nem hangzik gyűlöletkeltőnek, sértőnek.

2013. febr. 8. 00:46
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én keresztény vagyok, de ha már választ vársz a kérdésesre, akkor igazán adhatnál valamilyen linket. Úgy gyorsabban lehetne haladni.

2013. febr. 8. 00:59
 2/36 anonim ***** válasza:
88%

ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerdesek_A_Kezdethez_2003.pdf

Egyébként a kereszténység teljesen ellent mond az 1 millió évnek is. De ebben a könyvben ez is le van írva, hogy miért.

2013. febr. 8. 01:27
 3/36 anonim ***** válasza:

Ezt lehet a tudomány kategóriában kellett volna megkérdezni.

Hiszen itt a lényeg inkább azon van, hogy a kutatók egy része (a felső irányítás) hazudhat-e egy jól működő szektaként vagy sem (anélkül, hogy ki lehetne deríteni). Bár sajnos ez legtöbbünknek hit kérdése marad.

Minden esetre tévedni ettől még tévedhetnek.

Elég naív dolog azt gondolni, hogy senkinek sem lenne hó, ha hazudnának. Vicceltek? Ebben a kapitalista világban?

De ilyen alapon bárkinek a hitelessége megkérdőjelzhető.

Ezért bizonyítékokra van szükség.

Az elméletre meg nem kell azt mondani, hogy megdönthetetlen igazság. Ennyi.

Egyébként ha hazudnának sem azért, mert a vallást akarják elásni a Sátán irányítása alatt. Hanem mert sok pénzt hoz és munkát és hatalmat stb...

2013. febr. 8. 01:37
 4/36 anonim ***** válasza:

Nekem mindenki gyanús. Kivéve a tükör képem xD

Lehet ez lesz a vesztem.

[link]

2013. febr. 8. 01:47
 5/36 kukorika válasza:
85%

A kormeghatározásra több módszer létezik. Attól hogy az egyik pontatlan, a másikkal lehet tenni ellenpróbát.De mégha mind is pontatlan esetleg, akkor is minimális ésszel belátható, hogy mivel a tudomány egy még fejlődő emberi összefogás, aki ki tudja hol tart az úton, de a végétől még messze, hibázhat, tévedhet, s lényege, hogy e hibákat és tévedéseket belátja és korrigálja önmagát. Ha ez a módszer nem jó, akkor el fogják vetni előbb utóbb...

Azonban.

A tudományt mint hazug összeesküvőt vízionálni, sajnos nagyon súlyos pszichózisra utal, a paranoid skizofrénia egyik biztos első jele... Aki ilyen agyrémekkel riogatja magát és másokat, hogy a tudomány hazudozik, az jobb ha még időben orvoshoz fordul, amíg nem késő. Tekintve, hogí mint írtam a tudomány műve nincs még kész, eleve hogy lehetne rajta bármit ilyen fatalizálva számonkérni? A tudomány minden állítását bizonyítja, s amit nem tud, arra nem mondja hogy tény, hanem hogy teória. A tudomány minden állításához letesz egzakt, ellenőrzött bizonyítékot és még azoknál is fenntartja a megalapozott kételkedés lehetőségét, hátha netán mégis hibás az adott bizonyítás.

Mit tesz ezzel szemben a vallás? Van-e csak egyetlen állítása, ami objektíve bizonyított? NINCS! Akkor hogy lehet ép ésszel a kettőt egymással szembeállítani? Sehogy! A vallás egy ősi hatalmi erőszakot, manipulatív trükköt alkalmaz, a tudatlansággal visszaélés és tekintélyelv általi kinyilatkoztatást...

Aki képes ekkora emeletes idiotizmust hangoztatni, hogy a tudomány hazug, bezzeg a vallások őszinték és igazak, nagyon súlyos pszichózisban szenvedő beteg ember...

2013. febr. 8. 02:25
 6/36 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó, ment a zöld pacsi.
2013. febr. 8. 02:36
 7/36 hollófernyiges ***** válasza:
96%
Kedves kérdező, lássuk a bizonyítékaidat. Miért gondolod, hogy nem lehet a világ egymillió évnél idősebb?
2013. febr. 8. 08:19
 8/36 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván nem pontos, de nem tévednek évmilliárdokat.
2013. febr. 8. 13:44
 9/36 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező, a világ ismerete még gyerekcipőben jár, lehet, hogy 20 év múlva olyan ismeretek birtokába kerülünk, amit most el se tudtunk volna képzelni. Az "ateisták" azt mondják, amit látnak. Sajnos azt nem tudjuk bizonyosan megmondani, hogy mi az, amit nem látunk.

Arra a kérdésre pedig, hogy te azt állítod, hogy 1 millió évnél fiatalabb, csak ennyit mondhatok: nem tudom, de igazából az élet szempontjából ezeknek a kérdéseknek kellene az átlagembert foglalkoztatniuk legkevésbé. Szerintem.

Az interneten minden terjed, nem innen kell főleg tájékozódni, itt leginkább csupán szubjektív véleményeket lehet olvasni.

A műveltség relatív, nem tudom mit értesz műveltnek. De azért válaszoltam.

2013. febr. 8. 13:59
 10/36 anonim ***** válasza:
91%
Persze, hogy pontatlan, biztos, hogy téved néhány száz évet plusz vagy mínusz de ez nem változtat azon, hogy a Föld több milliárd éves.
2013. febr. 8. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!