Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyeseknek miért szükséges...

Egyeseknek miért szükséges hinni, remélni, bizakodni az 5 érzékszerven túliak kapcsán?

Figyelt kérdés

AHELYETT, hogy

gondolkodnánk, megérzéseinket használnánk, tapasztalatainkat figyelembe vennénk?

2013. jan. 30. 18:45
1 2 3 4 5
 41/41 A kérdező kommentje:

A hívők paranoiásak is? Én bízom abban, hogy csak egy részük.

Tehát felesleges a dolgok mögé látni mást, pl. mintha nagyon okos volnék. Ezt egy szóval se mondtam.

Szó szerint értem a kérdésem, és egy idő után -egyesek általi merev hitértekezése után- elmondtam, hogy tudok arról, amiről más is, csak én bátorkodom tudatosnak lenni rá, és ez eltér attól, amivel tudatosan álltatja magát egy vallásos.

Ha ez irigységre ad okot valakinek, hogy reagálásképpen elmondtam, hogy én tudatosan tudom azt, amit mindenki más is tud, csak éppen lusták önállóan gondolkodni (a tudatosulás viszont nem lustaság kérdése), akkor arról nem én tehetek.

Nem vagyok mester, se semmi ilyen. Még mindig az érdekel, mi a búbánatnak az önáltatás, ez a hit-dolog.

(Meg ez a fajta "ha nem tudok érvelni, akkor köpdösök" sítílus. Fura.)

Mert tényleg érdekel, minek a hit. Én amíg nem tudatosodtam arra, hogy mindannyian tudatában vagyunk mindannyiunk eredetének, addig is feleslegesnek tartottam a hitet.

Meg azt is szeretném érteni, hogy külső hatalmaknak (pl. a sátánista pápának, de egyáltalán mások által írt könyvnek, akár protestáns, akár katolikus) miért nyalnak s*gget azáltal, hogy vallásosak (akik vallásosak).

Én nyitott vagyok, huszonévesen tanulmányoztam többféle Bibliafordítást csak azért, h megértsem a tőlem eltérőek értékrendszerét , hozzáállását az élethez. Mert közvetlenül szükségem ugyan se volt rá. Épp így más vallásokat is tanulmányoztam kizárólag ezen okból huszonévesen. Pedig 12-13 évesen már mély, ÖNÁLLÓAN kialakult életfilozófiával bírtam, főként az anyagi világon túlmutató szintek kapcsán is, de nem túlbonyolítva, mint egy vallásos. Épp ellenkezőleg. Letisztultan. A vallásos iratok semmi lényegi újat nem mondtak nekem. Se a keletiek, se a Biblia.

Ha egyszer belül van a valóság, a külvilág meg illúzió, akkor mi a fenének mester, megmondaná ezt nekem valaki? Persze aki önmagából indul ki, hogy kell neki egy mester, pl. egy pápa, vagy legalábbis egy pap, akkor nem csodálkozom... Ettől még a külvilág egy fejlesztő dolog annak, aki tanul ezáltal is. Pl én is fejlődök bármi által, ami a külvilágban történik, pl. most, h beszélgetünk, eközben is. Mert nyitott ember vagyok.

Tudjátok, ki a mester, vagy a ti mesteretek? ÖNMAGATOK, BELÜL.

Valóban nehéz az életem, ez egy dolog. Ha panaszképpen jött volna le, elnézést, ha terheltem bárkit is. Én se vagyok tökéletes. Bár, gondoltam, ezt nem kell írnom (csak a paranoiásaknak), hiszen evidens.

2013. febr. 27. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!