164 cm vagyok és 67 kiló, ez BMI szerint sok mégsem tűkök kövérnek, szerintetek lehet hinni a testtömeg indexnek, szükséges mindenféleképp a fogyó?
1. A BMI CSAK tájékoztató adat, elég nagy eltérések vannak alkattól függöen.
2. AZ, hogy te a tükörben nem látod magad kövérnek, nem sokat jelent, mert nem biztos, hogy reálisan nézed magad.
3. Ha csak a magasság/kilót nézik, akkor túlsúlyos vagy, de ha pl sportolsz, akkor könnyen lehet, hogy mégis vékony vagy, mert sok izom van rajtad.
4. Ha a kérdésedre választ akarsz, mármint hogy kell-e fogynod - tegyél fel egy képet, akkor lehet erre valamit mondani, igy nem.
Nem hiszem, hogy megbízható. A BMI szerint kórosan sovány vagyok, ugyanakkor nagy a fenekem és a combjaim is sajnos.
A BMI csak a kilót és a magasságot nézi, ez nem elég adat. Én pl. mindig nevetségesen kevés kiló vagyok a kinézetemhez képest.
A bmi egy átlagos testre van kitalálva. Ha viszont te izmos vagy, mer sportolsz, akkor magasabb súllyal nézel ki úgy, mint egy átlagos testalkatú ember alacsonyabb súllyal.
Ugyanígy ha valaki egyáltalán nem sportol, hiába alacsony a testtömegindexe, csúnya hájacskái lehetnek mellette.
A lényeg, hogy nem kell túl komolyan venni. Apukám mondta mindig azt: fogyókúrában csakis a tükörre szabad "hallgatni". Kit érdekel, hány kiló vagy, mennyi a bmi-d vagy az eq-d. Azt, hogy jól nézel-e ki, úgy lehet megállapítani, hogy megnézed, jól nézel-e ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!