Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyeseknek miért szükséges...

Egyeseknek miért szükséges hinni, remélni, bizakodni az 5 érzékszerven túliak kapcsán?

Figyelt kérdés

AHELYETT, hogy

gondolkodnánk, megérzéseinket használnánk, tapasztalatainkat figyelembe vennénk?

2013. jan. 30. 18:45
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Szimpatikus, hogy minden kérdésedre keresed a válaszokat, a magad módján. Megpróbálsz ésszerűen dönteni helyzetekben, használva a megérzéseidet és tapasztalataidat. Mivel ezek a tieid, rád nézve érvényesek. Másra nem biztos. De te nem elszigeteltségben élsz, tehát kell hogy legyen közös benned és másokban. Ráadásul úgy, hogy nem hatottatok egymás gondolkodásmódjára, különben már nem a saját megérzéseidre stb. hagyatkozhatnál, hanem 'buta módon ' átvennéd másokét. Lehetséges ez? Szerintem nem. Nem baj, ha használjuk és javunkra fordítjuk a miénknél bölcsebb gondolatokat, feltéve, hogy alaposan megvizsgáltuk azokat és elfogadhatóak a számunkra.

Mindaz, amit felsorolsz, talán nem teljesen megbízható. A gondolataid, megérzéseid nagyon változóak lehetnek, sőt be is csaphatnak. Viszont olyan világban akarsz eligazodni ezekkel a képességeiddel, ami próbára teszi éppen ezeket a képességeidet. Ez nem probléma, de lehet, hogy nem jön rosszul egy igazán megbízható irányadó mérték, ami mentén reagálhatsz a körülötted lévő világra. Te is ezt teszed, de úgy, hogy te magadnak vagy az irányadó mérték. Mindig pontosan működsz?

Ha megvizsgálod a világot magad körül, lehet, hogy ugyanarra lyukadsz ki, mint sokan mások. Lehet, hogy ugyanúgy reagálsz bizonyos helyzetekben, ugyanolyan döntéseket hozol mint még sokan. Aki 'hisz, remél és bizakodik' ugyanígy lehet ezzel, de más irányadó mértéket használ, nem azt amit te.

Az alázat jellemző egy olyan emberre, aki Istenben bízik, abban, hogy az ő irányadó mértéke igazán megbízható. Szerényen elismeri, hogy a saját gondolkodásának, megérzéseinek, tapasztalatainak kortálai vannak, viszont a Teremtőnek nincsenek. Igazán bölcsen jár el az, aki erre a Bölcsességre hallgat. Nem azért, mert gyenge, tudatlan vagy megvezethető, hanem mert gondolkodott, megtapasztalta, hogy jól döntött, amikor a Teremtője mellett foglalt állást.

Ha te máshogyan élsz és boldog vagy úgy, legyen részed benne jó sokáig, élj teljes életet! Mások másként döntenek az életükkel kapcsolatban. Kicsit olyan érzésem van a bejegyzéseid alapján(lehet, hogy tévedek!), mintha te mindig keresnéd az utadat, hatalmas energiaráfordítással. Vannak olyan hívők, akik megtalálták az utat, és ők is hatalmas szellemi energiával járják azt.

Jó utat!

Gusev

2013. febr. 9. 00:46
 32/41 anonim ***** válasza:

29-es, és Kérdező:

Tévedés, nem akarlak én meggyőzni semmiről. Ha te nem hiszel az nekem pont ugyan olyan jó mint ha hiszel. Felőlem azt csinálsz amit akarsz. Nekem ebből, hogy te érveket vársz tőlem amivel bizonyítani szeretném az Istenbe vetett hitemet amikbe beleköthetsz, csak az jön le, hogy még arra is lusta vagy hogy elgondolkozz azon hogy szerinted van e vagy sem. Aztán ha kigondoltad, akkor annak ellenkezőjéről a világon senki sem tud meggyőzni. És ez így van jól. A saját tapasztalataidra építsd a véleményed, ne pedig másokéra. Bocs ha korábban goromba voltam. Abban igazad van, hogy nem tudhatom, ki imátkozna a ruhanó repülőn és ki nem, a példád is jó, hogy ami nem imátkozik az sem bizonyít semmit. De nem értem a ti logikátokat miszerint azt szeretnétek, ha minden hívő elfogadná a ti érveléseiteket. Ezzel szemben ti nem fogadtok el semmit abból amit mi mondunk, akkor kérdem én, hol itt az igazság? Egy valamiben tudtatok csak meggyőzni: nem tudjátok elfogadni a másikat olyannak amilyen, ergo nemcsak velünk vitáztok, hanem az életetek egy nagy ellentmondás mindenkivel aki kicsit is másképp látja a világot mint ti. Lehet kemény szavak, de cáfoljátok meg ha nem így van. Ha pedig tévednék, akkor egyben arra is választ adhatánok, miért érdekel titeket ennyire a vallás, ha nem tudtok vele azonosulni? Én sem kérek egy opearénekest, hogy értse már meg jó hangja van de amit énekel, attól kiráz a hideg, miért nem jó neki egy jó kis rock? Nem vitázok vele mert annyira nem érdekel mit csinál, ti miért nem tudtok így tenni velünk, hívőkkel?

2013. febr. 9. 04:59
 33/41 anonim ***** válasza:

"az életetek egy nagy ellentmondás mindenkivel aki kicsit is másképp látja a világot mint ti"

Azért te itt egy kisebb tévedésben vagy. Nekem nem az olyanokkal van a bajom, mint te, akit nem érdekel a dolog. Nekem azzal szokott bajom lenni, hogy rányomok a "véletlen kérdés"-re, és kihoz egy valláskritika témát, amiben az x-edik válaszoló végre jehova tanúja, vagy mittudoménkicsoda és mindenféle hülyeséggel tömi a másik fejét, amit aztán még netán el is hisz. Nekem ezzel van a bajom. Az, hogy szerinted esetleg nem baromság, amit mond, az magánügy, akkor írd le te is, amit gondolsz.

És igen, most, hogy letisztáztuk a kisebb tévedésedet, a többi rész igaz. De nem az életem egy ellentmondás, hanem egyszerűen nem vagy köteles elfogadni mások nézeteit. Az a legjobb, amikor meghallom, hogy hittant akarnak tanítani az iskolákban. Érted. Nem? Akkor elmondom. A gravitációt meg tudod mérni fizikaórán. A fény és a rádióhullámok sebességét is. Azt is megtudhatod, hogy Ötzi körülbelül 5300 éves. De nekem ne akarjanak midnenféle mesét tanítani. Köszi.

2013. febr. 9. 13:50
 34/41 A kérdező kommentje:

Kedves kommentezők! :)

Köszönöm az újabb gondolatokat, érvütköztetéseket, de lehet egy olyan kérésem, hogy az én legutóbbi bejegyzésemet is VÉGIG olvassa el valaki, és esetleg reagáljon is rá? :)

RENGETEG IDŐM MENT EL A BEGÉPELÉSÉVEL. :) És nem szeretnék a levegőbe beszélni. Azért indítottam a kérdésemet, és azért reagáltam hosszasan kétszer is, hogy beszélgessünk az én megközelítésemről és reagálásaimról SZINTÉN. ;)

Én örülök az új bejegyzéseiteknek is, csak hát olyanoké SZINTÉN érdekel, aki a 28-as kommentemet végigolvasta, mégpedig figyelmesen.

Pl Gusev 100%, h nem olvasta azt el -egyértelmű ez a beírása alapján-, tehát fáziskésésben reagált rám. ;) kérhetlek téged is a 28-asom elolvasására VÉGIG, és figyelmesen értelmezve? :)

Előre is köszönöm neked, nektek. :) Ha már párbeszéd...

2013. febr. 9. 20:04
 35/41 anonim ***** válasza:

Nem tudom jól leírni azt neked, hogy miért jelenti számomra az ima az öt érzékszerven túli megtapasztalást. Ha jól gondolom, te nem szoktál imádkozni, hiszen nem tennéd a repülőn se, zuhanás közben. (Kicsit idegen tőlem ez a példa, bár sokszor hallottam már.) Én szeretek hosszan imádkozni, mert van idő az elmélyülésre. Tapasztaltam már, hogy például azonnal kaptam választ egy imában, mert megértettem valamit, amit addig még soha. Talán erre azt mondanád, hogy ezt nem kell imának nevezni, csak elmélkedésnek. Én viszont egy olyan személyhez szólok, aki konkrétan reagál a kérdéseimre, kéréseimre, vagy egyszerűen meghallgatja az összeszedett vagy akár ákom-bákom gondolataimat. Nem hagy válasz nélkül, ha nem is azonnal, de idővel megkapom. Sokszor pontosan érzem, hogy figyel rám, de van úgy, hogy 'elvesztem a fonalat', mert nem voltam összeszedett, nem koncentráltam rá. Van, hogy annyira jó ebben az állapotban lenni (mármint imában), hogy rosszul esik például, hogy abba kell hagynom, mert mondjuk föl kell kelni, el kell indulni otthonról, vagy le kell szállni a buszról, vagy már késő van és aludni kellene.:-) Te is szívesen beszélgetsz azzal a személlyel, akit szeretsz, az egész napodat vele töltenéd, igaz?

Az a helyzet, hogy nem igazán értem azt, amit az ébredés utáni amnéziád hiányáról írtál, ami egy tágabb szintről így alakult nálad. Azt értem, amit a gyerekekről írsz, ők egészen másként élnek a világban, mint mi, sokszor rájuk csodálkozom magam is. Sok mindent elsajátíthatnánk tőlük, ami már egyszer a miénk volt, de elvesztettük. Itt tulajdonságokra, hozzáállásra gondolok. Viszont amit magadról írsz a mélyalvás kapcsán, ne haragudj, nem értem. Illetve lehet, hogy igen, de jó lenne, ha erről írnál még.

Lehet, hogy rossz íze van számodra a hit szónak, mert vallásokhoz kötöd. Talán arra gondolsz, amit különböző vallásokban tanítanak róla, vagy sokan csak úgy maguktól elferdítik a fogalmat, te pedig ezt tapasztalod. Szerintem a legértékesebb dolog, és nem vallásokhoz köthető, hanem egyedül a Teremtő Istenhez, ahhoz, aki az egész világegyetemet megtervezte és precízen, pontosan, nagy szeretettel megalkotta. Tudom, ezt sokan másként gondolják.

Gusev

2013. febr. 10. 00:35
 36/41 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy legutóbbi hosszú kommentemet elolvasva is reagáltál rá, kedves Gusev. :) Legalábbis most már úgy fest, elolvastad azt is, és nem írtam feleslegesen. :)

Idézlek:

"Én szeretek hosszan imádkozni, mert van idő az elmélyülésre ... Talán erre azt mondanád, hogy ezt nem kell imának nevezni, csak elmélkedésnek."

Pontosan evvel szerettem volna kezdeni reagálásomat, de egyből utána olvastam, h hátha inkább elmélkedésnek mondanám. Kezdjük ott, hogy az elvont fogalmak alatt sokan sokfélét értenek. Ezért jobban szeretem körülírni a gondolataimat, és megkérdezni a másiktól, mit ért a szavai alatt, ha azok elvontak. Talán nem pontosan fogalmaztam, amikor azt mondtam, én sose imádkozom. Ha az imát vallásos értelemben vesszük, akkor tényleg nem imádkozom.Tágabb értelemben ez olyan, mint a meditáció. Bár ezen is sokfélét értenek.

Akihez te szólsz, az a tágabb én-ed, minimum 4, vagy 5 dimenziós tudatrészed. Erről egyértelmű tapasztalatom van, és mindenkinek naponta van, amikor ÁLMODIK. Kérdezted is, miként utalok a mély alvásra. Most az álom állapotára is utaltam. Ez jóval kevésbé mély, mint az Eredetünk, amely maga az abszolutum, az egyetlen nem relatív, nem szubjektív dolog.

Akihez imádkozol tehát -és minden vallásos-, alig teljesebb nálad, de lényegesebben, mitn a hétköznapi földi tudatállapotod. Ez sokka lcélszerűbb is -már aki imádkozik-, mint ha a végtelen dimenziós (mondhatjuk nulla dimenziósnak is) Eredetünkkel kommunikálnál, ami vélhetőleg megfelel a vallásosok istenfogalmának. De nem szeretem az "isten"/Isten" szavakat, se a "hit" szavakat, mert számos ioylan értelemben IS használják, mely tele van negatívummal: vaksággal, puszta gyatra reménykedéssel, az önálló gondolkodás hiányával, megvezethetőséggel, melyek a vallások jellemzői. Ettől függetlenül mindenből lehet okulni, tanulni, a vallásokból is. Mint írtam, készséggel tanulmányoztam mások megértése végett különféle kulturák vallásait, alap szinten. Így többféle keresztény felekezet Biblia fordítását, valamint India szent könyvét: a Bhagavad Gita-t, és buddhista, zenbuddhista iratokat (ezekhez ki vallásként, ki inkább filozófiaként közelít), a vaisnava vallást (ez is indiai hitrendszer, népszerű nevén a Krisna tudatúak), a taoizmust szintén. Nem adot alapvetően újat számomra ezek tanulányozása, mondom, más kulturák megismerése és simerőseim megértése okán tettem. Nyitott vagyok másokra, a másságra.

Az önálló gondolkodásom, tapasztalataim óvatos megfigyelése, megérzéseim mind egyre pontosabb képet mutattak számomra tágabb valóságunkról már 12-13 éves koromban is. Huszonéves koromvége táján történt, amiről előző kommentemben írtam. Nem lehet személyes névmással kifejezni, kifel történt , ami történt, és időhatározóval se. Ugyanis mindenki tudatában van Eredetünknek, mégpedig mélyalvás során. Az álom állapotban pedig néhány fokkal tágabb énünkkel kommunikálunk, az pedig szimbólumok által tanít minket és segít feldogozni élményeinket, érzelmeinket, a hétköznapok során felgyűlt gondolatainkat.

Ezt mindenki tudja, te is, én is, mindenki, de MINDENKI ELFELEJTI ÉBREDÉSKOR, mivel az énvédő pszichés mechanizmus erősen visszaszűkíti a tudatot, amikor alvás után felébred az ember. Pl. 5 éves kor előtt még napközben is alfában, mikor még mélyebb tudatállapotban van a gyermek, épp úgy, mint mikor eg yfelnőtt álom állapotban van. Ezért olyan képlékeny ,tanulékony, nevelhető, de sajnos negatívan is befolyáslható egy kisgyermeki tudat. Sőt, kb 2-3 éves korig napközben is még hosszabb ideig az Eredetben van a tudata a picuroknak, egy újszülött és egy embrio, magzat meg folyamatosan. A könnyebb megértés miatt használtam időhatározót, és mert a hétköznapjainkban valóban az időfolyam illúziójában vagyunk. Erről mind tudtok ti is mélyebb tudotszinten, főleg mélyalvásotok során. Szóval ébredéskor erősen visszaszűkül a tudat, bár 3-5 évesen csak enyhén szűkül vissza, amikor felébred az óvodás gyermek. KB 3 évs kor előtt meg szinte alig.

Napközben történt -ismétlem: félreérthető, hogy időhatározót és személyes névmást hasnzálok, de nincs nyelvtanunk erre-, hogy 10-20 perces átmenettel spontán, bármiféle szer nélkül és hatások nélkül "visszakerültem" az Eredetünkbe. Ekkor tudtam meg, hogy mindenki viszakerül ide, mélyalvása során, tehát semmi rendkívüli nincs ebben. Időfogalmaink szerint "később" "én" visszakerültem a hétköznapi , éber tudatállapotomba, AZONBAN HIÁBA ZáRT VISSZA A TUDATOM ERŐSEN, MINT ÉBREDÉSKOR, AZ ÉNVÉDŐ MECHANIZMUSOM NEM MŰKÖDÖTT, ÍGY MEGMARADT AZ EMLÉK TELJES LÉNYEGE AZ EREDETÜNKRŐL. Az Eredet/Forrás -vagy nevezzétek, ahogy akarjátok, mindegy- alapvetően időtlen bár, de potenciálisan BÁRMIT tartalmaz, így az időérzékelés végtelen formáját is. Mégis, alapállapotában maga a végtelenség és a semmi, a végtelen potenciális semmi. Nem személy és nem dolog, hanem A potencia. Ebből "ered" minden, bármi, még a semmi is. (Erre mondja egyik híres ismerősöm, hogy "na ez nem semmi, mi? ;) ")

Mivel énvédő mechanizmusom nem működött, ezért tudok hétköznapjaimban is arról, amiről ti is tudtok bár, de csak alvásotok alatt, és ébredéskor mindig elfelejtitek, önvédelemből. Mivel önvédelmem kihagyott, néhány napi némileg sokkos állapotban voltam, holott az Eredet maga a "legtermészetesebb, problémamentes" állapot, anonnan minden, még a problémák is származnak, "igény szerint". ANNYIRA EGYSZERŰ ÉS MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ, TERMÉSZETES AZ EREDETÜNK, HOGY HÉTKÖZNAPI ÉSSZEL AZ EMBEREK 99.99%-A NEM HAJLANDÓ FELFOGNI, mert a hétköznapokban a logikai-elemző hajlamunk túl erős, az pedig még a legegyszerűbb használatával is viszonylag túlbonyolítja a meglátásokat, a megértést. És a fő oka, hogy nem hajlandóak a legtöbben erre: egőjuk félelme az Eredettől. A vallásosok egója is fél az Eredettől (az ő szavaik szerint: istentől). Ez kissé abszurd, hiszen imában sose "istenhez", sose az Eredethez imádkoztok, hanem eg ynálatoknál alig teljesebb személyhez, akik SAJÁT MAGATOK MEGHOSSZABBÍTÁSAI, úgymond, csupán 1-2 dimenzióval teljesebbek nálatok. Mégis sokkal-sokkal többet tud nálatok a teljesebb énetek, ahogyan nálam is a teljesebb énem.

Nem maradtam az Eredet állapotában, ezt ismét hangsúlyozom. Épp oylan védtelen és esendő vagyok, ahogyan ti, azonban egóm védett majdne mannyira, mitn a ti egótok, hiszen valamilyen szinten továbbra is működik énvédő pszichés mechanimzmusom, mint mindenkinek a sajátja. Egó alatt nem annyira az egoizmust értsétek, ahenm a szűk, hétköznapi tudatállapotunkat, vagy mondhatjátok úgy is: lelketek. Bár akármeélyik szóval fejezzük is ki, sokkal önzőbb, minthiszitek. Kié jobban, kié kevésbé. Egyrészt ezért ne mvagytok az Eredetben tartósan, és én se tartósan. Másrészt mert tanulni vagyunk alapvetően a 3-4 dimenziónkban, tehát amikor nem alszunk, amikor nem álmodunk. A tanulás, fejlődés e rendszer megismerése okán van. Ezen túl nem nagyon van mit tanulni, inkább cska teremteni-megélni a LÉT lényege. A mi rendszerünk (az anyagi világ) egy erősen beszűkült érzékelésű és gondolkodású, logikai alapú rendszer. Kell is a logika ENNEK a rsz-nek a megértéséhez. Azonban a tágabb világ megismerését gátolja. Épp ezért hasztalan, gátló és káros pl. a Bibia elemzés, és bármiféle analízis használata AZ ESETBEN , HA A 4 DIMENZIÓNÁL TÁGABB valóságra kíváncsi a személy.

A hit pedig bármit bevonzzhat, veszélyes. Pl. hiszel valami jóságos, "magasabb erőben/személyben", akkor akár valami negativisztikussal is felveheted a kommunikációt, ami félrevihet téged ÁTMENETILEG, bár ez is egy tapasztalat és tanulság, tehát fejelsztő, csak nem árt az érzelmeinket is óvni a sérülésektől. (A ti szavaitokkal ha "démont vonzol be", holott te "istenben hiszel", az hosszabb-rövidebb időre érzelmi sérülést okozhat nektek, tehát a hit egy bizonytalan behatárolatlan dolog).

Ha pedig a hit az adott személy számára mint valamiféle kitartó törekvés lényegű, az meg hiábavaló, mert naponta találkoztok ti is az Eredettel, mindannyiónk eredetével, míg a hétköznapok nem erre a célra vannak. A test halála utén és kb 3-5 éves kor előtt meg amúgy is szinte "huzamosabb ideig" az Eredetben tartózkodtok, "máskor meg" legalábbis a teljesebb énetkebne, mely minimum 4-5 dimenzióba nlétezik, benne fogalalva a saját, 3-4 dimenziós hétköznapi személyedet, bár ugye ha a test halála uténiakról beszélünk, akkor már fizikai test nélkül foglalja magába a "hétköznapi", azaz 3-4 dimenziós részeteket.

Hiába bármi törekvés, igen ritka, ha a hétköznapokban valaki "visszaemlékszik" arra, amely állapotban amúgy is mindenki tartózkodik mélyalvásakor. Ez ne mdicsekvés részemről, hiszen nekem van nehezebb doglom, bár ezt ti nem tudjátok, mert éber tudatállapotban nincs közvetlen "emléketek" az Eredetről. Az egót rendkívül feszélyezi, zavarja a hétköznapi feladatában, hiszen tanulni úgy képes csak az egó, ha rendkívül kitüntetettnek HISZI önmagát. De ezt ne mfogja fel, azt hiszi, ho kellően szerény. Az Eredetben minde egó cska egy a sok közül, bár akármikor akármelyik egó akármelyi kaspektusa és emléke felidézhető, sose veszik el, ennek ellenére egy egó se viseli el az Eredetet. Bár én egy hét alatt megszoktam, h emlékezem rá. Ezért pl. a test halálakor -ugyebár természetesen nincs valódi halál, csak átalakul a testünk jelentősebb mértékben, mint amíg használjuk és már nem használja az egó többet abban a formában a testet, amikro az elpusztul- tehát a test halálakor számos személy/lélek/egyéni tudat/egó még azt hiszi, hogy a testében van, és nem érti sokáig, az miért nem mozdul; aztán bemagyarázza magának, hogy megint cska álmodik, és ha felébred, a teste megint hasnzálható lesz. (Csak ne lenne pl. annyira véres a test, ha pl. autobaleset miatt halt meg, stb.). Tehát az időérzékelés még viszonylag jelentős a test halála utén is közvetlenül. Aztán megjelennek meginta méylebb tudatállapotok, akár a mélyalvás.

Teljesen fals azon vitatkozni, hogy "mikor kerülünk vissza istenhez/az Eredetbe", mert mindig abban vagyunk, de csupán mélyalvásban tudatosulunk rá, és amikor elpusztul a testünk, akkor vnnak időszakok, ha időhasználattal fogalmazom meg. Épp ezért értik félre a reinkarnáció fogalmát is. Nem létezik "előző/következő" életm, hiszen végső soron nincs idő. Minden testi élet (inkarnáció) mindenkié, azaz az Egyetlené, az Eredeté. Egyetlen lélek/tudat van végső soron, ésamit a hétköznapokban mint "saját magatoknak" élet meg, az egy RÉSZBEN LEVÉSNEK ILLUZIOJA, holott senki és semmi nincsalapvetően részekre tagolva, bár a hétköüznapokban így könnyebb tájékozódni. Ennyi erővel hihetnétek azt is, mintha a jobb kezetek egy külön , tőletek független személy lenne, ésa balkezetek is. És lehetne a végtelenségig "aprózni": minda tíz ujjatok a kezeiteken mintha külön személy lenne, ennyi erővel ezt is hihetnétek, pedig ez szubjektív megítálás lenne. PONTOSAN ILYEN SZUBJEKTÍV MEGÍTÉLÉS AZ, hogy pl. a te, vagy az én, vagy Kovács Pisti, vagy Ikszipszilon Julcsa mintha egymástól külön álló részek lennének. Bizonyosz szemszögből -5 érzéksezrvünk csökevényes illuziókeltése miatt- tényleg részeknek tűnnek, mintha különböző személyek lennének. HOLOTT CSUPÁN VÉGTELEN, FRAKTÁLIS TAGOLÓDÁS A RÉSZEK ILLÚZIÓJA.

Végső soron egyetlen lény/lélek/tudat létezik. Ez pedig maga a végtelenség, eredeti állapotában a végtelenül potenciális semmi.

Mindezt tapasztalatból írom, és ti mind tapasztaljátok is, mélyalvás alatt, és az emberek legalább 99.99%-a elfelejti, amikor felébred (TI MÁZLISTÁK, HIHIHI ;-) ) .

Tényleg sokkal könynebb nektek iylen szempontból, mint nekem, ha "hiszitek", ha nem. A hétköznapi tudatállapot alapvetően nem arra van ,h az Eredetre emlékezzünk, hogy az Eredetnek közvetlenül tudatában legyünk.

Amit imának hívtok -már amennyire általánosítható e fogalom mgéa vallásosságotokon belül is, de hát ki mit ért e szó alatt ugyebár-, nos, ismétlem, azt viszont egy hasnzálható dolog a sok közül, és ismétlem: nem sokkal tágabb szinttel kommunikiáltok ilyenkor, hanem oylan szinttel, amivel praktikusabb és folyton segítséget és tanító akadályt nyújjt nektek: fraktálisan egy tágabb szintetekkel teszitek ilyenkor. Az Eredet sokkal sokkal sokkal egyszerűbb annál, hogy kommunikálni lehessen vele. AZ VAN, LÉTEZIK - ennyi, lényegileg. De hát a fantáziátok sé egótok tiltakozik ez ellen.

Na pl. ezért is káros a vallásos hit... épp úgy, mint az anyagi világ, egy zavaró, megétvesztő illúzióra hajlamosít, tévképzetekre, fantáziálásra. A fantáziának inkább pl. a művészi önkifejezésnek és pl. egyes esetekben a psziché feldolgozásában van szerepe, meg a vágak pozitív kivetítésében lehet még hasznos szerepe. azonba nnem tudja a legtöbb vallásos, hogy csupáőn fantáziál, amikor a vallásával foglalkozik és ezt hite által teszi. De hát ez is egy tapasztalat, lecke... Bár nem mindegy ki milyen szinten bonyolítja asaját tanulását, márpedig a vallásosság egy feleslegesen túlbonyolított kitérő, általában. Ahogy mondani szokták: "tartozozz az ördögnek egy úttal", amikor felesleges kört, kitérőt ír le az ember. ;) Bár most a vallásosok fogalmaira rímelő szólás.-mondást idéztem. ;) Tehát az én szütáramban nincs isten, nincs ördög, nincs hit és nincs hitetlenség. De van pl. figyelem , megértés és megérzés, tapasztalás, gondolkodás.

Mások reagálása is érdekel előző és jelenlegi kommentemre főleg. Meg egyébként is a kérdésemre. :) Gusevé is továbbra is akár. :)

2013. febr. 12. 10:22
 37/41 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Érdekes, hogy azt mondod a "vallásosokra", hogy bonyolítják a dolgokat, akadályt képez a hitük az 'Eredetben ' való létezésben. Én sokkal egyszerűbbnek gondolom ezt.

Mi, akik tudjuk, hogy miért hiszünk Istenben és a Fiában, azt mondjuk, hogy minden az Ő energiájából származik és működik, így életünk is azért lehet, mert ő adta a szikrát, a leheletet, az energiáját hozzá.

Ha meghalunk, ez az élő erő visszakerül ahhoz, akiből származik, és továbbra is nála marad addig, amíg újra élhetünk új testben. Addig nincs egó. Az Ő emlékezetében létezünk, amit mi tudattal nem élünk át, mivel test nélkül nincs életünk, halottak vagyunk. Viszont Isten mindegyikünket ismer. A DNS mindenkiben más, és ezt Ő alkotta meg. Olyan, mint az azonosító jelünk. Ez alapján minden személynek újra tud életet adni, gond nélkül, újra a saját testében. Nem én találtam ki, a Biblia ír arról, hogy Dávid királyt már mint embriót is ismerte Isten, pedig még a napjai nem is voltak megszámolhatók. Erre te mondhatod, hogy nem fogadod el, mert ez a könyv sokszor átírt mű, csak erre nincs bizonyíték, míg a hitelességére számtalan van.

Ennek kapcsán érdekelne, hogy milyen kutatási eredmény bizonyítja azt, hogy az időérzékelés még viszonylag jelentős a test halála után is közvetlenül? Mekkora ez a 'közvetlenül'? És a 'viszonylag'? Az idő fogalmát kerülve ez nem jó megfogalmazás.

Azt írod, hogy az egó nem viseli el az Eredetet. Ez mit jelent?

Olvasom a Bibliában, hogy Isten ezt mondja: „Nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon.” Hogy is lehetne szemtől szembe kerülni azzal az energiával, ami megteremtette és fenntartja az egész világegyetemet? Ha a Naphoz még csak nem is állhatna közelebb egy centivel sem a bolygónk, mert elégne minden a földön, akkora energiája van, akkor milyen lehet az az energia, amiből mindez létrejött? Ehhez képest a mi személyes életünk milyen? Mint a molylepke szárnyának suhintása? Mégis személyenként szeret minket Isten. Én ezt a szeretetet szeretném mélyébrelnétben megélni.

Mi testet kaptunk, ami köt minket. Ha csak az Eredetben létező tudatunk számítana, nem lenne testünk. Ez a test két lábbal áll a földön, Istent viszont szellemmel és igazsággal imádjuk, mert még ezt is tőle kaptuk.

Ha nem vagy már kíváncsi a hozzászólásomra, csak szólj. Biztosan a hozzád hasonlóan gondolkodókra vársz. Minden jót!

Gusev

2013. febr. 12. 21:06
 38/41 A kérdező kommentje:

Kérdéseidre:

nem kutatási eredmény bizonyítja, hanem az a tapasztalat, melyet mindannyian megélünk mély alvás során, csak én egy ideje emlékszem rá, a többség viszont nem. Nem tehetek erről -tudatosan legalábbis nem-, és nem kérkedésből írom, és hinni se kötelező nekem (pláne, hogy nem is ajánlok semmiféle hitet, mert az nem vezet sehova, max tanulsághoz a hit mint olyan hibáról).

"Mekkora ez a 'közvetlenül'? És a 'viszonylag'? "

Egyéni tudat érzékelés esetén -tehát amikor nem az Eredet van érzékelve (nincs rá nyelvtan, ezért nem lehet szavakkal megfelelően kifejezni)- MINDEN szubjektív, az időérzékelés is módja , ideje stb is.

A TUDOMÁNY IS SZUBJEKTÍV, KUTATÓNKÉNT IS.

IDŐBELILEG IS VÁLTOZÓAK A TUDOMÁNYOS EREDMÉNYEK.

-----

NE KÍVÜL KERESSÉTEK AZ EREDETET, NEM EGY MÁSIK SZEMÉLY AZ!

ELEVE NINCSENEK KÜLÖN RÉSZEK, SZEMÉLYEK, TÁRGYAK, STB, EREDENDŐEN! A KÜLÖNBÖZŐSÉG CSUPÁN ILLÚZIÓ! De a tanulási folyamatainkhoz kell a megkülönböztető képesség, így a részek illúziója is.

De NEM elhinni kell a részek különbözőségét.

TE MAGAD VAGY AZ EREDET, AHOGYAN MINDENKI AZ. FRAKTÁLIS SZERKEZET MIATT NINCSENEK HATÁROK KÖZÖTTÜNK! A Biblia is írja -hogy a te szent könyved szavaival éljek, melynek egy része tartalmazza a valóságot, kódolva, csak hát részben átírták, tehát egy része hamis, ill. nehezen és szubjektíven értelmezhető, de egyébként a Biblia is írja, hogy Jézus állítólag ezt mondta: "Én Bennetek, Ti Énbennem" -> EVVEL A FRAKTÁL SZERKEZETÜNKRE UTAL, MELY ÁLTAL NINCS HATÁR SENKI ÉS SEMMI KÖZÖTT.

"Azt írod, hogy az egó nem viseli el az Eredetet. Ez mit jelent? "

Azt, hogy ego érzékelés (ennek tudatállapota) képtelenség az Eredetben, mert az Eredet más jellegű: az egót IS magában foglalja, annál végtelenül "több" és "kevesebb" is egyszerre. Az ego-tól ez idegen, mivel elhatárolnak hiszi magát és kiemeltnek. Holott minden azonos alapvetően és fraktálisan összefügg minden mindennel, határok nélkül.

AZ A BAJ, HOGY AZ ANYAGI VILÁG ESZKÖZEIVEL -5 érzékszerveddel, logikával stb- AKAROD MEGÉRTENI AZ EREDETET, HOLOTT EZ TAPASZTALATI KÉRDÉS.

"Ha csak az Eredetben létező tudatunk számítana, nem lenne testünk."

Nem csak az számít.

"Ha nem vagy már kíváncsi a hozzászólásomra, csak szólj. Biztosan a hozzád hasonlóan gondolkodókra vársz."

Hm... úgy fest, netalán a dolgokat hittel megközelítőkre különösen jellemző a pszichés kivetítés? Nem tudom, honnan vetted, hogy bármi eséllyel akár, de nem lennék kíváncsi a szavaidra...?

Szívesen olvaslak -és minden más korrekt beírást, bárkiét-, még ha nem is értünk egyet bizonyos dolgokban. Ha épp erre járok, olvasom, ki, mit ír ide.

------------

" Ha a Naphoz még csak nem is állhatna közelebb egy centivel sem a bolygónk, mert elégne minden a földön"

Na, ez már más téma. Ez már tudományos kérdés, és a tudomány szemszögéből fals, amit írsz. Ugyanis nem milliméter szabályos körpálya a Földé, hanem ellipszis, mégpedig sok ezer kilométer különbség van a Föld Naptávola, és Napközele között.

2013. febr. 17. 13:02
 39/41 anonim ***** válasza:

Nagyon jó volt, köszönöm! :)

Tök jól nyomod ezt a mester-szlenget, ki kéne adni, hadd sodródjon a keresők kezébe! :) Meg másokéba is, akik pillanatok alatt leteszik és továbbállnak! :)

Tényleg jó volt, régen olvastam már újdonságot is a témában, nemhogy olyat, ami azonnal magától értetődő valami előttem rejtett okból. Köszönöm még egyszer, fincsi volt!

Egy valami piszkál: azt érzem, hogy elég durva nyűg neked ez, és valamiért nem hagy nyugodni. Talán csak nagyon elnyomom a félelmeimet, és így kerülnek elő... Amikor célzol rá pl azzal, hogy nekünk a jó, akkor olyan, mintha valami egészen kemény élet lenne a tied ezzel a felszin alól kipillantással. Meg tudsz-e nyugtatni? :)

2013. febr. 23. 21:35
 40/41 anonim ***** válasza:

Te miért éreztél kényszert, hogy kiírd ezt a kérdést? Miért nem küzdted le? Miért tartod magadat másnál okosabbnak? Miért? Miért?

Kiírjam én is ezt kérdésbe?

2013. febr. 24. 08:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!