Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem mondták hogy a...

Miért nem mondták hogy a keresztény Isten az Jehova isten?

Figyelt kérdés

kb 10 évvel ezelőtt kérdeztem a hittan tanárt hogy a mi Istenünknek miért nincs neve mint Allah,Zeusz,stb.?

a válaszra nem emlékszem valami olyasmi volt hogy ő az egyetemes isten ő a legfelsőbb Isten, na nem biztos hogy ez így volt de ez rémlik én óvodában is és általános iskolában 6.-ig jártam hittanra de egyik tanár se mondta hogy Jehova az aki zsidó Isten, hát ha nincs az internet akkor nem is tudom meg hogy így hívják az Istent.

2013. jan. 27. 19:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
"Jézus nevét tudjuk, hogy hogyan ejtették, és szólíthatom is így" Természetesen itt nem a Jézus név (kiejtésére gondoltam.) Gondolom te is utána tudsz nézni, hogyan is ejtették... :) A JHWH- nak nem.
2013. jan. 31. 22:41
 32/36 anonim ***** válasza:
37%

" de miért csak Isten Nevén akadtok fent"

A Megváltó miért nem nevezte soha nevén az Atyát?

2013. jan. 31. 22:45
 33/36 anonim ***** válasza:
21%

"Hogy miért? Azért mert nektek ez a legfontosabb, hogy Jehovának kell hívni! A következőben pedig azt állítjátok, hogy nem ez a lényeg, hogy hogyan ejtjük"

NEM IGAZ! Ilyen manipulatív vádakkal, vagyis szalmabáb érvekkel ne gyere már, kérlek! Jehova Tanúinak az a legfontosabb a Biblia ismeretük alapján, hogy HASZNÁLJUK Isten szent Nevét a saját nyelvünkön elterjedt formában. Ezt is leírtam már. Azért a "Jehova" formát használjuk, mert nemzetközi szinten ez az alak a legelterjedtebb, legismertebb. Ennyi, a többi mellébeszélés, semmi több.

"akkor miért zavar téged az, hogy ha én Atyámnak szólítom, mert nem győztetek meg a kiejtést illetően?"

A fentiek miatt, azért, mert a Biblia nem ad felmentést az isteni név használatát illetően arra az esetre, ha netán más nyelveken módosul a kiejtés, mivel természetszerűen módosul, már a nyelvi különbözőségek, sajátosságok miatt is. Ez a bibliában LOGIKUSAN nem kifogás egy név vagy kifejezés használata ellen!!!

"Jézus nevét tudjuk, hogy hogyan ejtették, és szólíthatom is így, de a Teremtőt te sem tudod, és én sem tudom, akkor miért erősködsz"

Ezek olyan gyerekes érvek..., nevetséges! Mint kiderült, nem "erősködök", az elterjedtség , ismertség okán használjuk ezt a nevet. Tájékoztatnálak, hogy teljes bizonyossággal Jézus nevének a pontos kiejtését sem ismerjük, mert vannak kissé eltérő módosulatok még az Ő esetében is, DE még egyszer mondom: NEM EZ A LÉNYEG! Ma, a rengeteg különféle nyelven nem a héber formák szerint ejtjük, mégis megvagytok elégedve azokkal a gyakran nagyon eltérő formákkal. Álszentség a részedről ebbe belekötni!

"Ha ott állhatnál Isten előtt és azt mondaná, hogy miért tanítottad rosszul a nevemet"

Folytatva a te félresiklott érvedet, ebben a szellemben tőled meg azt kérdezné, hogy miért használtad rosszul az én Fiam nevét, ha (állításod szerint) ismerted az eredetit is???? No, miért? De a bibliából tudjuk, hogy Isten nem ebben a szellemben gondolkozik!!

"Ha nem tudom biztosra, hogy így kell szólítani nem fogom úgy szólítani!"

És még számtalan más nevet, kifejezést sem tudsz biztosan, hogyan kell kiejteni. És különben, nem is azon ejted egyiket sem, amit esetleg "sejtesz"!!

"De neked ez miért fáj?"

Jehovát sérted meg vele, mert egy hamis értelmezést erőltetsz a szent NEVE használata ellen, holott a bibliában világossá tette, hogy használni kell, és hogy "örökre" szánta!

"A Megváltó miért nem nevezte soha nevén az Atyát?"

Mivel bizonyítod ezt??? SEMMIVEL, semmiféle hiteles bibliai bizonyítékod nincs arra, hogy nem használta. A mai fordítások egy részével és a nemlétező eredeti szövegekkel tán??? De viszont a Szentírásból könnyen igazolható, hogy (mivel nincs háromság) Jézus "megismertette" Isten nevét a tanítványaival. Ha nincs a Keresztény szövegekben pontosan kiírva Isten neve, még a Héber Iratokból idézettek sem, akkor igen komoly értelmezési problémák adódnak.

2013. jan. 31. 23:34
 34/36 anonim ***** válasza:
0%
Azzal, hogy használod a nevét, még nem fog megváltani a haláltól. El kell fogadni a megváltását, nem a nevét kell mondogatni. Jézus is megmondta, hogy majd sokan fognak hozzá fordulni, hogy Atyám így meg Istenem úgy, Ő pedig majd azt fogja mondani, hogy távozzatok tőlem, mert nem ismerlek titeket.
2013. jan. 31. 23:49
 35/36 anonim ***** válasza:
27%

"Azzal, hogy használod a nevét, még nem fog megváltani a haláltól."

Bizony, ez kevés. És ha hiszed, ha nem, pontosan ezt vallják Jehova Tanúi is! Semmi újat nem mondtál ezzel.

2013. febr. 1. 14:19
 36/36 lőrinc3 ***** válasza:
24%
ÉN vagyok az ÚR.Ábrahámnak,Izsáknak,Jákobnak úgy jelentem meg,mint mindenható Isten,de azon a néven,hogy az ÚR,nem voltam ismert előttük.Ha ezen a kijelentésen egy kicsit is elgondolkodunk akkor fel tűnik mindannyiunknak hogy itt eredetileg valóban egy név volt ki mondva.Amely a JEHOVA névre utal.Mert a Mózesnek kijelentett név eredetileg JAHVE,a zsidók azonban a 2móz 20,7-re tekintettel nem mondták ki,hanem helyette az adonáj nevet olvasták,ennek jelentése:ÚR.Ezért a legrégibb fordításokban nem szerepel.Ha a zsidó nép volt az aki elvetette az Isten fiát egy szólva meg ölte,akkor hogyan lehet hitelesíteni ezt kijelentést,úgy hogy az egész bibliai fordításokból szinte ki hagyták.bele értve a Kálvin János által fordított bibliát is.Elvetették Jézust,de a hagyományaikat meg mindamáig meg tartjuk érdekes nem .
2013. febr. 17. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!