Jól beszélt-e a híres francia biológus, Louis Pasteur? (Öt évvel a Fajok Eredetének kiadása után. )
"Az anyag meg tudja szervezni önmagát?
" - Nem!"
"Manapság nem létezik olyan ismert körülmény,
melynek segítségével meg lehetne erősíteni,
hogy mikroszkópikus lények a világra jöttek hozzájuk hasonló szülők nélkül."
"de hogy még nevetségesebb legyél,"
"Vicces, hogy egy takarítónő akarja megmondani, hogy mi a tudomány és mi nem az.
Inkább olvasgasd tovább az őrtornyot."
A gúnyolódás, az megyen, közben a tudásotok = 0
Még a saját elméletetekkel sem vagytok tisztában. lol
Hisz ez nevetséges.
De hogy komolyabbra fordítsam.
A darwinista szemlélet szerint az evolúciós folyamatban olyan köztes lépcsőfokoknak kell létezniük, amelyek összekötik az élőlények „ős-formáit” és feltételezett leszármazottaikat. Ám ezek az ún. „átmeneti formák” vagy „hiányzó láncszemek” általában ismeretlenek. Charles Darwin A fajok eredete című művében ezt írta:
…A Földön korábban létezett köztes alakok száma minden bizonnyal igen nagy számú kell legyen. Akkor miért van az, hogy nincs tele minden geológiai réteg és kőzet ilyenekkel? A geológusok kétségtelenül nem bukkantak eddig ilyesfajta fejlődési láncolatra; ami talán a legnyilvánvalóbb és legsúlyosabb ellenvetés lehet az elméletemmel szemben.
A jelenleg ismert fosszilis leletek tízezrei közül csupán alig néhányra mondják azt, hogy a Darwin által említett „hiányzó láncszemek” volnának. Ám ha ezt a néhány leletet jobban megvizsgáljuk (néhány gyakran idézett példa többek között az Archaeopteryx [„ősmadár”], Ambulocetus [szárazföldi emlős], az Acanthostega [kétéltű]) és a Tiktaalik [hal]) akkor kiderül, hogy az általuk képviseltnek vélt átmeneti csoportok egyetlen lényeges tulajdonságára sem nyújtanak kielégítő magyarázatot, s ráadásul e kövületek gyakran hiányosak is. Ezenkívül az a feltételezés, amely szerint ezek az állatok a „leszármazás jelentős állomásai” lennének, pusztán morfológiai megfontolásokon alapul (ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a laptopok a pizzás dobozokból fejlődtek ki), és nem veszi számításba a genetikai kód megkerülhetetlenül szükséges változásait, amelyek nélkül pedig nem mehetett volna végben e vélt folyamat. Emiatt nyilatkozott így Stephen J. Gould, néhai harvardi paleontológus:
A kövületekben talált legtöbb faj fejlődéstörténete két olyan sajátosságot mutat, amelyek egyáltalán nem egyeztethetőek össze a fokozatosság elvével: 1. Állandóság.
A legtöbb faj nem mutat egyenletes változást azon időszakban, amíg jelen van a Földön. A fosszíliák tanúsága szerint létezésük ideje alatt épp ugyanolyan jegyekkel bírtak, mint amilyenekkel kihalásuk idején rendelkeztek; az alaktani változások általában behatároltak, a fejlődés határozott irányvonalai nem fedezhetőek fel bennük. 2. Hirtelen megjelenés. Bármely területet vizsgálunk, egy-egy faj nem fokozatosan, elődei lépésről-lépésre történő egyenletes átalakulása révén fejlődik ki, hanem hirtelen,’teljesen kifejlett formájában’ tűnik fel.
Gould professzor kidolgozott egy elméletet, amelyet a „szakaszos egyensúly” hipotézisének nevezett el. E teória szerint az „átmeneti formák” azért nem kövülhettek meg, mert a változások gyorsan és kisszámú populáción belül történhettek. Ám ezt az elméletet a genetikai eredmények nem támasztják alá. Túl nagyszámú és túl komplex biológiai tulajdonságnak kellett volna létrejönnie túlságosan is kisszámú generáción belül. Ez a teória nem veszi figyelembe a Darwin által említett hosszú időtartamokat sem, amelyek elősegíthetnék a komplex biológiai változásokat. A hiányzó átmeneti formák továbbra is magyarázatra szorulnak, és súlyos érvekként állnak szemben az evolúciós elmélettel.
Mellesleg az általatok oly nagyra becsült "evolúcióbiológusok" csúfos szégyenben hagytak benneteket és az evolúciót is.
"A Földön korábban létezett köztes alakok száma minden bizonnyal igen nagy számú kell legyen. Akkor miért van az, hogy nincs tele minden geológiai réteg és kőzet ilyenekkel?"
nincs? miért amiket eddig találtak, azok mik? tökéletesen kifejlett egyedei egy fajnak? igen
és átmenetek is egyben? igen
te is átmenet vagy? IGEN
"1. Állandóság.
A legtöbb faj nem mutat egyenletes változást azon időszakban, amíg jelen van a Földön. A fosszíliák tanúsága szerint létezésük ideje alatt épp ugyanolyan jegyekkel bírtak, mint amilyenekkel kihalásuk idején rendelkeztek; az alaktani változások általában behatároltak, a fejlődés határozott irányvonalai nem fedezhetőek fel bennük. 2. Hirtelen megjelenés. Bármely területet vizsgálunk, egy-egy faj nem fokozatosan, elődei lépésről-lépésre történő egyenletes átalakulása révén fejlődik ki, hanem hirtelen,’teljesen kifejlett formájában’ tűnik fel."
ez úgy, ahogy van, baromság :/
"Mellesleg az általatok oly nagyra becsült "evolúcióbiológusok" csúfos szégyenben hagytak benneteket és az evolúciót is"
azt most nem kommentálom, hogy "harmonet.hu/ezoteria", komoly emberek már ezzel sem foglalkoznak..
de mivel én ilyen komolytalan vagyok, tedd be azt a linket a természettudomány kategóriába, és lásd, hogy szedik ízekre a biológusok
(természetesen annyit hozzátennék, hogy a cikk első mondatából kiderül, hogy az, amit ők megdöntöttek, az nem az evolúció, mivel továbbra sincs benne ilyesmi: "a majmoktól származunk, s korábban ebihalakból véletlenszerű változások folytán egyszer csak emberré alakultunk", az ebihal sose alakult emberré, mint azt mindenki tudja)
"nincs? miért amiket eddig találtak, azok mik? tökéletesen kifejlett egyedei egy fajnak? igen"
NEM!
Tökéletesen megtervezett egyedei egy falynak.
"és átmenetek is egyben? igen "
NEM!
Semmi közük az átmnetekhez.
Csak ahogyan már előzőleg említettem, POFÁTLAN MÓDON BELEMAGYARÁZZÁTOK, RÁKENITEK HOGY AZ IGENIS ÁTMENET.
Ez akkora gusztustalan húzás.
Átmenetek nem léteznek, csak a mesékben ("evolúció")
"te is átmenet vagy? IGEN"
NEM!
"ez úgy, ahogy van, baromság :/ "
ÉS itt már eggyértelműen megtörtél.
Miért lenne baromság?
Csak mert te azt gondolod?
De észérvekkel már nemtudod alátámasztani.
Nevetséges.
"de mivel én ilyen komolytalan vagyok, tedd be azt a linket a természettudomány kategóriába, és lásd, hogy szedik ízekre a biológusok "
Mikor ezt a mondatot végigolvastam, homlokomat fölráncoltam és elmosolyodtam.
Mostmár biztos vagyok benne hogy te csak egy 16éves kislány vagy.
Lásd hogy szedik ízekre a biológusok. Pfff
"(természetesen annyit hozzátennék, hogy a cikk első mondatából kiderül, hogy az, amit ők megdöntöttek, az nem az evolúció, mivel továbbra sincs benne ilyesmi: "a majmoktól származunk, s korábban ebihalakból véletlenszerű változások folytán egyszer csak emberré alakultunk", az ebihal sose alakult emberré, mint azt mindenki tudja)"
Biztos?
Innen látszik, hogy nemtudod mi az evolúció.
"Biztos?
Innen látszik, hogy nemtudod mi az evolúció"
Biztos, te vagy az aki nem tudja, hogy mi az az evolúció.
Az evolúció szerint nem a majmoktól származunk, hanem közös ősünk volt velük.
"Mostmár biztos vagyok benne hogy te csak egy 16éves kislány vagy."
nem, én egy 22 éves mérnökhallgató vagyok, aki belátja, hogy a biológus kollégák valószínűleg többet tudnak a biogenetikai-alaptörvényről, ezért nem én fogom elkezdeni elmagyarázni neked, mi az, miért sántít, és miért nem cáfolja az evolúciót egy hibás elmélet, amit egy evolúcióbiológus megalkotott
én beismerem, hogy nem vagyok biológus, nem tudhatok mindent, viszont te vagy az, aki 0 tudással SZABÁLYOSAN MOCSKOLÓDIK, nem én, és ezért irányítottalak szíves engedelmükkel hozzájuk
(bár lehet megtérnek, mert te egy büdös nagy istencsapása vagy, az már igaz)
"Tökéletesen megtervezett egyedei egy falynak. "
Látszik, hogy a biológiához is annyira értesz, mint a helyesíráshoz. :-D Mondanék, valami bátorító dolgot, hogy van még lehetőség a világ megismerésére, hogy nem szükségszerű hülyén meghalni, mutathatnék neked tollas dinoszaurusz vagy egyéb "átmeneti" leleteket, elmagyarázhatnám, hogy mit jelent valójában az evolúció, hogy a félreértések miben gyökereznek, de tudom, hogy felesleges, látszik, hogy nemcsak fundamentalista tudományellens vagy, hanem meglehetősen buta is.
Aki önként választja a szellemi sötétséget, azzal nem igazán lehet mit kezdeni.
akkor sok szerencsét a továbbiakban, én sajnos természetemből fakadóan mindig itt ragadok vitázni :(((
de ez a kérdező nem fog megérteni semmit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!