Mitől különb a kereszténység pl. az ókori vallásoktól?
Manapság a hithű keresztények is megmosolyogják a régi vallásokat, pl. hogy a görögök hite szerint egy hegy tetején lakik egy csomó isten, de fel lehetne itt hozni mindenféle sumér, kínai, egyiptomi vallást is. Pedig ezeknek is volt szent könyvük, papjaik, templomuk, istenük, és az akkori ember meggyőződése volt, hogy tényleg úgy is van minden, ahogy az tanítják. De most, a jelenben ki hinne már ilyen dolgokban?
A kereszténység mitől több ezektől? Mennyivel több bizonyíték van arra, hogy ez az igaz hit? Szerintem semennyivel. Egy egészséges istenhittel nincs semmi probléma, de a sok marhaságot nem kellene bekajálni, legalábbis nekem nem megy, pedig keresztény nevelést kaptam.
(félre értés ne essék, nem csak a keresztény vallást kritizálom ezzel)
"De ezenkívül még is honnan tudod hány van?
Találkoztál vele?
Vagy az jelét adta, hogy csak egyedül van? "
Onnan te marha hogy Isten nem ember. Nem egy személy akivel találkozhatsz. Isten egy erő, mely ott lakozik minden élőlényben és a tárgyakban is és egy egységet alkot.
"Rosszul tudod, kedves 16-os. Az evangéliumban Jézus több halottat is feltámasztott, beszélt Mózessel és Illéssel is (bár ők csak megjelentek neki). És ez a része nem mese, egyrészt mert nem ez a Biblia műfaja, tehát már irodalmi szempontból sem, másrészről pedig egész Izrael, a főpapok is látták és tudták."
Így van. Csak a tudatlan emberek nevezik mesének a csodatételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!