Isten meghasonlot onmagaval?
Jezus mondja hogy ha o Belzebut erejevel uzi ki a demonokat (hmm demon gorog szo es okos embert jelent tudtommal)...szoval ha o gonoszag erejevel szunteti meg a gonoszt akkor meghasonlot onmagaval..Kovetkeztetes keppen ha a jo erejevel teszek roszat meghasonlok mint jo?
Ha a valasz igen..marpedig annak kell lenie akkor hogy magyarazuk az alabbit: "Ésa. 45,7 békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
Tehat az Ur aki csak jot kellene cselekedjen teremti a gonoszt azaz a roszat.....
NAGYON el vagy tévedve! Pont hogy azzal vádolták Jézust hogy Belzebubbal űzette ki az ördögöket, mire ő megmondta hogy az értelmetlen volna mert a sátán meghasonlana önmagával.
Hamis az állításod, mindjárt idézem a Biblia ezen részét, tökéletesen érthető lesz.
Máté evangéliuma 22.-30.
22.
Akkor egy vak és néma ördöngőst hoztak ő eléje; és meggyógyítá azt, annyira, hogy a vak és néma mind beszél, mind lát vala.
23.
És elálmélkodék az egész sokaság, és monda: Vajjon nem ez-é Dávidnak ama Fia?
24.
A farizeusok pedig ezt hallván, mondának: Ez nem űzi ki az ördögöket, hanemha Belzebubbal, az ördögök fejedelmével.
25.
Jézus pedig, tudva az ő gondolataikat, monda nékik: Minden ország, a mely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, a mely meghasonlik magával.
26.
Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa?
27.
És ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Azért ők magok lesznek a ti bíráitok.
28.
Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.
29.
Avagy mi módon mehet be valaki a hatalmasnak házába és rabolhatja el annak kincseit, hanemha megkötözi előbb a hatalmast és akkor rabolja ki annak házát?
30.
A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol.
Nos toftof nem erted.
A kerdes ugy hangozt hogy ha Satannnak lehetetlen jot cselekedni mivel peldaul jocselekedet gyanant elpusztithatna az demonokat...akkor Istennek is lehetetlen roszat cselekedni peldaul megteremteni a gonoszt...mert az elege csunya huzas tolle....marpedig a fent emlitett idezet alapjan Isten elismeri hogy gonoszt is teremt...ergo Jezus szavaival elve mar meghasonlot onmagaval....
A kérdező ezt nem tudja megemészteni:
"Ésa. 45,7 békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
Isten itt egy szóval sem mondta, hogy ő gonoszságot cselekszik, szerintem ez evidens.
Egyébként közvetlen ez áll a kiragadott kedvenc mondatod előtt:
"Hogy megtudják napkelettől és napnyugattól fogva, hogy nincsen több rajtam kivül; én vagyok az Úr és több nincsen!"
Tehát itt azon van a lényeg, hogy egy Isten van és nincs más. Nincs több és nincs gonosz Isten sem.
Azzal, hogy szabad akaratot kaptál Istentől és nem vagy egyedül a világban, értelmezhető vállt, hogy mi a rossz és mi a bűn.
Egyébként a példád sem tökéletes. Mert akkor hasonlott volna meg Isten, ha az igazságnak, szeretetnek, bölcsességnek támad neki igazsággal szeretettel, bölcsességgel.
Vagy ha a rossz erejével tesz jót, ami lehetetlen.
Mégis jó a példád, de jóval sem lehet rosszat tenni. Te viszont, akit teremtett gonosszá tudsz lenni.
Ki lesz gonosz szerinted?
Nos "gonoszt teremtek" ez egyenlo egy rosz cselekedettel mert tudom hog ygonosz leesz az akit letrehozok mielott letrehoznam.....Ergo Isten mivel Jo nem teremthetne gonoszat folleg nem a jo erejevel...marpedig ezt teszi....
Engem is nagyon zavar de ez olvashato ki az idezetbol oszevetve Jezus szavaival...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!