Hogy lehetséges hogy ha megeszek egy gyümölcsöt, megtudom mi a jó és mi a rossz? Mert a Biblia szerint ez így történt.
Nem jelenik meg a rossz ha csak tudsz róla?
Hát máris része az életednek mert tudatában vagy vele.
Az egy dolog, hogy Te nem teszed meg, de veled megtehetik, tehát része vagy . ezt elkerülendő kellett volna engedelmeskedni.
Kedves Tanú!
Úgy írsz mintha az Isten nem gondoskodna azóta az övéiről.
"Hát máris része az életednek mert tudatában vagy vele"
Tudom, hogy Afrikában, Ázsiában és még Dél-Amerikában is rengetegen éheznek, de mégsem része az életemnek. De nem is azért van, mert tudjuk, hogy létezik éhezés. Többek között azoknak a nyugati nagyvállalkozóknak a felelőssége, akik a haszonszerzés és a versenyképesség miatt úgy döntenek, hogy éhbérért dolgoztatnak embereket és kifosztják az országokat.
Minden rossz (kivéve azt, amit már kifejtettem) döntések következménye.
Arra is írtam példát, hogy eldöntöm, mi a jó nekem.
De most még egyszer:
Ha valaki megkívánja felebarátja feleségét, nyilván tudja, hogy a szex kimondottan kellemes dolog. Neki ez ugye jó lenne (rövid távon).
Innentől két eset van, feltéve, hogy az asszony is benne van:
1. megteszik. Ez ugye később kiderülhet, és akár a nő családja is rámehet. Elmaradottabb országokban meg akár nagyon komoly vérbosszú is származhat belőle.
2. nem teszik meg. Ekkor biztos nincs következmény.
Szóval se a rosszról, se a jóról való tudomás nem okoz szenvedést, hanem a rossz döntés és/vagy döntések sorozata.
Ha erről az oldaláról nézzük, akkor "tudták" a rosszat, mi az amitől távol akarta tartani őket.
Hiszen a Teremtő meg mondta mit ne tegyenek, vagy is közölte a rossz dolgot, és a következményt is.
Innentől nevezzük szándékosságnak, mert nem voltak abban az értelemben tudatlanok, mindenük meg volt amire szükségük volt.
Ilyet nem mondtam. Igen a Teremtő gondoskodik az övéiről, de nem tartja burokban őket, sőt Ők vannak csak igazán nagy próba alatt, de ez a próba az ami szerint értékes gyémántokká csiszolódnak, ahogy Pál is írta.
Jézusról is gondoskodott, de a próbáit neki is át kellett élnie, hogy bizonyítsa hűségét.
23-as vagyok és most erre reagálnék:
"Az egy dolog, hogy Te nem teszed meg, de veled megtehetik, tehát része vagy . ezt elkerülendő kellett volna engedelmeskedni"
Csakhogy a történetben nem 7 milliárd, hanem összesen kettő darab emberről beszélünk. Még mindig fenntartom, hogy az ő esetükben semmi gond nem lett volna azzal, ha tudják, hogy esetleg nem csak a paradicsomi élet létezhet, és hogy vannak döntések, melyek arra vezethetnek.
Úgy kellett volna, hogy aki nem tartja be a szabályokat (a később ott élők) közül, az menjen, amerre lát.
Na, és itt jön majd a képbe az, hogy Isten minden gyermekét egyformán szereti, még a bűnösöket is.
És az,hogy lehet,hogy Isten a kígyót büntette meg utána
mikor ő csak egy eszköze volt az ördögnek,hogy megszólaltassa
??
A másik kérdésem pedig az,hogy a Bibliát ugye próféták írták akik Istentől kapták az információt amit ugy tekercsekbe le írtak.
De a tekercsek összeállításánál is jelen volt Isten?
Mert akik összeállították a könyvet,már lehet,hogy nem Isten parancsára cselekedtek, hanem csak a Keresztény vallás összetartását tartották szem előtt!
Ezáltal lehet,hogy sok olyan dolgot nem tettek bele ami bele tartozott volna,mert nem illett a Keresztény vallás ideológiához!
cableguy!
A kígyó megbüntetése is a sátán megbüntetésének jelképe, aki nem mehet be a mennybe.
És igen, a tekercsek összeállításánál is ott volt. A katolikusok szerint az egyház a Szentlélek vezetése alatt áll, tehát mindig ott van.
"Veletek leszek minden napon a világ végezetéig".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!