Lehetséges a Biblia kibővítése?
A kérdés jó!
Főmufti viszont a muszlimoknál van, a Vatikánban nincsen.
Egyébként biztosan nem írnák hozzá, bár nem tudom, milyen indokkal utasítanák el.
Az 1. válaszoló meg egy b-unkó, szerintem.
amúgy bevallom őszintén, egyáltalán nem vagyok hívő, kicsit provokációnak tettem fel a kérdést.
engem nem zavar épp ezért, hogy kicsit kemélyebben válaszolt az 1. :)
A Kinyilatkoztatás az utolsó apostol (Szent János) halálával lezárult
Magánkinyilatkoztatás több is volt, Lourdes,Fatima, Medjugorje stb). A magánkinyilatkoztatás nem egyenértékü a Szentirással.
A Szentiráshoz sem hozzátenni, sem elvenni belőle nem szabad.
Ha valaki jelentkezne a Vatikánban a pápánál ( feltéve,hogy bejutna hozzá )azzal.hogy Isten neki mondott valamit,nem hinnék el,és nem írnák bele a Bibliába.
Sokan állítják,hogy isteni sugallatot hallottak,megjelent nekik Szűz Műria,valamilyen csoda történt velük stb.
Az Egyház ezt kivizsgálja,és általában nem találja meggyőzőnek.Nem tudok róla,hogy a Lourdesi Jelenés óta elismert volna valamit.De amit ott mondott a jelenés Bernadettnek és társainak,az sem került bele sem az Ószövetségbe,sem az Újszövetségbe.Egyedül a rózsafűzért imádkozzák azóta.
A Bibliában írottakat nem változtatja egyik egyház sem,legfeljebb a nyelvezete korszerűbb a réginél.Pl. az olyan szavakat mint:vala, úgy írják,hogy volt stb.at értelme marad a szövegnek.
Hát igen! A kérdés azonnali társítása a Vatikánnal eleve humoros. Miért pont oda menne egy képzeletbeli emberke? Mert az emberek fejében az a kép él, hogy a kereszténység autentikus forrása a római katolikus egyház?
Sok mítosz él az emberek fejében, ez is egy közülük.
Máskülönben pedig nekik nem is kell szó szerinti értelemben hozzátenniük (vagy elvenniük) a bibliához/ból, hiszen nagyrészt nem is arra épül az egyház!
Nevetséges a kérdés ilyenformán, mert pont ez az egyház tért el az egyik legjelentősebben az Szentírástól.
(Tehát nem a kérdés feltevő a nevetséges, hanem csak a kérdése humoros, amúgy a kérdés nagyon is jó!)
Igen, a Biblia lezárt mű és ezzel még a létező, legnagyobb szekta sem tud mit kezdeni.
Nyilván azért menne a Katolikus Egyházhoz, mert az az egyetlen, Krisztus által alapított egyház, és az tanítja egyedül hitelesen Jézus tanításait!
Másrészt nehéz is lenne a többezer protestáns egyházacskát megkeresni, és meggyőzni az igazáról, akikben csak annyi a közös, hogy mind magát tartja a katolikus "elhajlásoktól" megtisztított igazi kereszténynek, mikor néha még gyülekezeteik is mást tanítanak.
A mocskolódó stílushoz pedig gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!