A vallásosok miért agresszívek a nem hívőkkel? Jézus mit szólna ehhez?
Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 16:49
11/16 anonim válasza:
...a vallásos többnyire önmagát szeretné megerősíteni a vitákkal, míg a hívő (aki a szívében hisz, nem az eszével)képes már a békességre...az ateisták számára pedig még!!! érdektelen az ilyen jellegű beszéd, beszélgetés...:)
12/16 anonim válasza:
Rettentő rossz az, amikor egy magát hívőnek tituláló ember agresszív BÁRKIVEL. Én vallásos vagyok, de nagyon elszomorít az ilyesmi. Teljesen igazad van, Jézust is rettentően elszomorítaná, ha látná, hogy páran azok közül, akik az Ő követőinek mondják magukat, Őhozzá nem méltó módon viselkednek. Ez annak az ékes példája, amikor valaki bort iszik és vizet prédikál.
13/16 anonim válasza:
Nem mindegyik hívő agresszív, ugyanakkor én azt gondolom (nem vagyok vallásos), hogy ha Jézus ma lelátogatna a Földre és látná a híveit, átállna az ateizmusra...
14/16 anonim válasza:
Az agresszivitást, a szeretet nélküliséget Jézus elítéli, és vltoztatásra int, hívőt, nem hívőt egyaránt! Senkinek nem szabad ezt cselekednie!
Személyes tapasztalataim alapján a GYK-n sok ateista és sok vallásos nem tudja fékezni a nyelvét. Mindenkinek meg kéne tanulni.
15/16 anonim válasza:
"Ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló."
Jakab levele, 1,16
16/16 anonim válasza:
Szerintem te olyan emberekről beszélsz akik mind a két táborban megtalálhatók. Hidd el én is olvastam már cifrákat az ateistáktól. De ezmiatt nem általánosítok, hogy minden ateista ilyen. Te se tedd. És ne csak a szélsőséges példákon lovagolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!