Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok miért akarják...

A vallásosok miért akarják "meggyógyítani" a homoszexuálisokat? Egyáltalán miért terjesztik azt, hogy a szexualitás akaratfüggő?

Figyelt kérdés

2012. dec. 18. 22:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/101 anonim ***** válasza:
67%

" Isten kepes mindenre, ezert a homoszexualitas megvaltoztatasara is. kereszteny korokben egesz sok tortenet terjed amikor ez megtortent."

Hát én a saját bőrömön tapasztaltam ennek ellenkezőjét...

2012. dec. 19. 20:21
 22/101 anonim ***** válasza:
70%

en ezt elhiszem, sot igazabol szoktam is mondani itt a keresztenyeknek hogy NORMALISAN szoljanak ilyenkor, nem ajtostul kell a hazba rontani mert azzal csak ellenkezo hatast valtanak ki. amikor van egy ember aki homoszexualis es ottvan elottuk akkor segiteni probalnak amugy, van itt is egy srac aki az es szeretettel probaljak segiteni, de o akar is valtozni. az o csaladjaban is sok mocskossag tortent, a sajat nagyapja fajtalankodott vele gyerekkoraban pl, tehat nem egy szep csaladban termeszetesen tortent meg hogy o ilyen lett.

csak amikor propagalni probaljak a homoszexualitast, akkor az arctalan bun terjedeset latjak csak. nemtudom ertheto-e a kulonbseg. sot, szerintem a legnagyobb hangadok meg lehet ok maguk nem is homoszexualisok. egyebkent a Biblia arra tanit hogy az embereket szeressuk, csak a bunt gyuloljuk. Tehat itt nem teged utalnak, hanem a homoszexualitast. :S

2012. dec. 19. 20:23
 23/101 anonim ***** válasza:
67%

en meg a sajat boromon tapasztaltam hogy Isten megiscsak segit. igaz nem voltam meg meleg, viszont voltak mas, pszichologiai problemaim, amik csak egyre rosszabbodtak. igazabol nalam sem 2 perc alatt tortent meg a valtozas es en se tudtam hogy rosszat tettem, annak a kovetkezmenye lehetett. eleve el kellett odaig jutnom lelekben hogy egyaltalan elismerjem hogy hibaztam. aztan meg ez nem eleg, odaig is el kellett jutni hogy bocsanatot birjak erte kerni, mert nekem is van buszkesegem, azt le kellett azert nyelni.

aztan meg aktivan tenni is kellett erte hogy tavol tartsam magam az eddigi eletformatol ami okozta a bajokat, ami nem konnyu mikor megszoktal dolgokat. homoszexualitas eseteben szerintem kutya kemeny lehet ez. azert ez sokkal erosebb mint ami nekem volt. nagyon kell akarni szerintem valtozni. :S

na es miutan en megtettem mindent amit en tudtam, akkor jott Isten a kepbe es megvaltoztatta a vagyaimat. mar nem vagyok azokra a dolgokra amikre eddig tehat konnyen kibirom hogy ne tegyem ujra, es megszabaditott a mar kialakult kovetkezmenyektol is.

Talan erdemes lenne egy NORMALIS pasztort keresned, vagy kereszteny pszichologust akikkel tudsz beszelgetni. esetleg kereszteny forumokat. en sajnos nem vagyok eleg okos a temaban ahhoz hogy tudjam biztos nem fogok kart tenni :D

2012. dec. 19. 20:35
 24/101 anonim ***** válasza:
16%

Hát ez nekem ennyit nem ér. :D

A pokolban fogok megégni. Ez van.

2012. dec. 19. 20:43
 25/101 anonim ***** válasza:
38%

:D na csak szemleltetni akartam hogy nem az van hogy Isten nem segit, pusztan annyi hogy abszolut nem eroszakos, te ugy csinalod a dolgaid ahogy neked tetszik, erre valo a szabad akarat. gondolom annyira nem is hiszel benne, embereknek meg nem akarsz megfelelni. cserebe meg mi sem akarunk embereknek megfelelni :D

egyebkent engem is borzasztoan bant mikor olyanokat felteteleztek rolunk amit soha nem tennenk. pl a megkovezes, meg hogy vallasi fanatikus vagyok, szinte erzem hogy le tudnatok kopni azert amilyen en vagyok... volt a Bibliaban megkovezes igen, mint negativ pelda, pont Jezus allitotta le, mondvan az vesse ra az elso kovet akinek nincs bune. De aztan felallitotta a megkovezett not akit pont paraznasag miatt koveztek es azt mondta neki hogy a bunei megbocsattatak, menjen bekevel ES ne vetkezzen tobbet...

2012. dec. 19. 20:59
 26/101 rajcziz ***** válasza:
89%

#firstpositive

Attól, hogy valaki nem ítéli el a homoszexualitást, nem jelenti azt, hogy teljes mértékben támogatja, terjeszti, jó dolognak tartja. Ennél az emberek véleménye árnyaltabb.

Jómagam is elítéltem a homoszexualitást egy időben, de aztán rájöttem, hogy az, mit csinál két ember magánéletében, egyáltalán nem rám tartozik.

Azzal viszont igenis egyetértek, hogy a médiának nagy szerepe van a homoszexualitás elfogad(tat)ásában. Rá kellene végre jönni, hogy ez egy létező dolog, amin nem tudunk változtatni, megjegyzem, szerintem nem is kellene. Nem lenne egyszerűbb úgy megoldani egy sokak számára problémának tűnő dolgot, hogy elfogadjuk, minthogy erőszakkal próbálnánk megváltoztatni azt, amit úgysem tudunk (vallom, hogy a szexuális orientáció nem akarat kérdése, hanem egy állapot).

2012. dec. 19. 21:46
 27/101 anonim ***** válasza:
43%

hat engem nem erdekel olyan szinten hogy mindenki a sajat sorsaert felelos, en biztos nem fogok odamenni az utcan kioktatni meg rakiabalni ha meglatom de nekem ne akarja megmondani senki hogy mirol mit gondoljak meg mi legyen a velemenyem. o se jojjon oda kioktatni meg ramkiabalni hogy miert ilyen vagyok.

engem abszolut nem erdekel hogy ki mit csinal a maganeleteben, szemelyesen 1 db meleget ismerek es neki se ismerem a maganeletet, ami nekem nem tetszik az amikor kulonbozo mediakon keresztul eroszakkal akarjak a velemenyunket megvaltoztatni. most is a kerdes kifogta a vallasosokat, osszevissza lettunk itt szidva de az a kutyat nem erdekli, sot az teljesen elfogadott.

nekem a keresztenyseg ertelmet adott az eletemnek es remenyt. most hogy jon ahhoz barki, hogy azt kerje hogy en ezt adjam fel es beszeljek ellene?? vagy amikor az en remenyemet nem letezonek gonosznak hulyesegnek allitjak be, ok azt hogyan kepzelik? kicsit magaba kene nezni mindenkinek nem csak nekunk.

2012. dec. 19. 22:16
 28/101 anonim ***** válasza:
83%

"ami nekem nem tetszik az amikor kulonbozo mediakon keresztul eroszakkal akarjak a velemenyunket megvaltoztatni"

Miután az egyház folyamatosan hangolja a közvéleményt a melegek ellen, meg kell védeniük magukat.

Neked fogalmad sincs, hány ember életét teszi tönkre a homofóbia. Sok fiatalt a saját szülei kergetnek öngyilkosságba. A homofóbia egy súlyos társadalmi probléma, amiről igenis beszélni kell.

2012. dec. 19. 22:44
 29/101 anonim ***** válasza:
61%

"en egy homokost se bantanek soha"

Ezzel keresztény körökbe kisebbségbe vagy.

2012. dec. 19. 22:51
 30/101 anonim ***** válasza:
74%

Generációs bűnök miatt homoszexualitás? Egy történet jutott erről eszembe, párhuzamba állítva a parázna nő megkövzésének történetével. Jézus azt is mondta, hogy az embereket nem érik rossz dolgok a bűnök miatt, mindenki bűnös nincs olyan hogy valaki jobban, valaki kevésbé és ezért az életben szerencsétlenség éri. A siloámi torony esetét hozta fel, összedőlt meghaltak rengetegen, de egy se volt bűnösebb közülük mint, akik épp ott hallgatták őt. Gondolj bele a melegség se családi generációs bűnök miatt van. Egyrészt így konkrétan nincs benne a bibliában, másrészt hatalmas önellentmondás lenne.

Ami meg a heteróvá válást illeti az is érdekes hogy Pál apostol szerint aki egyedül él, szexuális élet nélkül sokkal példásabb életet él. Tehát a házasság engedmény, akkor minek melegeket heteroszexuális házasságra és szexre rávenni/kényszeríteni mikor nem is kötelező.

2012. dec. 19. 23:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!