A vallásosok miért akarják "meggyógyítani" a homoszexuálisokat? Egyáltalán miért terjesztik azt, hogy a szexualitás akaratfüggő?
# 10: Hát, hogyha azt vesszük, hogy az Ószövetség nagy részében azt ecsetelik hogyan irtottak ki vagy taszítottak rabszolgasorba egész népeket az Úr parancsára, akkor nagyjából egy szintre lehet őket helyezni.
(Amúgy a lepontozás most nekem szólt, amiért, urambocsá, be mertem idézni a vonatkozni részeket, vagy a Bibliának?)
Azt nem értem én, hogyha Isten bennefelejtette ezt a genetikai hibát az emberiségben, hogy egyes személyek a saját nemükhöz vonzódnak, akkor miért tartja utálatosnak.
Isten toleránsabb, mint az ókori elvakult barmok.
Nekem is fura, és én se szeretem, ha két srác falja egymást, de otthon 4 fal közt úgy tosszák egymást farba, ahogy nekik jól esik, nincs azzal semmi gond. :)
Nana az ókorban sok nép elfogadta a melegeket. Lásd görögök pl.
A keresztényekkel kezdődött a lejtő.
Tudományok terén is...
Nem hiába sötét a középkor :D
Alapvetően egy fundamentalista biblia értelmezés miatt. Igazából nincs precedens arra a bibliában, hogy bárkinek a szexuális irányultsága megváltozott, (nincs leírva, hogy gonosz démon okozza, valaki meleg volt és utána megházasodott stb.) sőt abban a korban nem is igazán tudtak a szexuális irányultságról. Ha bűn is a melegség, csak a aszexuális tett az (legalábbis a biblia szerint) a melegség ténye nem, csak hát a fundi keresztények, nem vonatkoztatják el a kettőt. Igazából tagadják azt, hogy két azonos nemű emberek között szerelem van és elsősorban a melegség érzelmi kérdés. Erre a találnak ki olyanokat, hogy meg lehet ebből gyógyulni/szabadulni/változni. Olyan megoldást próbálnak kreálni egy problémára, ami szerintük a világképükbe belefér.
Természetesen van olyan bibliaértelmezés is, mi szerint a meleg párkapcsolat, ami monogám és a szerelmen alapul nem bűn.
azert mi durva mar. en meg emlekszem, par evvel ezelott teljesen elfogadott volt undorodni attol ha ferfiak egymas vegbelebe turkalnak. csak a media sulykolta folyamatosan hogy el KELL fogadni, KOTELEZO. most meg mar itt a kommentekben is az latszik hogy a homoszexualitas szerintetek jo dolog, nekem a szamat befogni kotelezo, amiert kereszteny vagyok meg lehet le is kopkodnetek, kitudja lehet meg ti koveznetek halalra engem :D
fuj undoritoak is a keresztenyek, pardon vallasi fanatikusok tenyleg. nem k.felnek osszevissza, igyekeznek nem hazudni lopni csalni es csak azt szeretnek ha mas is igyekezne jobb lenni, tenyleg gusztustalan, hanyinger.
A normális homoszexuális párok nem kefélnek összevissza, igyekeznek nem hazudni(bár ez nem mindig kivitelezhető, a magad fajta homofóbok miatt) lopni csalni és csak azt szeretnek ha mások is elfogadnák őket.
A Kereszténység elvileg a szeretet vallása, de pedig azt sérelmezed hogy nem elfogadott két ember szerelme iránt undorodni?
ne haragudj, de szánalmas vagy.
nem, a keresztenyseg nem a szeretet vallasa. nem a birkaszeretete, hogy jaj mindegy ki mit csinal en mindent szeretek. az embereket szeretni kell, de amit csinalnak azt nem feltetlen. a keresztenyseg foleg erkolcsossegre tanit, megbocsatasra es konyoruletre. en egy homokost se bantanek soha, de ha lehetne kivanni, azt kivannam hogy ne legyenek azok. en kenyszeriteni nem is akarom nem is tudnam oket. es nem vagyok homoFOB, nem felek toluk, nyugi. :)
amugy miert fontos az hogy en elfogadjam? te elfogadod hogy en nem fogadom el? nem. akkor miert nem te engedsz? :)
na amugy csak hogy a kerdesre is valaszoljak. a vallasosok azert akarjak a homoszexualisokat meggyogyitani, mert szerintuk ez az iranyultsag generacios atkok kovetkezmenye (amikor egy csalad pl generaciokon at rosszakat tesz es istentelenul bunosen el es Istent kizarjak az eletukbol, akkor a satan befolyast nyer rajtuk) ilyenkor szuletnek szerintuk "degeneralt" emberek. vagy homoszexualisok, vagy fogyatekosok. Vagy pedig demoni befolyas kovetkezmenye. es a keresztenyek ugy hiszik hogy Isten kepes mindenre, ezert a homoszexualitas megvaltoztatasara is. kereszteny korokben egesz sok tortenet terjed amikor ez megtortent. nem mondjak hogy akaratfuggo a homoszexualitas, sot szerintuk is egy ember sajat akaratabol nem bir ebbol megvaltozni, viszont Istennek semmi nem lehetetlen.
es mert a Biblia szerint ez a fajta szexualis elet paraznalkodas, tehat bun, es az udvosseg, mennybejutas feltetele a bunbanas es bunbocsanat (nem buntelenseg, mert az lehetetlen). de aki buszken homoszexualis, az nyilvan nem banja amit tesz, ezert ez kizarja az udvossegbol. es a keresztenyek meg azt szeretnek ha minel tobb ember a mennybe jutna.
na diohejban ennyi, nem gyulolet vezeti oket ilyenkor. de van aki tulzasba esik, de hat a keresztenyek is csak emberek, nem hibatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!