Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen atya az, akit a fia...

Milyen atya az, akit a fia megöl (et) ésével lehet kiengesztelni?

Figyelt kérdés

egy kérdésemre ez a válasz érkezett (részlet):

"Ez egy nagyon elferdített magyarázat, Jézus valóban értünk halt meg, de nem a bűneink véget, és nem azért, hogy az Atyát kiengesztelje."

de már többször találkoztam hasonló magyarázattal, emiatt érdekelne, hogy lehet jónak mondani egy olyan istent, akinek ez kell a kiengesztelődéshez?

2012. dec. 7. 02:13
1 2
 11/15 nagylzs ***** válasza:

Isten nem haragszik, ezért lehetetlen kiengesztelni. Bár sok helyen írják hogy "Isten haragja így" meg "Isten haragja úgy", de ez egy agyament ötlet. Előszöris a harag egy emberi érzelem. Azután meg, a harag az alapvető rossz. A gyűlölködés és a tudatlanság melegágya, és elválasztja az embereket egymástól. Ha Isten létezik, és Isten jó, és Isten igazságos, akkor soha nem haragudott, és nem is fog.

Ha nem jó, akkor viszont a kérdés értelmetlen. ("Hogyan lehet jónak mondani egy olyan istent..." - nos, ha Isten nem jó, akkor az a legjobb, ha nem mondjuk jónak.)

2012. dec. 7. 16:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért mert ez nem igaz. A valóságot elferdítette a kereszténység.

Jézus egy sima ember volt, aki nagyon is rájött olyan dolgokra, amire ma is még kevesen. Ezt hirdette.

Az Ótestamentumi isten (Jahve) egyenlő azzal az istennel, akit Jézus hamis istennek nevezett. Jézus tudta, hogy az akkori zsidó nép rossz helyen keresi az Istent.

Az ótestamentumban az Úrnak, Jahve-nak nevezett "isten" , szokása volt az, hogy a "bűnért áldozatot kért".

Ez volt az a szellemiség, amit átvitt a kereszténység is magával: hogy Jézus feáldozta magát.

Miközben Jézussal két dolog történhetett:

1. megölték!

2. nem ölték meg.

De az biztos, hogy nem áldozta fel magát, és nem volt szó szerint "Isten fia", hanem isten gyermeke (mint ahogy mi is).

ja, és nem támadt fel...ez egy jó kis túlkapás (kellenek ilyenek is az Újszövetségben).

Sok a túlkapás, a hazugság. Ő ugyanolyan ember volt mint mi, csak annyiban kivételes, hogy nyitott volt a valódi igazság megtalálására és ennek értelmezésére és továbbadására.

2012. dec. 8. 21:37
 13/15 anonim ***** válasza:
Eleve nagy baromság az egész biblia hisz Istennek nem kellett volna áldozatot hoznia mivel ő az isten mindenek felett álló így nincs kinek áldozzon.
2012. dec. 12. 02:51
 14/15 anonim ***** válasza:

"Isten nem haragszik, ezért lehetetlen kiengesztelni."

Jer. 18,11 "Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"

Ezék. 20,25-26 "És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém őket ajándékaikkal, mikor tűzön vittek át minden elsőszülöttet, hogy elpusztítsam őket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr."

Hol van itt a jóságos isten mert én csak gonoszságot látok.

2012. dec. 12. 02:55
 15/15 anonim ***** válasza:
kedves utolsó a válasz JÉZUSban rejlik
2012. dec. 12. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!