Ha van Isten, akkor miért jó neki, hogy ennyi kínlódás van mindenfelé?
Pedig csak gondolkodnod kell.
Vedd sorra az eshetőségeket, elég sok van.
1 Tökéletes e a mindenható, ha selejtet gyárt?
2, tökéletes az a jó, ami a rosszat magában hordja?
...
Nem vezetem le Neked, megkíméllek.(kicsit megengeszteltél, mert bevallottad!)
Ez a Te dolgod.
Mármint, hogy rendet tegyél a fejedben.
Na Te aztán Jól megaszontad!
Tudod mit?
Teljesen egyetértek veled.
Ez az ateista álláspont!
Szerintem minden normális ateista így gondolkodik, bár a szabad akaraton nem pontosan ugyanazt értjük.
Az igazság keresése alapvető.
egy pici nyelvtani hibád volt (kerülhessük=hasogassa), de nem jelentős.
A dolgokat minden ateista gyakran megkérdőjelezi, ez többé kevésbé általános szokás mifelénk.
Rendes embernek látszol, biztosan jól megértenénk egymást, mert nekem sincs ekkora pofám, mint ahogy tűnik, csak nem kedvelem, ha nagy mellénnyel lefitymálnak. Ha szerényebb a hangnem, akkor én is visszább veszem.
Amúgy is ideje, hogy más is szóhoz jusson.
Lekoptam.
Illetve még egy szóra.
Ozmium44, vagy Titus Pullo val elbeszélgetnék erről a dologról, mert ha nem vennétek észre, ennek nagyon nagy hordereje van.
Még az is meglehet, hogy lomtárba kerülhet az a vélemény, hogy:
-Isten létét sem bizonyítani (van talán konkrétum?), sem cáfolni (ugyan mit cáfolnék, ha nem bizonyítottad) nem lehet.-
Azért álljunk meg tzolko!
Számomra akkor is egyértelmű, hogy a rossz a sátántól van, Istenben nincsen rossz, vagyis sosem cselekszik rosszat. Lehet, hogy ismerte a rosszat kezdettől, de nem cselekszi.
Továbbra is, mint minden katolikus fenntartom hogy Isten sosem cselekszik rosszat, és hogy rosszat először a sátán cselekedett és minden rossz cselekedetért ő IS okolható, meg az elkövetők is.
Szimpatikus vagy nekem, ezért megkérdezem:
- Igazán azt akarod, hogy folytassam?-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!