Tisztelt ateista testvéreim! Ha megszűnne az ateizmus és muszáj lenne vallást választani, akkor ti melyiket választanátok?
A kérdés nem provokáció. Ha megszűnnének a vallások én például ateista lennék:)
Valószínűleg vaskalapos:D
12. vagyok.
Viszont ha megfenyegetnének, hogy válasszak vallást, vagyis hogy mndjuk papíron tartoznom kell valamilyen létező, elismert valláshoz, akkor biztosan valami pogány vallást választanék, talán a Wiccát. De lehet, hogy az ateizmust. De azt nem válaszhtatnám, mert megszűnik... Kicsit értelmetlen a kérdés szerintem amúgy... :D
Várjunk csak!
Ha számomra megszűnik az ateizmus, akkor az azt jelenti, hogy hiszek valamiben.
Akkor már sok választásom nincs.
Mai gondolkodásom szerint, ha mégis választhatnék, feltalálnám az ateizmust.
Komolyra véve, tetszik a katolikus. Hatalmas katedrálisok, fény, csillogás. Megadják a módját.
A református sem rossz. Amúgy is szeretek egyszerűen öltözni, farmer, edzőcsuka. Szigorú, egyszerű, emberi.
Allah sem rossz, többnejűség és férfi jogok.
Mindegyik király, csak talán Jehovista nem lennék. Mégpedig azért, mert ha nem lenne ateista, kit térítsek meg? Katolikust reménytelen...
Ejnye, micsoda maflaság?
Hát miért nem vagyok én vallásos?
Egyiket se, mert szükségtelen.
Azért mert valaki nem vallásos, és elvet minden vallási maszlagot, az nem jelenti azt, hogy elveti a Teremtés megtörténtét, azért mert valaki nem hisz egy mindenség teremtőjében, nem jelenti azt, hogy nem hisz olyan létezőkbe, mint a Teremtő Energiák itt a Földön.
De ha mindenképpen választanom kellene valamelyik vallás közül, erőszak miatt,
- akkor bizisten kilépnék a lelkemmel és ide hívnám az Úristen kicsinyített Jelenését, hogy törölje el a földszínéről az összes bigott, erőszakos bandát!!!
Mert egyetlen vallás nyomására se válnék se képmutatóvá se hazuggá vagy tagadnám meg azt, amit már láttam" és tudom" hogy Létezők!
Nincs olyan hogy megszűnik.
De ha ez történne, akkor vagy wicca, vagy református mert eleve annak vagyok bejegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!