Titeket nem zavar ez a viselkedés?
Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban. A legjobb az egészben az, hogy a vallásokat csak a South Parkból ismerik az evolúciót pedig még onnan sem.
Kinek jó ez? Mire jó ez?
(ráadásul egyre több az olyan komment, hogy kinek kellene megdögölni végre). A spirituális sátánistáktól már megszoktam, de azt hittem, az ateisták ennél normálisabbak (tisztelet a rengeteg kivételnek).
Persze sok ember ír hülyeséget a nem ateisták közül is. De mi lenne, ha azért egymást nem öldökölnénk, akkor sem, ha nem értünk egyet?
A valláskritikához ajánlott ismerni legalább azt, ami kritizálunk. A kritika nem azt jelenti, hogy elmondjuk a másikat mindenféle szemét gennynek. Legalábbis szerintem.
"Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban."
Na tessék már itt is elkezdődött a tyúktojás miatt.xD
"Én sem ismerem az evolúciót olyan szinten mint egy biológus."
Az evolúciót, az abiogenezist és a sejtbiológiát nagyon kevesen értik igazán.
"A másik pedig, hogy biztos nem a tojás volt előbb. Mert a tojás semmiből nem jön létre. Vagy mi a tojás őse? Mindegy kinek a tojása.... A héj nélküli valami nem számít tojásnak."
A kérdés problémája valójában hasonlít a fuzzy paradoxonokra. Pl. hogy hány homokszemtől homokkupac a homokkupac, vagy hány centitől számít valaki magasnak. Pont így nem lehet megmondani, hogy melyik egyed volt már tyúk, a szülője pedig még a tyúk őse. A kérdés legjobban talán úgy válaszolható meg, hogy egyszerre lett a tyúktojás és a tyúk is, ráadásul egy hosszú átmeneti folyamat eredményeként. Viszont az is igaz, hogy a tyúk őse is tojással szaporodott.
"Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban."
Pont így nehéz meghúzni azt a határvonalat, hogy mi az okoskodás és mi az okosság.
Szia!
A viselkedés természetesen zavar, de el kell tudni hordozni, és imádkozni ezekért az emberekért, mert mindannyiunknak vannak gyengeségei, és Isten is elhordoz bennünket.
Az emberi természetünkből adódik, hogy nem szeretjük a bántást, és jól esik a dicséret. Én ilyenkor mindig Jézusra gondolok, és arra, hogy ennél sokkal nagyobb dolgokat viselt el értünk. Ezt tanította nekünk: "Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket." Érdemes ebben a szellemben kommentelni itt is.
Üdv. Péter
Kérdező!
Az nem zavar amikor vallásos egyének itt a gyakorin úgy kritizálják az evolúció elméletet, hogy azt sem tudják, hogy miről szól? (A második írt példákat, hogy mit hisznek az evolúcióról néhányan)
Miből logikáztad ki, hogy a második nem ismeri az evolúciót?
Engem a Youtube videók alatt is zavar az amikor hülyeségeken vérre menő vitákat folytatnak. Utálom a melyik telefon oprendszer/típus a legjobb (mintha a vállalt az övé lenne legalább is) vitákat.
Ez van. Ha népszerű egy dolog vágj hozzá jó képet hogy a viszonylag értelmesen vitázók mellett rengeteg retardált lesz. Minél több a retardált annál népszerűbb a téma.
mellesleg néhány ide járó tanult embernél gondolom az vágja ki a biztosítékot, hogy a józan ész teljes figyelmen kívül hagyása egyre inkább divat már lassan mindenhol.
Ők általában nem öldökölnek de felhoznak bizonyítékokat :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!