Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Titeket nem zavar ez a viselke...

Titeket nem zavar ez a viselkedés?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban. A legjobb az egészben az, hogy a vallásokat csak a South Parkból ismerik az evolúciót pedig még onnan sem.

Kinek jó ez? Mire jó ez?

(ráadásul egyre több az olyan komment, hogy kinek kellene megdögölni végre). A spirituális sátánistáktól már megszoktam, de azt hittem, az ateisták ennél normálisabbak (tisztelet a rengeteg kivételnek).

Persze sok ember ír hülyeséget a nem ateisták közül is. De mi lenne, ha azért egymást nem öldökölnénk, akkor sem, ha nem értünk egyet?

A valláskritikához ajánlott ismerni legalább azt, ami kritizálunk. A kritika nem azt jelenti, hogy elmondjuk a másikat mindenféle szemét gennynek. Legalábbis szerintem.

2012. okt. 14. 16:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban."

Na tessék már itt is elkezdődött a tyúktojás miatt.xD

2012. okt. 14. 20:08
 22/31 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz, egy-két felhasználó (az sem lepne meg, ha ugyanaz több fiókról) volt aktív az utóbbi néhány napban és tettek fel kb. féltucat kérdést. Ő(k) felelnek az utóbbi napok flamewarjaiért. Ő(ke)t leszámítva ugyan azok a felhasználók aktívak, akik egyébként is már jó ideje.
2012. okt. 14. 20:52
 23/31 nagylzs ***** válasza:
Nem tudom észrevetted-e, de ennek az oldalnak a nagy része arról szól, hogy a magukat okosnak képzelő emberek okoskodnak. Nem csak az evolúcióval és a vallással kapcsolatban, hanem mindennel kapcsolatban. (Ez valamennyire mindenkire igaz...)
2012. okt. 14. 22:12
 24/31 Salx Narval ***** válasza:
Nézd, ha fejre állsz, ez akkor sem fog változni, szerintem felesleges ezen kiakadni. A normális kérdésekre, válaszokra, reagálsz, a többire nem, ennyi. Csak azt ne feledd el, hogy attól még lehet egy válasz normális, hogy te másképp gondolod, vagy hiszed.:D A tojásos dologban viszont annak van igaza, aki a tojásra tippelt, hiszen a tyúkot a bankiva tyúkból, ill annak alfajaiból tenyésztették ki. Gondolom nem akarunk visszamenni a velociraptorig.:D
2012. okt. 15. 08:32
 25/31 Srapnel ***** válasza:
69%

"Én sem ismerem az evolúciót olyan szinten mint egy biológus."

Az evolúciót, az abiogenezist és a sejtbiológiát nagyon kevesen értik igazán.

"A másik pedig, hogy biztos nem a tojás volt előbb. Mert a tojás semmiből nem jön létre. Vagy mi a tojás őse? Mindegy kinek a tojása.... A héj nélküli valami nem számít tojásnak."

A kérdés problémája valójában hasonlít a fuzzy paradoxonokra. Pl. hogy hány homokszemtől homokkupac a homokkupac, vagy hány centitől számít valaki magasnak. Pont így nem lehet megmondani, hogy melyik egyed volt már tyúk, a szülője pedig még a tyúk őse. A kérdés legjobban talán úgy válaszolható meg, hogy egyszerre lett a tyúktojás és a tyúk is, ráadásul egy hosszú átmeneti folyamat eredményeként. Viszont az is igaz, hogy a tyúk őse is tojással szaporodott.

"Megfigyeltem, hogy mostanában nagyon sok ateista jár ide okoskodni a vallásokkal és az evolúcióval kapcsolatban."

Pont így nehéz meghúzni azt a határvonalat, hogy mi az okoskodás és mi az okosság.

2012. okt. 15. 10:21
 26/31 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

A viselkedés természetesen zavar, de el kell tudni hordozni, és imádkozni ezekért az emberekért, mert mindannyiunknak vannak gyengeségei, és Isten is elhordoz bennünket.

Az emberi természetünkből adódik, hogy nem szeretjük a bántást, és jól esik a dicséret. Én ilyenkor mindig Jézusra gondolok, és arra, hogy ennél sokkal nagyobb dolgokat viselt el értünk. Ezt tanította nekünk: "Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket." Érdemes ebben a szellemben kommentelni itt is.

Üdv. Péter

2012. okt. 15. 11:30
 27/31 anonim ***** válasza:
Elég idegesítőek az ilyen okoskodások. De buta emberek mindenütt vannak.
2012. okt. 16. 22:45
 28/31 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az nem zavar amikor vallásos egyének itt a gyakorin úgy kritizálják az evolúció elméletet, hogy azt sem tudják, hogy miről szól? (A második írt példákat, hogy mit hisznek az evolúcióról néhányan)

Miből logikáztad ki, hogy a második nem ismeri az evolúciót?

2012. dec. 7. 16:35
 29/31 anonim ***** válasza:

Engem a Youtube videók alatt is zavar az amikor hülyeségeken vérre menő vitákat folytatnak. Utálom a melyik telefon oprendszer/típus a legjobb (mintha a vállalt az övé lenne legalább is) vitákat.

Ez van. Ha népszerű egy dolog vágj hozzá jó képet hogy a viszonylag értelmesen vitázók mellett rengeteg retardált lesz. Minél több a retardált annál népszerűbb a téma.

2013. febr. 25. 16:14
 30/31 anonim ***** válasza:

mellesleg néhány ide járó tanult embernél gondolom az vágja ki a biztosítékot, hogy a józan ész teljes figyelmen kívül hagyása egyre inkább divat már lassan mindenhol.

Ők általában nem öldökölnek de felhoznak bizonyítékokat :).

2013. febr. 25. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!