Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tulajdonképpen mi a baj az...

Tulajdonképpen mi a baj az evolúció elméletével?

Figyelt kérdés
2012. okt. 10. 09:04
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Kétfelé bontom a választ. Teológiailag nézve az a gond vele, hogy ha a halál még az első emberpár megjelenése előtt jelen volt a Földön és nem Ádám bűnének következményeképpen - ahogy a Biblia tanítja - akkor a bűn, mint olyan képzelgés és nincs szükségünk Megváltóra.

Ha tudományos szempontból vizsgálom a kérdést, akkor pedig van egy sor olyan probléma, amikre evolúciós elmélet nem tud választ adni:

- A biogenezis törvénye, ami kimondja, hogy élet csak életből származik,

- A szerzett tulajdonságok nem örökíthetők át,

- Mendel törvényei, miszerint a gének pusztán átrendeződnek egyik generációtól a

másikig,

- A természetes kiválasztódás nem képes új fajokat alkotni,

- A mutáció minden esetben káros, néhány értelmetlen és halálos, egyetlen megfigyelt

mutáció sem volt hasznos,

- Az összetett molekulák és szervek kialakulásának lehetetlensége

- A teljesen kifejlődött szervekben található tervezettség,

- A világosan megkülönböztethető típusok, kontra átmenetek hiánya

- Az alturizmus fogalma, amely ellentétes az evolúcióval

- A nyelvek kialakulásának kérdése

- A beszéd kialakulásának kérdése

- A kódok és programok, egyáltalán az információ kialakulásának kérdése.

A teljesség igénye nélkül, most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Üdv. Péter

2012. okt. 10. 13:06
 12/39 anonim ***** válasza:

"Mellesleg a véletlen létezése is vitatott"

Ez egy másik vita témája (determinizmus vs kvantummechanika), és már sok vita folyt arról is itt. :)

2012. okt. 10. 13:08
 13/39 anonim ***** válasza:

Mégis hol kevertem össze a kettőt?

Pont arról írtam, hogy a kettő nem zárja ki egymást, mivel egy vallásos ember szemében az evolúció lehet előre elrendelt, kigondolt folyamat, sőt akár illúzió is. Nincsen olyan tudományos eredmény, ami a vallásos emberek hitét megdönthetné, mert ha lenne ilyen, akkor az a hit nem hit, csupán meggyőződés lett volna. A hit ugyanis nem racionális alapokon nyugszik, természetesen ettől még a kiinduló, hitre épülő feltételezések után (pl. van Isten, halál utáni élet, stb.) a saját modelljén belül a teológia lehet racionális.

2012. okt. 10. 13:12
 14/39 A kérdező kommentje:

"A biogenezis törvénye, ami kimondja, hogy élet csak életből származik"

Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz szólni amikor létrehozzák az első mesterséges sejtet.

Azok a tudosók akkor Istenné válnak?

2012. okt. 10. 13:15
 15/39 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Péter!

"van egy sor olyan probléma, amikre evolúciós elmélet nem tud választ adni"

Ez tény, senki nem mondta, hogy mindenre válaszolni tud. Ez ugyanis egy folyamata a megismerésnek, nincsenek kész válaszok, azokért meg kell dolgozni, akár évtizedekig.

"A biogenezis törvénye, ami kimondja, hogy élet csak életből származik"

Igen, ez még valóban megoldásra vár. Ezzel cáfolod? :D

"A szerzett tulajdonságok nem örökíthetők át,"

Ez is tény. Ez mennyiben cáfolat? Senki nem mondta, hogy a szerzett tulajdonságot szerepet játszanak a z evolúcióban. (Illetve szerepet játszanak, de nem úgy, ahogy gondolod.)

"Mendel törvényei, miszerint a gének pusztán átrendeződnek egyik generációtól a

másikig,"

Ezt nem is értem, hogy jön ide. De majd valaki felhomályosít. :)

"A természetes kiválasztódás nem képes új fajokat alkotni,"

De, képes. Pontosabban nem a kiválasztódás hozza létre, csak segít benne, hogy a mutációs egyedek sok-sok generáció alatt új fajt alkossanak.

"A mutáció minden esetben káros, néhány értelmetlen és halálos, egyetlen megfigyelt

mutáció sem volt hasznos,"

Jesszusom!! (palmface)

Mióta fugyelik a mutációkat a teljes(!!!) élővilágban? Vagy legalább egyetlen fajnál! 200 éve? 400? Gondolkozz földtörténeti léptékben.

Hadd ne menjek végig minden ponton. :DD

2012. okt. 10. 13:17
 16/39 anonim ***** válasza:

"Mégis hol kevertem össze a kettőt?"

Azt írtam, hogy "összeveted", nem összekevered!

Amúgy 11:50-kor.

2012. okt. 10. 13:19
 17/39 anonim ***** válasza:
56%
Péter, amiket felsorolsz, azok többsége azon alapszik, hogy hiányosak az ismereteid.
2012. okt. 10. 13:21
 18/39 anonim ***** válasza:
52%

"A teljesen kifejlődött szervekben található tervezettség,"

A működőképesség vagy hatékonyság nem egyenlő tervezettség!

Ahogy a rend sem egyenlő a tervezettséggel. Ha egy gázmennyiség szép lassan egyenletesen kitölt egy helyiséget, az is egy terv eredménye?

2012. okt. 10. 13:23
 19/39 anonim ***** válasza:
65%

"A nyelvek kialakulásának kérdése"

Ezzel nem tudom mi a bajod.

A nyelvek ma is folyamatosan változnak, alakulnak.

Azért alakult ki több nyelv mert az emberek elszigetelve éltek egymástól, így a más-más ember csoportok más szavakat találtak ki bizonyos dolgokra,cselekvésekre,érzelmekre stb.

2012. okt. 10. 13:28
 20/39 anonim ***** válasza:

"van egy sor olyan probléma, amikre evolúciós elmélet nem tud választ adni:"

Mert ez egy folyamata a megismerésnek!

Michelangelo is megtehette volna, amikor a Sixtus kápolna mennyzetével félig kész volt, hogy hirtelen levési az egészet, hiszen a fele hiányzott! :D

Mást mondok:

Isten vajon miért teremtett annyi csodát, amit az utóbbi 3-400 évben fedeztek fel a tudósok, és valószínűleg még sokszorta ennyi titok létezik, amit nem ismerünk? És miért teremtette az alkotó, gondolkodó agyat, ami képes megfejteni ezeket a titkokat, és általuk többé válik? Kérdem én, mivégre?

2012. okt. 10. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!