Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tulajdonképpen mi a baj az...

Tulajdonképpen mi a baj az evolúció elméletével?

Figyelt kérdés
2012. okt. 10. 09:04
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
38%

Az evolúció egy olyan világkép része, ami kihagyja a Teremtőt, és azt állítja, hogy minden magától jött létre, véletlen pontosan így.

Ma azokat, akik nem hisznek az evolúcióban, maradi, ostoba embernek tartják, pedig az evolúcióban hívők 99%-a azt sem tudja, mi az az evolúció. Ez sokak számára éppen olyan hit, mint a hívő ember Teremtőben való hite. Hiszen tapasztalatok híján másra nem támaszkodhat, mint hogy elhiszi, hogy tényleg evolúció hozta őt létre a semmiből.

Szerintem mindenki azt hisz, amit akar. Ettől még nem lesz valaki ostobább, vagy tudatlan.

2012. okt. 10. 09:15
 2/39 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már többször kitárgyaltuk. Keress rá és olvasgass. Fölösleges ugyanazt többször leírni, attól nem lesz se igazabb, se hamisabb.
2012. okt. 10. 09:26
 3/39 anonim ***** válasza:
85%
Az evolúció nem azt állítja,hogy minden magátol jött létre mert csak az élet fejlődésével foglalkozik és nem az univerzum keletkezésével.Milliárdnyi bizonyíték támasztja alá míg a teremtő isten létezését elvileg csak a biblia ami ugyebár a legkevésbé sem hiteles.Az evolúció nem zárja ki az élet intelligens tervezettségét csak a bibliában leírt végtelenül egyszerű keletkezési módját.Magát a fizikai alaptörvényeket és kémiai folyamatok lehetőségeit miért is ne alkothatta volna egy intelligens tervező(vagy tervezők)de ezeknek az ég világon semmi közük nincs a bibliában leírtakhoz vagy bármely más egyetlen mindenható lényhez,elméhez vagy lélekhez.
2012. okt. 10. 09:44
 4/39 anonim ***** válasza:
40%

"minden magától jött létre, véletlen pontosan így."

Látom, te sem vagy tisztában vele, még felületesen sem. :))

2012. okt. 10. 09:48
 5/39 anonim ***** válasza:
65%

1. Mi a makkom az a "teremtő".

2. Az evolúciós elmélet még mindig nem hit. Ez működik, bizonyítható a gyakorlatban, gondolj csak a fajtanemesítésre, tenyésztésre.

2012. okt. 10. 09:50
 6/39 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom, jól értem-e a kérdést, de akik szerint az evolúció humbug, azok egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy hogyan működik. Ennyi a baj. És már itt elrontják, ugyanis a tudomány nem a képzeletről szól. Rengeteg olyan, amúgy bizonyított és felhasznált állítás létezik, amit még a tudósok sem tudnak elképzelni. Ez a tudományos módszertan egyik varázsa, hogy nem is kell.

Az első válaszolónak: A világ azért jött létre épp így, mert nem volt más választása. Illetve lehetett volna, de akkor is ugyanezt mondanád, hogy "épp így". És valóban a véletlen műve, de nem úgy, hogy egyik állapotból egyszer csak egy mási, jobba jutunk, hanem sokezer zsákutca után az egyik változás hasznosnak tűnik, és csak az marad meg. Utólag meg nehéz elképzelni, hogy egy csak egy változat a sokezerből, mivel a többi eltűnt.

2012. okt. 10. 09:54
 7/39 anonim ***** válasza:
34%

Az evolúció nem zárja ki a teremtést. Ugyanis eleve nem a világ teremtéséről beszél, másrészt a legtöbb vallás a teremtőt tökéletesnek mutatja be, tehát ha tökéletes, akkor mindent tud és tévedhetetlen, ebből következik, hogy a "kezdeti változókat" és a világ működését "állíthatta be" úgy, hogy amit mi véletlennek látunk, azt valójában pontosan így akarta.

Mellesleg a véletlen létezése is vitatott, bár a kvantummechanika segítségével lehet tényleg véletlen számot generálni, de honnan tudjuk, hogy valójában nem Isten "seedeli".

2012. okt. 10. 11:50
 8/39 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy meg szét kellene választani a természettudományt és a vallást, a kettő ugyanis teljesen más, a legtöbb nagy egyház már rég felhagyott azzal, hogy beleugasson a természettudományokba, amit nagyon jól tettek, ma már csak a sötétebb neoprotestáns szekták vitatnak tudományos elméleteket vallási alapon.
2012. okt. 10. 11:54
 9/39 A kérdező kommentje:

Szerintem egy komoly tudós nem mondja azt, hogy az evolúciót a véletlen irányítja.

Az evolúció az élet eredetével nem foglalkozik.

2012. okt. 10. 13:03
 10/39 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg szét kellene választani a természettudományt és a vallást, a kettő ugyanis teljesen más"

Teljesen egyetértünk, nekem pl. semmi gondom a vallással. De látod te is beleestél a hibába, hogy összeveted a kettőt. :)) Nehéz megállni, és is gyakran elkövetem ugyanezt.

"a "kezdeti változókat" és a világ működését "állíthatta be""

Ha jól tudom, jelenleg az a Vatikán álláspontja is.

09:54 voltam.

2012. okt. 10. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!