Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek miért vonzódnak...

Szerintetek miért vonzódnak manapság többen az ezotériához, mint a hagyományos vallásokhoz?

Figyelt kérdés

2012. szept. 19. 23:52
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim válasza:
Én akkor is úgy látom tisztelt mami, hogy senkinek semmi köze, hogy este mielőtt álomba hajtom a fejem kihez beszélek, milyen stílusban és formában. Tudom, hogy a mi adónkból tartja el magát egy halom felekezet- persze Isten szent nevében khmm...- de mit nem a mi adónkból támogatnak? Még a többszörös gyilkos ellátását is a börtönben az én, te, mi adónkból szponzorálják. És nem hiszem, hogy két vallás elegendő lenne...szerintem annyi féle hit létezik, amennyi ember él a Földön. Senki nem tudja ugyanúgy elképzelni Teremtőt, Istent, Mindenekfelett álló intelligenciát, meg mit tudom én még milyen neveket használnak, még akkor sem ha azonos hitviláguk van. Pofon egyszerű. Képzelj el egy almát. Mindenki tudja milyen, mégis egy kicsit mindenki másként látja. És még annyit, hogy elképesztő, hogy egyesek jogot formálnak arra, hogy megmondják miben helyes hinni és azt, hogy Isten mit akar...Na mindegy, téma részemről lezárva.
2012. szept. 24. 20:42
 42/55 anonim ***** válasza:
Mert ez van jobban promotalva a median keresztul. Josok, latok, mediumok, joga, reiki, szellemidezes, magia, boszorkanysag, agykontrol, keleti tanok, titkos tudas. A csapbol is ez folyik. Mar a kisgyerekeket is okkult mesekkel etetik(Harry Potter stb.) Az emberek fogekonyak a termeszetfeletire, foleg akkor ha az nem szab meg nekik erkolcsi normakat, mint peldaul a keresztenyseg. Hat ezert is olyan nepszeru az ezoterika. Kereszteny szemmel csak azt tudom mondani, hogy a Bibliaban megirt utolso idokben elunk, nem is csodalkozom ezeken a dolgokon mar. Amugy ez egy nagyon erdekes tema, es sokat lehetne rola irni, mert itt a politika is nagyon belejatszik. Amugy az eljovendo uj vilagrenden munkalkodo hatterhatalom all a NewAge ill. az ezoterika promotalasa mogott. Semmi sem veletlen!
2012. szept. 25. 03:48
 43/55 anonim ***** válasza:

Tudod 41/ sok mindenben igazad van-- s tulajdonképpen lényegtelen ki miben hisz. Az élet olyan társasjáték ahol nincsenek győztesek, mert mindenki belehal a végén.

Nekem csak a fanatikusokkal és szélhámosokkal van bajom, mert kihasználják a hiszékeny könnyen befolyásolható embereket.

A másik amiért nem jó hogy annyi hit-marhaság beáramlott, hogy szétszakítja az embereket a különböző vallásos hit.

aztán azért nem helyes a túlzott bigottság, mert a gyerekeket is befolyásolja-- és nem lehet összeegyeztetni a mai tudással oktatott tananyaggal-- hol vagyunk már az i.e és időszámítás kezdetétől szellemileg, tudásban...

Ez a nagy szellemi különbség ártalmas lehet a tudatra-- igy nem véletlen ha sodrodnak az EZO felé vagy mindenféle jött ment beszivárgott hitközösségbe, vagy ami még rosszabb szektákba ahol szinte agymosáson esnek át a fiatalok.

Hisz a fiatalok ma sokkal többet tudnak mint a középkorban, hogy is fogadná el a hagyományos vallásokat ha azt nem igazítják a kor tudásához?

2012. szept. 25. 08:43
 44/55 viktor123456 ***** válasza:
40%
azért mert az ezotéria nem szól bele abba, hogy kivel dugsz mikor és mennyit.
2012. szept. 26. 09:05
 45/55 anonim ***** válasza:
Azért mert most abban van a pénz, a hiszékeny embereket most ezzel lehet szipolyozni. A vallások kihalóban vannak.
2012. szept. 26. 10:54
 46/55 anonim ***** válasza:

viktor közönséges vagy

44/ még hogy a vallás kihalóban? Nem vetted tán észre mennyi eszement hitközösséget alkottak már hazánkba szinte versenyeznek ki tu több embert becsábítani magához --lehet modern vallás EZO lehet beszivárgott jenki- HIT közösség lehet hindu és Jehova na és az összes amit már meg se jegyeztem hogy több mint 140 vallást jegyeztek be amit a kormány szerencsére törölt -- de már megint 14 körül van!

Hogy lehet igaz Isten úgy ha 140-150 változatban tanítják?

2012. szept. 27. 15:58
 47/55 anonim ***** válasza:
A korlátok miatt, gondolom... Minden hagyományos vallásban vannak "tiltott" dolgok ("NE lopj", "NE paráználkodj", "NE egyél húst" stb.) az ezotériában meg tudtommal ilyenek nincsenek. Az embereknek meg általában nem igazán imponál, ha megtiltanak nekik valamit...
2012. szept. 29. 11:34
 48/55 anonim ***** válasza:

Ezért nem úgy kell felfogni, hogy megtiltanak neked valamit. Hanem úgy, hogy teljesen egyetértesz Istennel.

Ha én megtiltom, hogy a kútba ugorj, csak azért is bele fogsz ugrani? Ez nem buta gyerek viselkedés?

2012. szept. 29. 11:44
 49/55 Takács Jánosné válasza:
79%
Talán a mai időkben a vallás hátérbe szorult Pl. pedofilpapok stb A gyors világban talán idő sincs a templomba járni A mai fiatalok nem is kaptak vallásos nevelést.sokan még meg sem keresztelkedtek stb.Kőnnyeb az újságokból tv.-böl stb inetneten keresztül hinni valamiben bár minek hívjuk is de én aszt tanácsolom hogy minden ki saját magában higyen hogy képes bármire ha a gondolkodás módját meg változtatja akkor az élete is meg váltózik.sok sikert hozzá.
2012. szept. 29. 12:12
 50/55 anonim ***** válasza:
0%
mintha a kígyót hallanám
2012. szept. 29. 13:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!